Korkeakoululainoja koskevien myyttien kumoaminen

Debunking myths about higher education loans

Laadukas korkeakoulutus on välttämätöntä, jotta voidaan kehittää akateemista kurinalaisuutta, jota vaaditaan oman alakohtaisten taitojen muovaamiseen menestyvän urapolun rakentamiseksi. Koulutus on muutosvoima, joka antaa opiskelijoille mahdollisuuden edistää merkittävästi ja mielekkäästi vankan talouden edistämistä. Viimeisimpien raporttien mukaan koulutusinflaatio on kiihtynyt 12 prosenttiin, mikä varjostaa 6 prosentin kuluttajahintainflaatiota (CPI).

Tästä syystä pragmaattisin tapa korkeakoulutuksen rahoittamiseen on koulutuslainojen hakeminen rahoituslaitoksilta. Maisemaa kuitenkin varjostavat lukuisat harhakäsitykset koulutuslainoista, mikä aiheuttaa hämmennystä opiskelijaveljeskunnan sisällä. Koska opiskelijat ovat tyypillisesti ensikertalaisia ​​lainaajia, on välttämätöntä syventyä tähän aiheeseen, jotta voidaan selvittää monimutkaisuudet ja saada kattava käsitys koulutuslainoista tietoisen päätöksentekoa varten.

Kumotaanpa joitain koulutuslainoista vallitsevia myyttejä:

Opiskelijat voivat kuluttaa perheensä säästöjä omarahoitusosuudella, jolloin perheet voivat altistua odottamattomille tapahtumille, kuten pandemialle tai terveysongelmille. Opintolainan valitseminen antaa opiskelijoille mahdollisuuden kantaa taloudellinen vastuu itse, mikä vapauttaa heidän vanhempansa taloudellisesta huolestuttamisesta, että heillä ei ole rahaa sadepäivään. Heistä voi tulla Atmanirbhar, jonka avulla he voivat rakentaa vankan luottopisteen ja avata useita etuja valitessaan muita rahoitustuotteita, kuten autolainoja, asuntolainoja ja luottokortteja.

Rahoituskumppanit tarjoavat sekä vakuudellisia (vakuudella) että vakuudettomia (ilman vakuuksia) koulutuslainoja. Päätös näiden kahden vaihtoehdon välillä on opiskelijoiden ja heidän vanhempiensa tehtävä, riippuen heidän erityisistä taloudellisista tarpeistaan ​​ja mieltymyksistään.

Vanhemmat olettavat, että koulutuslainoja on yksi, mutta se vaihtelee opiskelijasta toiseen. Jokaisella opiskelijalla on ainutlaatuinen profiili ja joukko mieltymyksiä. Uuden aikakauden koulutukseen keskittyvät NBFC:t suunnittelevat hyperpersonoituja opintolainoja vastatakseen opiskelijaveljeskunnan erilaisiin taloudellisiin tarpeisiin.

Opiskelijat ovat ensikertalaisia ​​lainaajia, eikä heillä yleensä ole työkokemusta. Siksi koulutukseen keskittyvät lainanantajat priorisoivat opiskelijaprofiilia määrittääkseen heidän tulevan työllistymispotentiaalinsa. Joten he tutkivat parametreja, kuten opiskelijoiden akateemisia tuloksia, pääsykoepisteitä, koulutuksen jatkuvuutta, oppilaitosten sukutaulua ja paljon muuta. Lisäksi osana prosessia selvitetään myös lainaajien taloudellinen tausta. Mikäli opiskelijat täyttävät rahoittajan asettamat kriteerit, vakuudettomat/vakuudelliset koulutuslainat rangaistaan.

Korkea-asteen koulutus ulkomailla voi olla kallis asia, koska lukukausimaksujen lisäksi on otettava huomioon useita kustannuksia. Opintolainat kattavat kuitenkin kokonaisvaltaiset koulutuksen kustannukset, mukaan lukien lukukausimaksut, matkakulut, majoituskulut, asumiskulut, oppimislaitteiden kustannukset ja muut niihin liittyvät koulutuskulut.

Nopeasti muuttuvilla työmarkkinoilla, joissa uudet työmahdollisuudet ovat korvanneet useita vanhentuneita työtehtäviä, ammattitaitokurssit ovat nousseet keskeiseen asemaan. Nuorten voimaannuttamiseksi rahoituslainanantajat tarjoavat koulutuslainoja tavanomaisille kursseille, kuten STEM- ja MBA-kursseille, ei-perinteisille opinto-ohjelmille, kuten pelien suunnittelu ja musiikin tuotanto, sekä muille ammattitaito-, täydennys-, uudelleenkoulutus-, ammatillisille ja sertifiointikursseille.

Suurin osa opintolainoista sisältää moratoriojakson, mutta opiskelijoiden on ymmärrettävä, että se ei ole koroton. Korkoa alkaa kertyä pian opintolainan saamisen jälkeen. Tämän vuoksi on suositeltavaa suorittaa maksuja yksinkertaisten korkojen tai osittaisten korkojen muodossa tämän lisäajan aikana. Lisäksi tämä käytäntö edistää opiskelijoiden taloudellisesti varovaisia ​​tapoja.

Koulutuslainat tarjoavat opiskelijoille portteja lukuisiin mahdollisuuksiin, mutta niiden optimaalinen käyttö riippuu harkitusta päätöksenteosta. Näiden rahoitusvälineiden monimutkaisuuden perusteellinen tutkiminen antaa opiskelijoille mahdollisuuden hälventää yleisiä myyttejä ja hankkia tietoja, joita tarvitaan kukoistavan akateemisen ja koulutuksen lainamatkan luomiseen. Siksi on erittäin tärkeää tehdä hyvin tutkittuja valintoja. Koulutuksen rahoituksen onnistunut navigointi riippuu kyvystä tehdä tietoisia päätöksiä, mikä vapauttaa resurssien täyden potentiaalin.

Samankaltaiset artikkelit