Sam Bankman-Fried sanoo, että 63–78 kuukauden pitäisi ohjata FTX-petoksen tuomitsemista – Digital Transformation News

Prosecutors said Bankman-Fried used customer funds to buy real estate in the Bahamas

Sam Bankman-Friedin asianajajat sanoivat yhdysvaltalaiselle tuomarille tiistaina, että 63–78 kuukauden rangaistus olisi sopiva rangaistus FTX:n perustajan tuomiolle 8 miljardin dollarin varastamisesta konkurssiin menneen kryptovaluuttapörssin asiakkailta. Vangitun entisen miljardöörin, joka täyttää ensi viikolla 32, asianajajat esittivät pyynnön Yhdysvaltain piirituomarille Lewis Kaplanille, jonka on määrä tuomita Bankman-Fried Manhattanin liittovaltion tuomioistuimessa 28. maaliskuuta.

Bankman-Friedia uhkaa jopa 110 vuoden vankeustuomio sen jälkeen, kun valamiehistö totesi hänet marraskuussa syylliseksi seitsemään petokseen ja salaliittoon. Yhdysvaltain syyttäjänviraston Manhattanilla odotetaan antavan oman tuomiosuosituksensa maaliskuun 15. päivään mennessä. Bankman-Friedin odotetaan valittavan tuomiostaan ​​ja tuomiostaan. Manhattanin ylin liittovaltion syyttäjä Damian Williams on kutsunut Bankman-Friedin tapausta yhdeksi Yhdysvaltain historian suurimmista talouspetoksista. Hänen toimistonsa syytti Bankman-Friedia joulukuussa 2022, kuukausi sen jälkeen, kun FTX kuoli paniikissa olevien asiakkaiden nostoaallon seurauksena.

Kuukauden kestäneessä oikeudenkäynnissä kolme Bankman-Friedin entistä läheistä työtoveria todisti, että hän ohjasi heidät ryöstämään FTX-asiakkaiden varoja Alameda Researchin hedge-rahastonsa tappioiden tukkimiseksi, vaikka esitteli itsensä julkisesti vastuullisena taloudenhoitajana epävakailla kryptovaluuttamarkkinoilla. . Syyttäjät sanoivat, että Bankman-Fried käytti myös asiakkaiden varoja ostaakseen luksuskiinteistöjä Bahamalla, jossa FTX:n toimipaikka oli, ja lahjoittaakseen yhdysvaltalaisille poliitikoille, jotka saattavat tukea kryptovaluuttaystävällisiä säännöksiä.

Bankman-Fried todisti kolme päivää ja tunnusti epäonnistumisia, mukaan lukien riskinhallintatiimin rakentamatta jättäminen, mutta kielsi varastaneensa mitään ja sanoi, ettei tajunnut, kuinka paljon Alameda oli velkaa FTX:lle vasta vähän ennen kuin molemmat epäonnistuivat. Bankman-Fried nousi digitaalisten omaisuuserien, kuten bitcoinin, arvon nousuun Forbes-lehden nettovarallisuudelle, jonka aikoinaan arvioitiin olevan 26 miljardia dollaria. Syyskuussa Kaplan sanoi, että Bankman-Fried voi saada ”erittäin pitkän tuomion”, jos hänet tuomitaan, koska hän kielsi pyyntönsä vapautua Brooklynin Metropolitanin pidätyskeskuksesta oikeudenkäynnin aikana. Tuomari vangitsi hänet viime elokuussa havaittuaan, että Bankman-Fried todennäköisesti peukalui todistajia.

Häntä vastaan ​​todistaneet kolme kertaluonteista uskottua – Alamedan entinen toimitusjohtaja Caroline Ellison, entinen FTX-teknologiajohtaja Gary Wang ja entinen suunnittelupäällikkö Nishad Singh – myönsivät kaikki syyllisyytensä osana sopimuksia syyttäjien kanssa. Heitä ei ole vielä tuomittu. Viime viikolla Bankman-Fried esiintyi oikeudessa ensimmäistä kertaa tuomionsa jälkeen ja vahvisti haluavansa pitää kiinni uusista asianajajista, jotka hän palkkasi edustamaan häntä tuomiossaan, huolimatta mahdollisesta eturistiriidasta.

Samankaltaiset artikkelit