RBI julkaisee usein kysytyt kysymykset; Paytm QR, Soundbox ja korttiautomaatti jatkavat toimintaansa 15.3. jälkeenkin – Tiedot sisällä – Pankki- ja talousuutisia

paytm payments bank, paytm, reserve bank of india, rbi, digital payments app

Vastauksena viimeaikaiseen kehitykseen ja käynnissä olevaan Paytm Payments Bank Limitedin tutkimiseen, Reserve Bank of India (RBI) antoi maanantaina (16. helmikuuta) lausunnon, joka sisältää joukon usein kysyttyjä kysymyksiä (FAQ) vastatakseen asiakkaiden kysymyksiin koskien vaikutusta heidän toimintaansa. tilit.

Lausunnon mukaan tilinomistajat voivat jatkaa pankkikorttiensa nostoa ja käyttöä 15.3.2024 saakka. Rajoitukset varojen tallettamiseen tai siirtämiseen tilille tulevat voimaan tämän päivämäärän jälkeen. Usein kysytyt kysymykset selventävät, että 15.3.2024 alkaen Paytm Payments Bankin asiakkaat eivät voi enää tallettaa varoja tileilleen. Pankki on nimenomaisesti ilmoittanut, että tämän päivämäärän jälkeen ei sallita luottoja tai talletuksia, lukuun ottamatta korkoja, käteispalautuksia, sweep-in-maksuja kumppanipankeilta tai palautuksia.

RBI pyytää Patym Payments Bankin asiakkaita siirtymään muihin pankkeihin

Samaan aikaan RBI suositteli perjantaina, että sekä Paytm Payments Bank Ltd:hen (PPBL) liittyvät asiakkaat että kauppiaat siirtävät tilinsä vaihtoehtoisiin pankkeihin maaliskuun 15. päivään mennessä. Tämä lisäaika antaa kiistanalaiselle taholle 15 lisäpäivää, jotta se saattaisi päätökseen merkittävän osan toiminnastaan, mukaan lukien talletus- ja luottotapahtumat.

RBI julkaisee Paytmin usein kysytyt kysymykset

Joo. Voit edelleen käyttää, nostaa tai siirtää varojasi tililtäsi tilisi käytettävissä olevaan saldoon asti. Vastaavasti voit jatkaa pankkikorttisi käyttöä varojen nostamiseen tai siirtämiseen tilisi käytettävissä olevaan saldoon asti.

Ei. 15. maaliskuuta 2024 jälkeen et voi tallettaa rahaa Paytm Payments Bankin tilillesi. Muita luottoja tai talletuksia kuin korkoja, käteispalautuksia, kumppanipankkien sweep-in tai palautuksia ei sallita.

Joo. Hyvitykset, käteispalautukset, sweep-in kumppanipankeista tai korot ovat sallittuja tilillesi myös 15.3.2024 jälkeen.

Yhteistyöpankeissa ylläpidetyt Paytm Payments Bank -asiakkaiden nykyiset talletukset voidaan palauttaa (sweep-in) Paytm Payments Bankin tileille maksupankille määrätyn saldokaton (eli 2000 000 rupiaa per asiakasta kohden) päivän loppu). Tällaiset sweep-in-toiminnot, joiden tarkoituksena on saattaa saldot asiakkaan käyttöön tai nostaa niitä, ovat edelleen sallittuja. Uusia talletuksia kumppanipankkeihin Paytm Payments Bankin kautta ei kuitenkaan sallita 15.3.2024 jälkeen.

Ei. 15. maaliskuuta 2024 jälkeen et voi saada tällaisia ​​hyvityksiä Paytm Payments Bank -tilillesi. On suositeltavaa, että teet vaihtoehtoisia järjestelyjä toisen pankin kanssa ennen 15.3.2024 haittojen välttämiseksi.

Ei. 15. maaliskuuta 2024 jälkeen et voi saada tällaista hyvitystä Paytm Payments Bank -tilillesi. Järjestä linkitetyn tilisi vaihtaminen toiseen pankkiin ennen 15. maaliskuuta 2024 haittojen ja häiriöiden välttämiseksi.

Nosto-/veloitusvaltuuksia (kuten National Automated Clearing House (NACH) -valtuutuksia) jatketaan, kunnes tililläsi on saldoa käytettävissä. Kuitenkin 15. maaliskuuta 2024 jälkeen luotto tai talletus tileillesi ei ole sallittua. Siksi on suositeltavaa tehdä vaihtoehtoiset järjestelyt toisen pankin kautta ennen 15.3.2024, jotta vältytään haitoista.

Automaattisten UPI-valtuuksien kautta tehtyjä nosto-/veloitusvaltuuksia toteutetaan, kunnes tililläsi on saldoa. Kuitenkin 15. maaliskuuta 2024 jälkeen luotto tai talletus tileillesi ei ole sallittua. Siksi on suositeltavaa, että teet vaihtoehtoisia järjestelyjä toisen pankin kautta ennen 15.3.2024, jotta vältytään haitoista tai häiriöistä.

Automaattisten veloitusvaltuuksien toteuttamista jatketaan, kunnes tililläsi on saldoa käytettävissä. Kuitenkin 15. maaliskuuta 2024 jälkeen luotto tai talletus tileillesi ei ole sallittua. Tästä syystä on suositeltavaa, että teet muita järjestelyjä EMI-maksujen määrittämiseksi toisen pankin kautta ennen 15. maaliskuuta 2024.

Kyllä, mihin tahansa muuhun pankkiin kuin Paytm Payments Bankiin rekisteröidyt EMI:t voivat jatkaa.

Joo. Voit jatkaa käyttöä, nostaa tai siirtää toiselle lompakkoon tai pankkitilille lompakossa olevaan saldoon asti. Vähimmäismäärää KYC-lompakoita voi kuitenkin käyttää vain kauppiasmaksuihin.

Ei. 15. maaliskuuta 2024 jälkeen et voi lisätä tai siirtää rahaa lompakkoon etkä saada muita hyvityksiä kuin käteispalautuksia tai hyvityksiä tähän lompakkoon

Joo. Hyvitykset ja käteispalautukset ovat sallittuja.

Joo. Voit ottaa yhteyttä Paytm Payments Bankiin tai käyttää sen pankkisovellusta sulkeaksesi lompakkosi ja siirtääksesi saldon toisessa pankissa ylläpitämälle tilille, jos KYC-lompakot ovat täynnä. Jos kyseessä on KYC-lompakot, voit käyttää käytettävissä olevaa saldoa tai pyytää hyvitystä.

Joo. Voit jatkaa FASTag-tunnuksen käyttöä tiemaksujen maksamiseen käytettävissä olevaan saldoon asti. Paytm Payments Bankin myöntämiin FASTageihin ei kuitenkaan sallita lisärahoitusta tai lisäyksiä 15. maaliskuuta 2024 jälkeen. On suositeltavaa, että hankit toisen pankin myöntämän uuden FASTag-tunnisteen ennen 15. maaliskuuta 2024 haittojen välttämiseksi.

Ei. 15. maaliskuuta 2024 jälkeen et voi enää lisätä tai ladata Paytm Payments Bankin myöntämää FASTag-tunnustasi. Suosittelemme, että hankit toisen pankin myöntämän uuden FASTag-tunnisteen ennen 15. maaliskuuta 2024 mahdollisten haittojen välttämiseksi.

Luottosaldon siirtoominaisuus ei ole käytettävissä FASTag-tuotteessa. Sen vuoksi sinun on suljettava vanha Paytm Payments Bankin myöntämä FASTag ja pyydettävä pankilta hyvitystä.

Joo. Voit jatkaa NCMC-korttisi käyttöä käytettävissä olevaan saldoon asti. Et kuitenkaan voi ladata tai täydentää varoja kortille 15. maaliskuuta 2024 jälkeen. Haittojen välttämiseksi on suositeltavaa hankkia NCMC-kortti, jonka on myöntänyt toinen pankki tai ei-pankkien ennakkomaksuväline ( PPI) liikkeeseenlaskija, ennen 15. maaliskuuta 2024.

Ei. 15. maaliskuuta 2024 jälkeen et voi ladata tai ladata Paytm Payments Bankin myöntämää NCMC-korttiasi. Haittojen välttämiseksi on suositeltavaa hankkia NCMC-kortti, jonka on myöntänyt toinen pankki tai ei-pankkien prepaid-instrumentin (PPI) myöntäjä, ennen 15. maaliskuuta 2024.

Saldonsiirtotoiminto ei ole käytettävissä NCMC-kortissa. Voit siis käyttää korttia käytettävissä olevaan saldoon asti. Jos sinulla on lisää saldoa, jota et ole voinut käyttää, voit pyytää Paytm Payments Bankilta hyvitystä.

Joo. Jos kuittisi ja varojen siirtosi on liitetty johonkin muuhun pankkitiliin kuin Paytm Payments Bankiin, voit jatkaa tämän järjestelyn käyttöä myös 15.3.2024 jälkeen.

Ei. 15. maaliskuuta 2024 jälkeen et voi vastaanottaa Paytm Payments Bankin pankkitilillesi tai lompakkoon muita hyvityksiä, käteispalautuksia, kumppanipankkien sweep-in tai korkoja. Haittojen ja häiriöiden välttämiseksi on suositeltavaa hankkia uusi QR-koodi, joka on linkitetty toisen pankin tiliin tai lompakkoon maksujen vastaanottamista varten. Voit myös muuttaa pankkitilisi tietoja (jolla vastaanotat maksuja) palveluntarjoajasi kautta.

Joo. Voit jatkaa maksujen suorittamista Paytm Payments -pankkitililtäsi Bharat Bill Payment Systemin kautta tilisi käytettävissä olevaan saldoon asti. Koska et voi hyvittää enempää varoja Paytm Payments Bankin tileillesi tai lompakoillesi 15. maaliskuuta 2024 jälkeen, sinun kannattaa tehdä vaihtoehtoisia järjestelyjä toisen pankkitilin kanssa BBPS:ää varten ennen 15. maaliskuuta 2024.

Joo. Voit jatkaa kotiutusta käyttämällä AePS-todennusta tilisi saldoon asti.

Ei. Et voi siirtää rahaa Paytm Payments -pankkitilillesi 15. maaliskuuta 2024 jälkeen.

Joo. Voit nostaa rahasi Paytm Payments Bank -tililtä UPI/IMPS:n kautta tilisi saldoon asti.

Joo. Paytm Payments Bank Business Correspondent (pankkiagentti) voi auttaa sinua nostamaan rahaa pankkitililtäsi tilisi saldoon asti.

Lainvalvonta- tai oikeusviranomaisten ohjeiden mukaisesti Paytm Payments Bankissa olevan asiakkaan tilille/lompakkoon merkittyjä panttioikeuksia tai jäädytyksiä (täysi tai osittainen) säännellään edelleen tällaisten viranomaisten antamilla määräyksillä.

Pankkia on ohjattu sallimaan nosto tai siirto asiakkaan toiselle pankkitilille tilin/lompakoiden käytettävissä olevaan saldoon asti.

11.3.2022 päivätty liiketoimintarajoitus, joka kieltää Paytm Payments Bankia ottamasta uusia asiakkaita mihinkään sen palveluun, on edelleen voimassa. Tästä syystä Paytm Payments Bank ei voi ottaa uusia asiakkaita 11.3.2022 jälkeen.

Samankaltaiset artikkelit