Asuntojen vuokrat nousivat 25–30 % kahdeksan parhaan kaupungin välillä vuoden 2019 tasosta: Raportti

Housing rents surge by 25-30% across top 8 cities from 2019 level: Report

Asuntojen vuokrat ovat nousseet merkittävillä 25–30 prosentilla suurimpien kaupunkien parhailla mikromarkkinoilla vuodesta 2019 lähtien. Samaan aikaan asuntojen keskimääräiset kuukausivuokrat ovat nousseet 8 suurimmassa kaupungissa huomattavasti 15–20 prosenttia verrattuna aikaisempiin vuosiin. -pandemian aikakausi 2019 Housing.comin raportin mukaan.

Tämä vuokrien nousu on myötävaikuttanut vuokratuottojen vaatimattomaan nousuun. Näistä myönteisistä trendeistä huolimatta on edelleen huomattava ero ylitettävänä verrattuna maailmanlaajuisiin kiinteistökeskuksiin, kuten New Yorkiin, Lontooseen, Dubaihin ja Singaporeen.

Raportin mukaan kuukausikeskivuokran kasvu on ollut pääoman arvonnousua suurempaa.

Vaikka kiinteistöjen hinnat huippukaupungeissa nousivat 15–20 prosenttia verrattuna vuoden 2019 pandemiaa edeltävään tasoon, keskimääräiset kuukausivuokrat nousivat 25–30 prosenttia, ja tietyillä palvelusektorin hallitsevien kaupunkien keskeisillä paikkakunnilla vuokrapiikit ylittivät 30 prosenttia samana aikana.

Ei vain mediaanivuokrat, vaan myös pandemian jälkeisen kodin vuokraamisen kysyntä on kasvanut, kuten Housing.com IRIS -indeksi osoittaa. Indeksi, joka mittaa tulevaa kysyntää seuraamalla verkkohakutoimintaa alustalla, osoittaa, että pandemian jälkeen online-vuokrahakutoiminta on lisääntynyt ennen ostotoimintaa. Tällä hetkellä vuokrattavien IRIS-indeksi on 23 pistettä korkeampi kuin ostoindeksi.

Kommentoi samaa Dhruv Agarwala, konsernin toimitusjohtaja, Housing.com, PropTiger.com & Makaan.com, sanoi: ”Pandemian jälkeen asuntojen kysyntä on elpynyt jyrkästi sekä osto- että vuokraustarkoituksiin. Asuntomarkkinoiden hinnat ovat nousseet viimeisen kahden vuoden aikana lähes vuosikymmenen pysähtyneen. Keskimääräinen hintojen nousu on ollut kaupunkitasolla vaatimatonta, mutta joissakin huippukaupunkien suurissa paikoissa on ollut voimakasta nousua.”

Ankita Sood, Housing.comin tutkimusjohtaja. sanoi: ”Vuokratuotot Intiassa ovat historiallisesti jäljessä maailmanlaajuisista vastaavista tekijöistä, kuten korkeammista koroista ja hankintakustannuksista. Pandemian jälkeinen dynamiikka, mukaan lukien kiinteistöjen arvon nousu, potentiaalisten ostajien kohtuuhintaisuushaasteet ja valmiiden varastojen rajallinen tarjonta, ovat kuitenkin saaneet aikaan merkittävän vuokrakysynnän kasvun. Näemme huomattavia 25–30 prosentin piikkejä palvelusektorin hallitsevien kaupunkien, kuten Gurugramin, Bengalurun, Punen ja Hyderabadin, CBD:ssä.

”Jos katsomme tulevaisuuteen, kun uusi valmis tarjonta tulee markkinoille vasta seuraavien 2–3 vuoden aikana, odotamme vuokrauskysynnän jatkuvan. Tämä jatkuva kasvu on herättänyt kiinnostusta sekä keskipitkän että pitkän aikavälin sijoittajien keskuudessa, mikä on merkinnyt lupaavia mahdollisuuksia vuokramarkkinoilla”, hän lisäsi.

Tutkimuksessa on myös laskettu hinta-vuokra-suhdetta vertaillakseen Intian tärkeimpien asuntomarkkinoiden vuokratuottoja suuriin globaaleihin kaupunkeihin. Hinta/vuokrasuhde määräytyy jakamalla kiinteistön mediaaniarvo vuosivuokran mediaanihinnalla tietyllä maantieteellisellä alueella.

Alhaisempi hinta/vuokrasuhde tarkoittaa kiinteistönomistajille korkeampaa vuokratuottoa tai sijoitetun pääoman tuottoa. Tämä suhde auttaa arvioimaan vuokraamisen ja kiinteistön ostamisen kohtuuhintaisuutta.

Samankaltaiset artikkelit