Terveyshälytys! B12-vitamiinin puutos on uusi ”hiljainen epidemia” – Tiedä sen syyt ja vaikutukset bkg – Uutiset Terveydenhuolto

vitamin b 12 deficiency is very common

Vakavasta B12-vitamiinin puutteesta on tullut uusi ”hiljainen epidemia”, terveysasiantuntijat ovat varoittaneet. Viimeisimpien raporttien mukaan yhä useammat ihmiset valittavat käsien ja jalkojen voimakkaasta pistelystä, polttamisesta ja kivusta. Tällaiset oireet vaikuttavat monien yksilöiden unijaksoihin ympäri maailmaa.

News18:n raportin mukaan ihmiset kärsivät hiljaa B12-vitamiinin puutteesta, joka on vesiliukoinen vitamiini, joka erittyy elimistöstä päivittäin virtsan mukana.

Pääosin kasvisruokavalio edistää myös puutetta. Tässä on kaikki mitä sinun tulee tietää tästä hiljaisesta epidemiasta:

Puutosoireet jäljittelevät muita sairauksia

B12-vitamiinin puutteen merkkien tunnistaminen voi toisinaan olla vaikeaa, koska oireet voivat olla hienovaraisia ​​tai jäljitellä muita sairauksia, mikä tekee diagnoosista hämmentävämmän.

B12-vitamiinin puute on myös tekijä, joka aiheuttaa kuulon heikkenemistä ja tinnitusta. Yksi käyttäjä jakoi X:ssä (entinen Twitter) kokemuksen, jossa hänen äitinsä diagnosoitiin virheellisesti, News18:n raportissa kerrotaan.

”Äitini B12-tasot putosivat 40-luvulle sen jälkeen, kun häntä hoidettiin väärin gastriittista. Hän menetti kuulonsa pysyvästi ja hänelle kehittyi tinnitus”, hän kirjoitti.

Hiljaiset B12-puutosta kärsivät

Apollon lääkäri sanoi, että hänen OPD:ssään lähes kahdesta neljään potilasta diagnosoidaan päivittäin B12-vitamiinin puutos, mikä tekee siitä noin 50-60 tapausta kuukaudessa. ”Varhainen diagnoosi ja nopea hoidon aloittaminen johtavat hyvään kliiniseen parantumiseen”, hän lisäsi.

B12-vitamiinin puutos on helposti hoidettavissa, mutta tämän vitamiinin puute voi aiheuttaa vakavia komplikaatioita, kuten perifeeristä neuropatiaa, dementiaa, psykoosia, vapinaa, masennusta, kohtauksia ja megaloblastista anemiaa.

Väsymys, kipeä kieli, sekavuus, muistin menetys ja heikkous ovat myös seurausta B12-puutosta.

Tohtori Sumit Ray, joka sijaitsee Holy Family Hospitalissa New Delhissä, palvelee ensisijaisesti potilaita tehohoitoyksiköissä (ICU) ja korostaa B12-puutoksen yleistä esiintymistä vanhusten ja kasvissyöjien keskuudessa. Hän huomauttaa, että lähes neljänneksellä tai kolmanneksella tehohoitopotilaista ilmenee tämä puute.

Mikä on B12-vitamiini ja miten se toimii?

B12-vitamiinin, joka tunnetaan myös nimellä kobalamiini, puutos diagnosoidaan useammin kasvissyöjillä, koska sitä esiintyy luonnollisesti eläinperäisissä elintarvikkeissa.

B12-vitamiini on elintärkeä punasolujen ja DNA:n muodostukselle, ja se tukee aivojen ja hermosolujen kasvua ja toimintaa. Se sitoutuu ravinnon proteiineihin, vapautuu mahalaukussa hapon ja entsyymien vaikutuksesta, minkä jälkeen se yhdistyy luontaisen tekijän kanssa imeytyäkseen ohutsuoleen.

Harvard TH Chan School of Public Healthin mukaan 14-vuotiaille ja sitä vanhemmille suositeltu ruokavaliosuositus on 2,4 mikrogrammaa (mcg) B12-vitamiinia päivässä. Raskauden ja imetyksen aikana tämä tarve kasvaa 2,6 mikrogrammaan ja 2,8 mikrogrammaan päivässä.

Kala, liha, munat ja siipikarja ovat joitakin B12-vitamiinin runsaita ravintolähteitä. Maitotuotteissa on kuitenkin myös vitamiinia, kuten maitoa, juustoa ja jogurttia.

Kenen pitäisi olla varovaisempi?

Kasvissyöjät ja vegaanit ovat alttiimpia B12-vitamiinin puutteelle, koska he jättävät pois eläinperäiset tuotteet, jotka ovat ensisijaisesti vitamiinin päälähde.

Tietyt väestöryhmät, mukaan lukien vanhemmat aikuiset ja henkilöt, joilla on ruoansulatuskanavan ongelmia tai leikkauksia, jotka vaikuttavat ravinteiden imeytymiseen, ovat alttiimpia B12-vitamiinin puutteelle. Lääkkeet, kuten metformiini (käytetään tyypin 2 diabetekseen) ja mahahappoa vähentävät lääkkeet voivat haitata B12:n imeytymistä.

Kasvipohjaista ruokavaliota noudattaville väkevöidyt elintarvikkeet, kuten kasvipohjainen maito, viljat ja ravintohiiva, tarjoavat vaihtoehtoja. Lisäravinteet tai injektiot auttavat palauttamaan B12-tasot, jotka voidaan havaita yksinkertaisella verikokeella. Vasta-ainetekijäpaneelitesti vahvistaa kehon kyvyn sulattaa B12:ta lisäravinteiden kautta.

Oireiden tunnistaminen, terveydenhuollon tarjoajien konsultointi ja puutteen nopea hoitaminen on ratkaisevan tärkeää pysyvien vaurioiden estämiseksi.

Samankaltaiset artikkelit