Miten MahaRera Grading System hyödyttää asunnon ostajia ja kehittäjiä

How MahaRera Grading System will benefit homebuyers, developers

Kukapa ei kaipaisi paikkaa, jota kutsua omakseen?

Jokaisen intialaisen sydämessä piilee vaalittu unelma – unelma kodin omistamisesta. Se on unelma, joka ylittää taloudellisista rajoituksista huolimatta ja on toivon majakka kaikille elämänaloilta.

Kuten me kaikki tiedämme, kiinteistöjen osuus maan BKT:sta on 6–7 prosenttia. Keskellä Intian kiinteistöalan laajaa maisemaa on olemassa kiistaton totuus, että mitä suuremmaksi ala kasvaa, sitä suurempaa kaaosta se kohtaa. Tämä dynaaminen ala houkuttelee joka päivä lisää toimijoita, sijoittajia ja sidosryhmiä sekä uusia mahdollisuuksia ja haasteita.

Tämä kaaoksen pyörte toi monia velvollisuuksia harteille, ja silloin hallitus keksi äärimmäisen googlynsa.

Intian kiinteistöalan sääntelemiseksi ja edistämiseksi hallitus otti käyttöön RERA:n vuonna 2016. Tämän lain seurauksena Maharashtran hallitus perusti Maharashtran kiinteistöalan sääntelyviranomaisen (MahaRERA) vuonna 2017.

Ennen kuin nämä viranomaiset ottivat haltuunsa, valituksia kirjattiin 23 prosentista hankkeista. MahaRERAN toteuttamisen jälkeen se sai valituksia vain 3,5 prosentista hankkeista.

MahaRERA, edelläkävijäviranomainen, muuttaa kiinteistöalaa ja paljastaa pelin muuttavan askeleen määritelläkseen uudelleen, miten koemme kiinteistöprojekteja ja osallistumme niihin.

Otettuaan käyttöön kiinteistönvälittäjien pätevyystodistuksen kokeet, MahaRERA on nyt menossa arvostelemaan kiinteistöprojekteja useiden kehitysparametrien perusteella. Tämä sisältää myös Maharashtran promoottorien luokittelun RERA:n pykälän 32(f) mukaisesti.

Kiinteistöalan luokitusjärjestelmän käyttöönotto on sidosryhmiä hyödyttävä innovatiivinen askel. Tämä edistyksellinen askel korostaa viranomaisen sitoutumista asunnonostajien etujen turvaamiseen ja oikeudenmukaisten käytäntöjen edistämiseen alalla.

Uuden järjestelmän puitteissa MahaRera arvioi ja luokittelee kiinteistöprojekteja useiden keskeisten viitekehysten perusteella. Nämä puitteet sisältävät hankkeen yleiskatsauksen, teknisen tilannekuvan, taloudelliset tiedot, oikeudelliset näkökohdat, kehittäjän historian, rakentamisen laadun sekä erilaisten hyväksyntöjen ja aikataulujen noudattamisen. Arvostelujärjestelmä arvioi objektiivisesti jokaisen hankkeen ja tarjoaa mahdollisille asunnon ostajille arvokkaita näkemyksiä kehityksestä.

Tästä muutosaloitteesta ei kuitenkaan ole hyötyä vain asunnon ostajille. Arvostelujärjestelmä auttaa myös kehittäjiä asettamaan uusia vertailuarvoja. Kehittäjät, joilla on kyky erottua positiivisten arvosanojen ja kilpailun avulla, pyrkivät huippuosaamiseen projekteissaan kaikilla osa-alueilla. Tämä uusi keskittyminen laatuun, oikea-aikaisiin toimituksiin ja asiakastyytyväisyyteen nostaa rimaa koko teollisuudelle ja ennustaa uutta luotettavuuden aikakautta.

Dubain maaosasto otti rakennuksille käyttöön tähtiluokitusjärjestelmän, joka vaihtelee 1–4 tähdestä ja lisäsi 4Plus-luokituksen erityisesti kestäville ominaisuuksille. Noin 20 % olemassa olevista rakennuksista on saanut 4 tähden arvosanan.

Australian kiinteistöneuvosto (PCA) kehitti australialaisille liikerakennuksille luokitusjärjestelmän, mukaan lukien Premium, Grade A, Grade B ja Other kriteerit, jotka vaikuttavat asukkaiden ja sijoittajien kokemaan tilojen laatuun.

Singaporen hallituksen alaisuudessa rakennus- ja rakennusviranomainen (BCA) on ottanut käyttöön Integrated Construction Quality Assurance Scheme (ICQA) -järjestelmän parantaakseen kiinteistöalan laatua, tuottavuutta, kestävyyttä ja turvallisuutta.

Epävarmuuden ja epäselvyyden ajat ovat poissa. MahaReran luokitusjärjestelmä on täällä juurruttamaan luottamusta, vahvistamaan asunnon ostajia ja nostamaan alan standardit ennennäkemättömiin korkeuksiin. Potentiaalisten ostajien ei enää tarvitse navigoida epäilysten ja huolenaiheiden sokkelossa. Yksinkertaisella arvosanan vilkaisulla he voivat avata runsaasti tietoa ja saada korvaamatonta tietoa harkitsemistaan ​​projekteista.

MahaRera on epäilemättä ottanut valtavan harppauksen eteenpäin uraauurtavassa liikkeessä ottamalla käyttöön kattavan kiinteistöhankkeiden luokitusjärjestelmän. Tämä aloite tuo seismisen muutoksen siihen, miten kehittäjät ja hankkeet arvioidaan ja asunnonostajat tekevät tietoisia päätöksiä.

Samankaltaiset artikkelit