Aadhaar-kortin päivityksen määräaikaa jatkettu: Modi Govt antaa uuden katkaisun 14. kesäkuuta asti – Näin voit tehdä sen ilmaiseksi

Centre extends deadline to update aadhaar

Keskus on pidentänyt Aadhaar-tietojen ilmaisen päivityksen määräaikaa 14. kesäkuuta 2024 asti. Alun perin 14. maaliskuuta asetettu Intian yksilöivä tunnistusviranomainen (UIDAI) ilmoitti tiistaina, että ilmainen online-asiakirjojen lataustoiminto on nyt käytettävissä 14. kesäkuuta.

UIDAI selvensi, että palvelu on käytettävissä yksinomaan myaadhaar-portaalissa 14. kesäkuuta asti.

Kuinka päivittää Aadhaar-korttisi?

Päivitä Aadhaar-korttisi seuraavasti:

Vaihe 1: Siirry viralliselle UIDAI-verkkosivustolle.

Vaihe 2: Anna Aadhaar-numerosi ja captcha.

Vaihe 3: Napsauta 'Lähetä OTP' linkitetystä matkapuhelinnumerosta.

Vaihe 4: Valitse Päivitä demografiset tiedot.

Vaihe 5: Valitse sopiva vaihtoehto ja napsauta 'Jatka'.

Vaihe 6: Lataa vaadittu asiakirja.

Vaihe 7: Tarkista tietosi ennen kuin napsautat Lähetä.

Voit käyttää 'Update Request Number (URN)' -koodia osoitteenmuutoksen tilan seuraamiseen.

14. kesäkuuta asti vain myAadhaar-portaali tarjoaa ilmaisia ​​päivityksiä Aadhaar-asiakirjoihin. Fyysisissä Aadhaar-keskuksissa tehdyistä päivityksistä peritään 50 ₹ maksu.

Viime vuonna hallitus ilmoitti, että kaikki operaattorit, joiden havaitaan perivän Aadhaar-palveluista kohtuuttomia maksuja, keskeytetään. Lisäksi rekisterinpitäjälle, joka on nimittänyt tällaisen toimijan, määrättäisiin 50 000 ₹ sakko.

Eduskunnassa elektroniikka- ja IT-ministeri Rajeev Chandrasekhar kertoi, että Intian yksilöllinen tunnistusviranomainen (UIDAI) on valtuuttanut kaikki Aadhaar-operaattorit pidättymään Aadhaar-palvelujen ylihinnoittelusta, mukaan lukien biometristen ja demografisten tietojen päivittäminen.

Chandrasekhar selitti lisäksi, että kaikki ylihinnoitteluraportit tutkitaan perusteellisesti, ja jos ne todistetaan, asianomaiselle rekisteröintirekisteröijälle määrätään 50 000 ₹ taloudellinen sakko, mikä johtaa operaattorin jäädyttämiseen.

Hän myös rohkaisi ihmisiä käsittelemään valituksensa UIDAI:n kanssa sähköpostitse tai soittamalla maksuttomaan numeroon 1947.

Samankaltaiset artikkelit