CBI rekisteröi alustavan tutkinnan väitetyistä väärinkäytöksistä Arvind Kejriwalin uuden asunnon rakentamisessa

Arvind Kejriwal

Central Bureau of Investigation (CBI) rekisteröi keskiviikkona alustavan tutkimuksen (PE) väitetyistä ”sääntöjenvastaisuuksista ja väärinkäytöksistä” Delhin pääministerin Arvind Kejriwalin uuden virka-asunnon rakentamisessa Civil Lines -alueella, kertoi PTI.

Viimeisin kehitys tulee kuukausia sen jälkeen, kun Unionin sisäministeriö pyysi Intian valvojaa ja tilintarkastajaa (CAG) suorittamaan erityisen tarkastuksen väitetyistä väärinkäytöksistä ja rikkomuksista virallisen bungalowin jälleenrakennuksessa.

PE on lakisääteinen CBI:n suorittama väitteiden tarkastus, jonka perusteella tehdään päätös FIR-ilmoituksen tekemisestä. Viranomaisten mukaan CBI on rekisteröinyt Delhin hallituksen tuntemattomia virkamiehiä vastaan.

CBI:n korruptiontorjuntaosasto on vaatinut PWD-rekistereiltä virkamiestensä hyväksyntää ja suositusta muutosten osalta, tarjousasiakirjoja, urakoitsijoiden tekemiä tarjouksia, rakennussuunnitelmien hyväksyntää ja tilaajan pyyntöjä ylivertaisista eritelmistä, kuten moduulikeittiöstä. , marmorilattiat ja muut koristeet viranomaisten mukaan.

Delhissä hallitseva Aam Admi -puolue (AAP) hylkäsi syytökset ja iski BJP:tä syyttämällä sitä ”kaiken valtansa käyttämisestä AAP:n loppuun saattamiseen”.

”Tämä on syy siihen, miksi maan parhaat terveys- ja opetusministerit Satyendar Jain ja Manish Sisodia laitettiin kaltereiden taakse”, se väitti, ”BJP käyttää kaikkea valtaansa AAP:n saattamiseksi päätökseen”, puolue väitti. On ”vain yksi puolue, AAP, joka hakee ääniä hyvän työnteon perusteella terveyden ja koulutuksen alalla, mutta BJP ei halua köyhien ihmisten saavan hyvää koulutusta ja erinomaisia ​​terveyspalveluja”, se sanoi.

Aiemmin pääsihteeri laati raportin väitteistä rakentamisen sääntöjenvastaisuuksista, jossa väitettiin, että sovellettavien rakennussääntöjen mukaisia ​​pakollisia rakennussuunnitelmien sanktioita ei otettu ennen töiden aloittamista, raportoi Indian Express.

Raportissa todettiin, että rakennustöiden alkuperäiset kustannukset olivat 15–20 miljoonaa rupiaa, mutta tätä ”korotettiin ajoittain” noin 53 miljoonan rupiaan. Muiden rikkomusten joukossa raportissa mainittiin Delhin 2021 yleissuunnitelman rikkomukset.

Samankaltaiset artikkelit