SEC tuomitsee 5 miljardin dollarin sakkoja vuoden salausverkon jälkeen – Digital Transformation News

During fiscal 2023, SEC brought a civil case against FTX’s Sam Bankman-Fried

Yhdysvaltain arvopaperi- ja pörssiviranomainen sanoi, että sen täytäntöönpanotoimet tilikaudella 2023 johtivat lähes 5 miljardin dollarin sakkoihin ja rahan takaisinmaksuun sijoittajille, kun virasto haastoi Wall Streetin välittäjät ja monet kryptoalan suurimmista toimijoista.

SEC sanoi tiistaina, että sen saamien sakkojen kokonaismäärä lokakuun 2022 ja syyskuun 30. päivän välisenä aikana oli toiseksi suurin ennätysten määrä. Lausunnossaan sääntelijä korosti toimiaan, jotka koskevat digitaalisia resursseja, kyberturvallisuutta ja Wall Streetin välitystoiminnan työntekijöitä, jotka käyttävät liiketoiminnassaan hyväksymättömiä viestintäalustoja. ”Sijottava yleisö hyötyy täytäntöönpanon jaosta poliisina”, sanoi SEC:n puheenjohtaja Gary Gensler lausunnossaan. Virasto ilmoitti jättäneensä 784 täytäntöönpanotoimia, mikä oli 3 % enemmän kuin vuonna 2022.

Viraston keskittyminen kryptoon on saanut jotkut alan toimijat pitämään Gensleriä suurimpana vihollisenaan Washingtonissa. Vuoden 2023 aikana SEC nosti siviilioikeudenkäynnin FTX:n perustajaa Sam Bankman-Friedia vastaan. Sääntelyviranomaisen toimet FTX:n entistä keulaa vastaan ​​ovat menneet taka-alalle oikeusministeriön rikossyytteisiin. Vuonna 2023 SEC nosti myös kanteen muita suuria kryptopelaajia vastaan, mukaan lukien Binance Holdings Ltd. ja sen toimitusjohtaja Changpeng Zhao sekä Coinbase Global Inc.. Binance, Zhao ja Coinbase ovat kaikki kiistäneet väärinkäytökset ja pyytäneet sääntelijän tapaukset hylätään.

Korkeasta profiilistaan ​​huolimatta kryptotoiminnot edustavat vain siivua sääntelijän täytäntöönpanoosaston työstä. Vuoden 2023 aikana virasto ilmoitti myös sovintoratkaisuista Wall Streetin huippuvälittäjien kanssa niiden valvomattoman viestinnän käytöstä ja tilintarkastajia vastaan ​​väitetyistä tilintarkastusstandardien rikkomisesta. Virasto on sanonut, että sen täytäntöönpanotoimet johtivat ennätykselliseen 6,4 miljardiin dollariin vuonna 2022 ja 3,9 miljardiin dollariin vuonna 2021.

Samankaltaiset artikkelit