Parhaat yritykset lisäävät 400 000 vähittäisosakkeenomistajaa joulukuun loppuun mennessä – Market News

Markets shut

Nousevilla markkinoilla elpyneet Intian 10 suurinta yritystä vähittäisosakkeenomistajien mukaan lisäsivät yhteensä 400 000 sijoittajaa joulukuussa päättyneen kolmen kuukauden aikana, ja Yes Bank oli listan kärjessä viidettä peräkkäistä neljännestä.

Yli miljoonan vähittäisosakkeenomistajan yritysten määrä nousi 30.9.2023 24:stä 26:een, ja fintech-suuryritys Paytm ja julkisen sektorin yksikkö NHPC ylittivät virstanpylvään. Paytmillä oli yli miljoona vähittäisosakkeenomistajaa kesäkuussa 2023, mutta syyskuussa se putosi merkin alle, Capitalinen lähteiden tietojen mukaan.

Joulukuun loppuun mennessä vähittäisosakkeenomistajien kokonaismäärä 2 047 yrityksessä oli 163,8 miljoonaa, mikä on 2,8 kasvua vuosineljänneksestä (qoq) ja 9,1 % vuoden takaiseen verrattuna (yoy). . Kymmenen suurimman yrityksen osalta (vähittäisomistajien lukumäärän perusteella) se nousi 1,3 % q/q 30,02 miljoonaan, kun taas vuositasolla 9,1 %. Joulukuussa päättyneellä kolmen kuukauden jaksolla sekä Sensex että Nifty kasvoivat noin 11 %, mikä nosti uusia huippuja joka viikko.

Maan suurimman yksityisen sektorin yrityksen Reliance Industriesin (RIL) vähittäisomistajien määrä laski 2,4 % q/q, kun taas HDFC Bank (lasku 1,3 %) ja LIC (lasku 6,4 %) olivat kaksi muuta kymmenen parhaan listan joukossa. laskea syyskuusta.

Kyllä Pankin vähittäisomistajien määrä nousi katsauskaudella 2,2 % 4,91 miljoonaan, kun taas RIL sijoittui toiseksi 3,49 miljoonalla, jota seurasi ITC yhteensä 3,28 miljoonalla osakkeenomistajalla. Kolmen parhaan nokkimisjärjestys pysyi joulukuussa 2023 ennallaan syyskuun 30. päivän tasosta.

Kuitenkin Life Insurance Corporation of India (LIC), joka oli neljännellä sijalla syyskuussa, putosi seitsemänneksi, ja vähittäiskauppiaiden kokonaismäärä oli joulukuun lopussa 2,87 miljoonaa. State Bank of India nousi viidennelle sijalle yhteensä 2,98 miljoonalla vähittäisosakkeenomistajalla aiemmalta seitsemänneltä sijalta.

Vuositasolla LIC:n vähittäisomistajamäärä laski 14,8 % 2,87 miljoonaan. Vakuutusyhtiö, joka on myös maan suurin institutionaalinen sijoittaja, oli ainoa yritys 10 parhaan joukossa, joka kirjasi vähittäisosakkeenomistajien määrän laskuun vuositasolla.

Samankaltaiset artikkelit