Sam Bankman-Friedin oikeudenkäynti FTX-petoksista nostaa päämiesten syytteet loppuväitteihin – Digital Transformation News

Reportedly, prosecutors have accused Bankman-Fried of stealing eight billion dollars

Sam Bankman-Friedin petosoikeudenkäynti on meneillään, ja Yhdysvaltojen syyttäjien ja puolustuslakimiesten odotetaan keskiviikkona esittävän loppuargumentteja valamiehistöille siitä, varastiko FTX-kryptovaluuttapörssin perustaja miljardeja dollareita asiakkailta.

Bankman-Fried, 31, saattaa saada tietää kohtalostaan ​​vain vuoden kuluttua sen jälkeen, kun FTX hakeutui konkurssiin nopeassa yrityksen romahduksessa, joka järkytti rahoitusmarkkinoita ja pyyhkäisi hänen arviolta 26 miljardin dollarin omaisuutensa. Syyttäjät ovat syyttäneet häntä 8 miljardin dollarin varastamisesta yhdessä Yhdysvaltain historian suurimmista talouspetoksista. Hänen asianajajansa keskeyttivät asiansa tiistaina sen jälkeen, kun Bankman-Fried kävi toisen päivän kovan ristikuulustelun syyttäjän toimesta – riskin, jonka hän otti valitessaan todistaa omaksi puolustuksekseen. Bankman-Fried, joka ei kiistänyt syyllisyyttä kahdesta petoksesta ja viidestä salaliitosta, yritti kolmen päivän ajan todistaa vakuuttaakseen 12 valamiestä syyttömyydestään.

Kaiken kaikkiaan valamiehistö kuuli 15 päivän todistuksen Manhattanin liittovaltion tuomioistuimessa. Kolme Bankman-Friedin entisistä läheisistä uskotuista, jotka todistavat syyttäjälle syyllisyytensä tunnustamisen jälkeen, sanoi ohjanneensa heidät syyllistymään talousrikoksiin, mukaan lukien auttamaan salaukseen keskittyvää Alameda Researchin hedge-rahastoaan keräämään FTX-asiakkaiden talletuksia ja valehtelemaan lainanantajille ja sijoittajille taloudesta. kahdesta yrityksestä. Syyttäjät ovat sanoneet, että Bankman-Fried käytti asiakkailta ryöstettyään rahaa Alamedan lainanantajien maksamiseen, spekulatiivisten sijoitusten tekemiseen ja lahjoittamiseen Yhdysvaltain poliittisille ehdokkaille. He ovat myös sanoneet, että hän houkutteli asiakkaita FTX:lle väärillä lupauksilla, joiden mukaan pörssi piti heidän varojensa turvassa eikä suosinut Alamedalle, ja antoi vääriä vakuutuksia FTX:n terveydestä hidastaakseen nostoaaltoa.

Asianajajansa Mark Cohenin kuulusteluissa Bankman-Fried kuvaili itseään kiireisenä toimitusjohtajana, joka jätti operatiiviset mutterit ja pultit alaistensa hoidettavaksi. Hän väitti myös, että vaikka hän teki virheitä, jotka vahingoittivat asiakkaita ja työntekijöitä, hän ei koskaan pettänyt ketään tai varastanut rahaa. Danielle Sassoon, yksi syyttäjistä, yritti vastustaa tätä kertomusta grillaamalla Bankman-Friedia lausunnoista, jotka hän antoi ennen joulukuussa 2022 pidättämistään asiakkaiden varojen turvallisuudesta ja Alamedan riippumattomuudesta FTX:stä. Sassoon vastusti sitä syyttäjän todistajien todistuksella, jonka mukaan hän ohjasi FTX:n työntekijöitä antamaan Alamedalle erityisiä etuoikeuksia, joiden ansiosta pörssi käyttää miljardeja dollareita asiakasvaroja.

Toisena todistuspäivänsä aikana maanantaina – kun syyttäjä aloitti ristikuulustelun – Bankman-Fried sanoi ”en muista” ainakin 28 kertaa. Yhdysvaltain piirituomari Lewis Kaplan moitti häntä usein suorien vastausten välttämisestä. Loppukeskustelut kestävät todennäköisesti useita tunteja, eikä valamiehistön odoteta saavan tapausta ennen torstaita. Bankman-Fried voi saada vuosikymmeniä vankeusrangaistuksen, jos hänet tuomitaan kaikista syytteistä. Hän on ollut vangittuna elokuusta lähtien sen jälkeen, kun Kaplan peruutti takuita todettuaan, että hän todennäköisesti peukaloi todistajia.

Samankaltaiset artikkelit