RBI tehostaa vuorovaikutusta fintech-yritysten ja teollisuuden elinten kanssa – Banking & Finance News

rbi, fintechs, startups, fintech startup, reserve bank of india

Fintech-sektorin nopeiden muutosten tahdissa Intian keskuspankki (RBI) on lisännyt vuorovaikutustaan ​​fintech-yritysten kanssa. Pankkialan sääntelyviranomainen on pitänyt yli 200 tapaamista fintech-yritysten ja toimialan edustajien kanssa viimeisen puolen vuoden aikana.

”RBI saa jatkuvasti palautetta fintech-sektorin sidosryhmiltä. Tapaamisia pidettiin fintech-yritysten ja toimialajärjestöjen kanssa”, kertoi tapaamisiin osallistunut henkilö.

On olemassa mekanismi jatkuvaan sitoutumiseen fintechin kanssa online- ja offline-tapaamisten kautta osastotasolla, lisäsi henkilö. Jatkossa keskuspankki alkaa pitää kuukausittaisia ​​tapaamisia fintech-sektorin edustajien kanssa.

RBI:n päätös kokouksen pitämisestä tuli sen jälkeen, kun useat fintech-yritykset ottivat tapaamisessa valtiovarainministeri Nirmala Sitharamanin esille tarpeen säännöllisestä vuorovaikutuksesta pankkivalvojan kanssa.

Tapaaminen valtiovarainministerin kanssa pidettiin rauhoittaakseen fintech-sektorin hermoja RBI:n Paytm Payments Bankin tukahduttamisen jälkeen. RBI oli estänyt Paytm Payments Bankia hyväksymästä talletuksia tai lisäyksiä millekään asiakastilille, ennakkoon maksetuille instrumenteille, lompakkoille ja FASTageille jatkuvan noudattamatta jättämisen ja muiden valvontaan liittyvien huolenaiheiden vuoksi.

RBI:n toiminnan jälkeen fintech-yritykset olivat huolissaan siitä, että keskuspankki saattaa asettaa niille ankarampia normeja. Selvyyden vuoksi fintech-sektorin edustajat pyysivät tapaamista poliittisten päättäjien kanssa.

Maassa on noin 10 000 fintech-yritystä, jotka tarjoavat asiakkailleen useita rahoituspalveluita.

”RBI tapaa jatkuvasti fintech-yrityksiä, eikä meillä ole ollut ongelmia. Aina kun olemme pyytäneet tapaamista, olemme saaneet tapaamisen keskuspankin virkamiesten kanssa”, fintech-yrityksen korkea virkamies kertoi FE:lle. ”Kuukausittainen tapaaminen RBI:n kanssa on erittäin tarpeellinen, koska se auttaa fintech-yrityksiä saamaan selvyyttä erilaisista asioista”, hän lisäsi.

Fintech-yritysten edustajat kertovat, että keskuspankki julkaisee jatkuvasti kiertokirjeitä ja ilmoituksia, ja toisinaan on vaikea ymmärtää joitain mainittuja kohtia, mikä aiheuttaa hämmennystä yrityksissä. Kuukausittainen kokous on hyvä alusta kiertokirjeisiin ja ilmoituksiin liittyvien epäilyjen selvittämiselle.

Samankaltaiset artikkelit