Army Institute of Management Kolkata isännöi keskustelua matematiikan roolista siirtomaa-Intiassa ja syrjinnästä

The Army Institute of Management Kolkata, recently hosted a discussion by Rosinka Chaudhuri

Kolkatan armeijan johtamisinstituutti isännöi äskettäin Calcuttan yhteiskuntatieteiden tutkimuskeskuksen (CSSSC) johtajan Rosinka Chaudhurin keskustelun matematiikasta ja syrjinnästä siirtomaa-Intiassa lehdistötiedotteen mukaan.

AIMK:n rehtori Abhishek Kumar aloitti tapahtuman korostamalla matematiikan syvällistä vaikutusta ihmiselämään. Hän luokitteli sen kahteen osa-alueeseen: aritmetiikkaan ja geometriaan. Hän veti yhtäläisyyksiä Platonin akatemiaan kuuluisalla kirjoituksella: ”Älköön kukaan geometriasta tietämätön astuko sisään.”

Kumar selitti, kuinka geometria liittyy avaruuteen, aritmetiikka aikaan, muovaten ihmisen olemassaoloa. Hän esitteli yhtälön ”historia + aika = politiikka”, tunnustaen ihmisen erehtymisen roolin tässä yhtälössä.

Kulttuuritutkimuksen professori Rosinka Chaudhuri otti sitten yleisön mukaan tutkimuksellaan Radhanath Sikdarista, intialaisen matematiikan laulamattomasta sankarista. Hän tutki Sikdarin elämää, merkittäviä saavutuksia ja keskeistä roolia Intian trigonometriayhdistyksen päätietokoneena. Tohtori Chaudhuri korosti Sikdarin kriittistä panosta Mount Everestin korkeuden laskemiseen, mikä nimettiin kunnianosoituksena hänen esimiehensä George Everestille. Hän korosti myös, että herra Everest suosii paikallisia nimiä ja jakoi kiehtovia anekdootteja Sikdarin persoonasta ja hänen rohkeasta oikeudellisesta taistelustaan ​​Dehradunin tuomarin virallisten työntekijöiden väärinkäyttöä vastaan.

Keskustelu herätti runsaasti yleisön osallistumista, ja osallistujat esittivät lukuisia kysymyksiä ja antoivat arvokkaita oivalluksia. Q&A-istunnossa tohtori Chaudhuri vertasi Oxfordin yliopiston ja Cambridgen yliopiston kohtaamia haasteita kohtaaessaan siirtomaahistoriaansa ja tutki näiden instituutioiden käyttämiä erilaisia ​​strategioita, lausunnossa korostettiin.

Samankaltaiset artikkelit