VRR-huutokauppa saa yli 3 biljoonan rupiaa arvoisia tarjouksia – Banking & Finance News

Reserve Bank of India, RBI, marginal standing facility, MSF, variable rate repo, VRR, top news, latest news,

Reserve Bank of India (RBI) sai pankeilta tarjouksia 3,08 biljoonan rupian arvosta ilmoitettua 2,5 biljoonaa rupiaa vastaan ​​perjantaina pidetyssä vaihtuvakorkoisessa repo-huutokaupassa (VRR), mikä kuvastaa lainanantajien suurta käteiskysyntää tiukan likviditeetin keskellä.

Pankit eivät saaneet helpotusta käteispulssista, koska likviditeettivaje pysyi 3 biljoonan rupiaa yläpuolella toisena peräkkäisenä päivänä – nousi keskiviikkona 3,46 biljoonaan rupiaan, kun se tiistaina oli 3,34 biljoonaa – RBI:n tietojen mukaan.

”Likviditeettitiukuuden odotetaan jatkuvan maaliskuuhun asti. Saatamme jatkuvasti nähdä pidempiä VRR-huutokauppoja RBI:lta”, Bank of Barodan pääekonomisti Madan Sabnavis kertoi FE:lle. Valtion menot ovat odotettua pienemmät ja pankkitalletukset kasvavat luottoa hitaammin, mikä pitää likviditeetin tiukkana, hän lisäsi.

Keskuspankki hyväksyi tarjoukset 6,72 %:n rajalla, mikä on alhaisempi kuin MSF-korko (6,75 % marginaalista maksuvalmiutta). RBI:n MSF:n kautta pankit voivat saada likviditeettiä yön yli, kun pankkien välinen likviditeetti loppuu. Keskuspankki järjestää repohuutokaupan likviditeetin lisäämiseksi pankkijärjestelmään. Keskuspankki on päättänyt järjestää kaksipäiväisen VRR-huutokaupan 29. tammikuuta 50 000 miljoonan rupiaan syöttämiseksi järjestelmään.

”Pankkijärjestelmän jatkuvan likviditeettipaineen keskellä lyhyet rahamarkkinakorot yön yli -koroista yritystodistuksiin ja sijoitustodistuksiin ovat pysyneet korkealla pitkään. Uskomme, että tämä ei edistä rahoitusjärjestelmää eikä talouskasvua”, sanoi Soumyajit Niyogi, India Ratings & Researchin analyyttisen ydinryhmän johtaja. Jos valtion menot eivät elpy, RBI:n on ryhdyttävä toimiin kestävämmin hallitakseen pankkien likviditeettiä, hän lisäsi.

RBI on järjestänyt useita repo-huutokauppoja joulukuun 15. päivästä lähtien. Asiantuntijoiden mukaan VRR-huutokauppojen pitempi kesto viittaa siihen, että keskuspankki odottaa likviditeetin pysyvän tiukkana lähitulevaisuudessa. Torstaina pidetty 15 päivän VRR-huutokauppa oli pisin sitten 16. joulukuuta. Kireä likviditeetti on vaikuttanut myös lyhytaikaisiin rahamarkkinakorkoihin, jotka ovat pysyneet repokoron yläpuolella.

Pankkien likviditeetti on ollut stressissä yli neljänneksen johtuen festivaalien kysynnän lisääntyneestä käteisnostosta, julkisten menojen maltillisuudesta ja talletusten kasvun hidastumisesta. Talletukset ovat kasvaneet hitaammin kuin ennakot viimeisen vuoden aikana. Pankkien luotonotto kasvoi 20 prosenttia vuodentakaisesta (yoY) ja oli 159,6 biljoonaa rupiaa 29. joulukuuta päättyneeltä kahdelta viikolta, kun taas talletukset kasvoivat 13,2 prosenttia vuositasolla kahden viikon aikana 200,8 biljoonaan ruplaan.

Samankaltaiset artikkelit