HDFC Bank etsii lisää pankkeja saavuttaakseen 2000 000 kylää – Banking & Finance News

HDFC Bank, top management, reshuffle, merger, information technology, digital functions, branches, deposits, product distribution, loan growth, consumer spending, banking sector

Yrityskirjeenvaihtajat (BC) auttavat merkittävästi maan suurinta yksityistä lainanantajaa HDFC Bankia saavuttamaan tavoitteen saavuttaa 200 000 kylää 24 vuoden loppuun mennessä, HDFC Bankin vähittäiskonttoripankkitoiminnan konsernijohtaja Smita Bhagat kertoi FE:lle vuorovaikutuksessa.

”Jos pystyt tavoittamaan suurelta osin 200 000 kylää, leikataan suurempi joukko ihmisiä, jotka haluavat pankkipalveluita ja -tuotteita ja osallistuvat alueensa kehittämiseen”, hän sanoi.

Hänen kommenttinsa ovat linjassa pankin toimitusjohtajan ja toimitusjohtajan Sashidhar Jagdishanin suunnitelman kanssa – luoda uusi HDFC-pankki joka neljäs vuosi. Ensimmäisessä puheessaan HDFC-kaksosten yhdistämisen jälkeen Jagdishan sanoi, että lainanantaja lisää vuosittain yli 1 500 konttoria muutaman vuoden ajan laajentaakseen kattavuuttaan useisiin osiin maata. Lainanantaja lisäsi 1 479 konttoria tilikauden 23 aikana.

Bhagatin mukaan viimeisten 10 vuoden aikana tapahtuneen korkeamman digitalisoinnin ja uudemman teknologian käyttöönoton ansiosta maaseudun puolikaupunkialueilla yli 80 prosentilla Intian väestöstä on nyt pankkitili ja hän suorittaa kotimaisia ​​rahalähetyksiä Unified Interface Paymentsin (UPI) kautta.

”Rahan siirtämisestä on tullut erittäin helppoa kaikille. Mutta Intiassa meillä on edelleen vain 175 000–180 000 konttoria. Meillä on 646 000 kylää”, Bhagat sanoi. Suuri määrä sivukonttoreita on myös vain yhdessä kaupungissa, joten huomattava määrä kyliä jää edelleen pankkeja käyttämättä, ja kaikkia näitä pankkittomia kyliä on vaikea lähestyä fyysisten juurien kautta.

Tavoittaakseen pankkittomia maaseutualueita HDFC Pankki kehitti BC-mallinsa, jossa se aloitti yhteistyön yhteisten palvelukeskusten (CSC) kanssa, joka on tieto- ja teknologiaministeriön alainen valtion ylläpitämä yritys. Se, mikä motivoi lainanantajaa sitoutumaan yritykseen, oli se, että heidän toimintainfrastruktuurinsa oli täysin digitaalinen. Yhtiö väittää olevansa läsnä kaikissa maan panchayateissa.

Vuonna 2019 HDFC Bank aloitti BC-kumppanuuden CSC:n kanssa, mutta se ei voinut kehittyä paljon Covid-19-pandemian vuoksi. Pandemian jälkeen lainanantaja kuitenkin pystyi integroimaan koko tuotesovellusliittymänsä yritykseen.

Bhagat lisäsi, että viime tilikaudella HDFC Bank teki enemmän kuin monet pienet pankit maassa, mitä tulee velkoihin ja varoihin niiden kumppanuudesta yhteisten palvelukeskusten kanssa. FY23:n aikana HDFC Bankin kaupallisten ja maaseutuyritysten lainojen kokonaismäärä kasvoi 30 % vuotta aiemmasta 6,29 biljoonaan rupiaan. Samaan aikaan kokonaistalletusten määrä kasvoi 21 % vuotta aiemmasta 18,83 biljoonaan rupiaan 23. tilikauden aikana.

Pankki solmii kumppanuuksia vain yritysten BC-yhtiöiden kanssa niiden suuren mittakaavan vuoksi. CSC:t tarjoavat Bhagatin mukaan yli 300 valtion palvelua digitaalisen alustansa kautta ja niillä on yli 500 000 yhteistä palvelukeskusta 80–90 prosentissa Intian maaseudun panchayateista.

Vaikka puoliksi kaupunkien ja maaseudun käyttäjistä on tullut digitaalisia taitoja, uudempien maksutekniikoiden, kuten UPI Lite ja E-Rupee tai keskuspankin digitaalisen valuutan (CBDC) käyttöönotto riippuu hyvästä asiakaskokemuksesta, lisäsi Bhagat.

Hän kuitenkin suhtautuu asiaan varovaisesti, sillä hän uskoo, että kuten kaikkialla omaksuttu UPI, jos asiakas saa hyvän kokemuksen, kaikki lähtevät siihen. Tällä hetkellä pankki järjestää säännöllisesti tiedotuskampanjoita uusista teknologioista kouluttamalla käyttäjiä pankkipolusta, siihen liittyvistä vaiheista, tuoteeduista, kelpoisuuskriteereistä ja asiakirjojen ehdoista käyttämällä digitaalisia työkaluja, kuten WhatsApp-ryhmiä, videoita ja isännöintisisältöä liikekumppanien digitaalisilla alustoilla.

Samankaltaiset artikkelit