Budjetti 2024: Mitä on odotettavissa henkilöverorintamalla?

Union Budget 2024: What to expect on the personal taxation front?

Union Budget 2024: Gita on keskimääräinen ohjelmistoammattilainen, joka on kiinnostunut seuraamaan Intian talouden päivittäisiä trendejä ymmärtääkseen sen vaikutuksia – olipa kyseessä sitten hedelmien tai osakemarkkinoiden hintojen nousu. Hän pyrkii yhdistämään trendit RBI:n korkoihin tai suorien ulkomaisten investointien ilmoituksiin. Tulevien loppuvuoden lomien myötä hän on valmis arvostamaan palkkaansa vaikuttavia muutoksia ja suunnittelemaan uutta kotiaan seuraavan tilikauden aikana.

Gita ei ole poikkeus katsoa budjettiin. Koska parlamenttivaalit ovat vain muutaman kuukauden päässä, budjetti ei ehkä ole täysimittainen, mutta hän tietää, että se ei todellakaan ole yhden haun!

Edellisen vuoden veromuutoksilla yritettiin saattaa uutta järjestelmää jonkin verran vanhan järjestelmän tasolle ja koska säästöt ovat rajalliset, Gita valitsi uuden järjestelmän. Tämä johti hänelle parempaan kotiin vietäväksi palkkaan. Vaikka hänen ulkomailla asuneet ystävänsä ovat kertoneet päivityksestä Tax Collected at Source -palvelusta ulkomailla suoritettavista rahalähetyksistä (vaikka heidän palkkansa on jo Intian verotuksen alainen) ja myönteisistä muutoksista työnantajayhtiön tarjoaman vuokravapaan majoituksen verotusarvossa, Gita on optimistinen. että budjetissa on enemmän henkilökohtaisia ​​verohelpotuksia, koska puitemuutoksia on tähän mennessä tehty vain muutaman viime vuoden aikana.

Äskettäin RBI on korottanut UPI-maksurajoja 500 000 INR:iin (viisi kertaa korkeampi kuin nykyinen) koulutus- ja terveydenhuoltotarkoituksiin. Samaan aikaan uusien asuntojen myynnin ylläpitämiseksi repokorot ovat pysyneet ennallaan.

Aikomuksenaan vauhdittaa kiinteistöalaa RBI voi pitää kiinni kannastaan ​​olla muuttamatta repokorkopolitiikkaa. Lisäksi edut, kuten korotettu vähennysraja omakotitalon asuntolainalle nykyisestä 200 000 INR:stä ja parannettu kuittausraja asunto-omaisuuden menetyksille muihin tuloihin nähden (nykyisestä 200 000 INR 500 000 INR) tukevat kotia. ostajia.

Asunnon oston yhteydessä kotimaisen myyjän ostajalla on helppo TDS-mekanismi, kun taas ulkomaisen myyjän ostajan on hankittava verovähennystilinumero, suoritettava vähennetyt verot TAN:n avulla ja toimitettava lähdeveroilmoitus. Tätä TDS-vaatimustenmukaisuutta voidaan yksinkertaistaa samalla tavalla kuin kotimaisten myyjien ostajat.

Seuraavaksi, hybridityöskentelymallissa, vaikka pandemian jälki alkaa kadota, India Inc. toteuttaa monissa tapauksissa edelleen joustavia/hybridityösuunnitelmia. Työntekijän on välttämättä luotava toimiston ergonomia, jota ei tietenkään jäljitetä. Tällaisten osto- ja ylläpitokulujen kattamiseksi voidaan ilmoittaa joko ehdollinen tai osittainen verovapautus.

NRI:n on suoritettava verot etukäteen tai itsearvioinnin perusteella Intiassa ansaittujen tai saatujen tulojen perusteella. Tällaisissa tapauksissa voi olla haasteita, jos heillä ei ole tiliä valtuutetuissa pankeissa Intiassa veronsiirtoja varten. Siksi olisi kätevää, jos verojen lähetys ulkomailta olevilta pankkitileiltä otetaan käyttöön. Samoin voidaan harkita mahdollisuutta hyvittää veronpalautuksia ulkomaisille pankkitileille.

Gitan työtovereita, jotka oleskelevat Bengalurussa ja Hyderabadissa elinkustannusten noususta huolimatta, ei kohdella samalla tavalla kuin hänen kollegansa NCR:ssä, Mumbaissa, ainakaan talovuokraa koskevan vapautuksen näkökulmasta. Vaikka Intian perustuslaki sisältää nämä kaupungit metrona, tuloverolaki valitettavasti ei. Tässä budjetissa voidaan sisällyttää Bengaluru, Hyderabad metrokaupungeiksi, jotta myös sen asukkaat voivat hakea vapautusta jopa 50 %:iin tukikelpoisesta palkasta nykyisen 40 %:n rajan sijaan.

Budget-toivelista on epätäydellinen ilman verotettavan tulorajan korotuspyyntöä. Koska tämä vähentäisi verojen ulosvirtausta, veronmaksajat voivat nauttia korkeammasta kotiinpalkasta, erityisesti palkansaajien luokka, jolla on rajalliset verosäästömahdollisuudet.

Sanomattakin on selvää, että välitalousarvio on kuudes peräkkäinen arvoisan valtiovarainministerin Smt. Nirmala Sitaramanilla ei voi olla suuria suunnitelmia vaalilautakunnan eettisten ohjeiden noudattamiseksi, mutta se voi ottaa huomioon yksinkertaisia ​​janata-ystävällisiä toimenpiteitä pysyäkseen yhteydessä äänipankkiin.

Samankaltaiset artikkelit