Pankit, jotka ovat takana 70 prosentin kasvussa viherpesutapauksissa vuonna 2023: Raportti

reuters

Pankkien ja rahoituspalveluyritysten viherpesutapausten määrä ympäri maailmaa kasvoi 70 prosenttia viimeisten 12 kuukauden aikana edellisestä 12 kuukaudesta, tiistaina julkaistu raportti osoitti.

Suurin osa tapauksista vastasi eurooppalaiset rahoituslaitokset, ja suuri osa viherpesusta koski väitteitä fossiilisista polttoaineista.

Environmental, Social and Governance (ESG) -tietoyhtiö RepRisk kirjasi 148 tapausta pankki- ja rahoituspalvelualalta maailmanlaajuisesti 12 kuukauden ja syyskuun 2023 lopun välisenä aikana, kun niitä oli 86 edellisen 12 kuukauden aikana.

148 tapauksesta 106 oli eurooppalaisten rahoituslaitosten tekemiä.

Greenwashing tarkoittaa organisaatiota, joka esittää harhaanjohtavia kestävyyteen liittyviä väitteitä sijoittajille tai kuluttajille, yleensä parantaakseen mainettaan ja tulostaan.

”Yli 50 % näistä ilmastospesifisistä viherpesuriskitapauksista joko mainitsi fossiilisia polttoaineita tai liitti rahoituslaitoksen öljy- ja kaasuyhtiöön. Nämä tapaukset eivät tapahdu eristyksissä, ja sääntelyviranomaiset ovat yhä tietoisempia ongelman laajuudesta”, RepRisk sanoi.

Euroopan unionin valvontaelimet sanoivat kesäkuussa, että pankit, vakuutusyhtiöt ja sijoitusyhtiöt kaikkialla blokissa olivat esittäneet sijoittajille ”harhaanjohtavia väitteitä” kestävän kehityksen valtuuksistaan.

Pankki- ja rahoituspalveluala on viherpesutapausten määrässä toisella sijalla öljyn ja kaasun jälkeen, RepRisk sanoi.

Tietoyhtiö havaitsi, että viherpesu laajemminkin oli nousussa.

Joka neljäs ilmastoon liittyvä ESG-riskitapaus liittyi viherpesuun, mikä on kasvua viime vuonna joka viidestä, mutta se havaitsi myös, että joka kolmas viherpesuun sitoutunut yritys oli myös sekaantunut niin kutsuttuun ”sosiaaliseen pesuun”. .

Se määritteli sosiaalisen pesun yrityksiksi, jotka esittelevät itsensä positiivisesti ”pimentämällä taustalla olevan sosiaalisen ongelman” – kuten ihmisoikeusloukkaukset ja yritysten osallisuus tai vaikutukset yhteisöihin – suojellakseen mainetta ja taloudellista suorituskykyä.

”Harhaanjohtava viestintä ympäristön ja sosiaalisten aiheiden ympärillä ei ainoastaan ​​estä edistymistä kohti yhteisiä tavoitteita, vaan myös vahingoittaa luottamusta kuluttajien ja sijoittajien kanssa”, RepRisk kirjoitti viimeisimmässä raportissaan.

Samankaltaiset artikkelit