NBFC:t ylläpitämään AUM:n kasvua neljännellä vuosineljänneksellä; NIM huolestuttaa – pankki- ja rahoitusuutisia

NBFCs

Pankkien ulkopuolisten rahoitusyhtiöiden (NBFC:t) odotetaan ylläpitävän hallinnoitavien varojensa (AUM) kasvua tammi-maaliskuun vuosineljänneksellä voimakkaiden maksujen ansiosta.

Nettokorkomarginaali (NIM) pysyy kuitenkin keskeisenä seurattavana myös maaliskuun neljänneksellä, kun lainakustannukset ovat jatkaneet nousuaan.

Analyytikot huomauttavat, että Intian keskuspankin (RBI:n) pyrkimys nostaa NBFC:n pankkilainojen riskipainoja ja pankkien rahastopohjaisen lainakoron marginaalikustannusten nousu on johtanut NBFC:n lainakustannusten nousuun.

”Lainakustannusten jatkuva nousu on estänyt NIM:n laajentumisen, joka oli aiemmin suunniteltu kiinteäkorkoiseen lainaan, kuten ajoneuvorahoitukseen”, välitysyhtiö Motilal Oswal Financial Services sanoi ennakkoraportissaan.

Välitys odottaa autorahoittajien marginaalien pysyvän vakaina, vaikka asuntorahoitusyhtiöt joutuvatkin kokemaan supistumista.

Jio Financial aloittaa 19. huhtikuuta tammi-maaliskuun tuloskauden.

Alustavien tietojen mukaan Mahindran ja Mahindra Financial Servicesin liikevarat kasvoivat 24 % vuodentakaisesta (yoy) 1 biljoonaan rupiaan 31. maaliskuuta maksujen kasvun myötä.

Vastaavasti Cholamandalam Investment and Financen AUM nousi 35 % vuotta aiemmasta 1,5 biljoonaan rupiaan 31. maaliskuuta.

”Odotamme NBFC:n tuottavan toisen neljänneksen hyvää toiminnallista ja taloudellista suorituskykyä tammi-maaliskuussa, mikä näkyy AUM:n tasaisena kasvuna ja positiivisena omaisuuden laadun kehitysnä”, Emkay Global Financial Services sanoi raportissa. Välitys lisäsi, että luottokustannusten paraneminen nostaa kannattavuutta maaliskuun neljänneksellä.

Erityisesti analyytikot odottavat kohtuuhintaisten asuntoyhtiöiden, ajoneuvorahoittajien ja kultarahoitusyhtiöiden maksavan voimakkaita maksuja. Tämä AUM:n kasvu ja omaisuuden vakaa laatu tukevat NBFC-segmentin tulosta.

”Uskomme, että kiinteäkorkoiset lainanantajat, kuten ajoneuvorahoittajat, mikrorahoittajat ja jopa mikro-LAP-lainanantajat, hyötyvät kaikista koronleikkauksista aina, kun niitä tapahtuu”, Motilal Oswal Financial Services sanoi.

PNB Housing Finance, Fusion Microfinance, Cholamandalam Investment Finance Company, Shriram Finance ja Aavas Financiers ovat analyytikoiden parhaita valintoja.

Toisaalta analyytikot katsovat, että RBI:n tietyille tuotteille asettamat lainanantajakohtaiset sanktiot saattavat edellyttää prosessien ja politiikkojen uudelleenarviointia, mikä voi vaikuttaa kasvuennusteisiin.

Maaliskuun vuosineljänneksellä IIFL Financea kiellettiin maksamasta uusia kultalainoja huolenaiheisiin, mukaan lukien vakaviin poikkeamiin kullan puhtauden määrittämisessä ja sertifioinnissa. Myöhemmin JM Financial Productsia kiellettiin myöntämästä lainoja osakkeita ja joukkovelkakirjoja vastaan, koska tarkastuksessa paljastui vakavia puutteita listautumisannin ja joukkovelkakirjalainojen rahoituksessa.

Lisäksi seurataan pitkittyneiden parlamenttivaalien vaikutusta moniin segmentteihin ja monsuunien ympärillä olevaa epävarmuutta.

”Olemme edelleen tarkkaavaisia ​​kommentteja kasvusta sen jälkeen, kun vakuudettomien lainojen ja pankkilainojen riskipainot nousivat NBFC-yhtiöille sekä CV-myynnin hidastuminen vaaleja edeltävänä aikana”, Centrum Broking sanoi raportissa.

Samankaltaiset artikkelit