Asiantuntijat sanovat, että tekoäly edistää kestävää luotonantoa

Private sector lender Axis Bank, too, is using Cloud and Gen AI to offer differentiated service to partners at scale

Asiantuntijoiden mukaan aikana, jolloin digitaalisten transaktioiden tahti on noussut nopeasti Intiassa, lainanantajien on keskityttävä sekä ihmisen kosketuksen että tekoälyn (AI) käyttöön kasvattaakseen liiketoimintaansa kestävällä tavalla.

BCG:n, IBA:n ja FICCI:n raportissa, joka julkaistiin täällä tällä viikolla järjestetyn FIBAC 2023 -tapahtuman aikana, todettiin, että Intian kaltaiselle monimuotoiselle kansakunnalle, jolla on selvät digitaaliset kuilut, fyysisten toimialojen merkitys asiakkaiden luottamuksen edistämisessä on edelleen ratkaisevan tärkeä. Siinä sanottiin, että pankkien on keskityttävä muuttamaan konttorit neuvoa-antaviksi keskuksiksi tuotteiden työntäjien sijaan ja omaksumaan muun muassa ”fygitaalinen” lähestymistapa.

Puhuessaan FE:lle Hardik Shah, MD ja partneri BCG:stä, sanoi, että vaikka maailmanlaajuisesti konttoriverkostot ovat alkaneet taantua, Intia on ainutlaatuinen paikka, jossa konttoriverkosto on edelleen kriittinen ja laajenemassa ja samalla näkee myös erilaisia ​​jakeluverkostoja, kuten yrityskirjeenvaihtaja (BC). ) ja sulautettu rahoitus. Raportin mukaan Intian pankkikonttorit kasvoivat 60 000:sta vuonna 1991 yli 150 000:een vuonna 2021, kun taas pankkikonttorit ovat kasvaneet alle 10 000:sta yli 1,8 miljoonaan samana ajanjaksona.

”Raportissamme sanotaan, että ihmisen kosketuksen ja fyysisen verkon ensisijaisuus on todella kriittistä. Itse asiassa digitaaliset vakiintuneet operaattorit ympäri maailmaa eivät ole kyenneet keräämään talletuksia, joita vanhat pankit ovat pystyneet, hän sanoi. Maailmanlaajuiset digitaaliset pankit, kuten Rakuten, NU Bank ja We Bank, ovat kyenneet keräämään alle puolet kaikista talletuksista digitaalisesti verrattuna paikallisiin pankkiin, joilla on suuri fyysinen läsnäolo, raportin mukaan.

Vaikka Intiassa tarvitaan ihmisten ensisijaisuutta asiakkaiden luottamuksen takaamiseksi, uudemmalla tekniikalla, kuten tekoälyllä (AI) ja generatiivisella tekoälyllä (Gen AI), voi myös olla tärkeä rooli pankkien eri palveluissa.

Esimerkiksi Shah sanoi, että varainhoitoliiketoiminta Intiassa on erittäin kallista, sillä useimpien lainanantajien on määrättävä asiakkaalle suhdepäällikkö. Gen AI voitaisiin yhdistää tähän segmenttiin, mikä voisi alentaa kustannuksia lainanantajille ja he voivat myös alkaa palvella pyramidisegmentin pohjaa. ”Gen AI:n avulla voit avata lähes uuden massavarallisuusneuvonnan segmentin”, Shah sanoi.

Muutama lainanantaja Intiassa keskittyy jo tekoälyn käyttöön toiminnassaan. Puhuessaan FIBAC:ssa Bank of Baroda MD, toimitusjohtaja Debadatta Chand sanoi, että pankilla on nykyään useita tekoälyn käyttötapauksia, kuten käteisen optimointi konttoreissa ja pankkiautomaateissa, ristiinmyynti, konttoreiden rationalisointi, asiakkaiden maksukyvyttömyyden ennustaminen, talletusten käyttäytymismalli jne. .

Lainanantaja keskittyy myös Gen AI:hen ja toteuttaa nyt sen proof-konseptia. Kaiken kaikkiaan Chand sanoi, että lainanantaja jatkaa investointeja tekoälyyn ja varmistaa, että se on tietosuojalain mukainen. ”Jos sanot, että data on uutta öljyä, niin pankit ovat tietojen varasto. Tietojen hyödyntämiseen tarvitaan työkalu, kuten tekoäly. Mitä tulee BoB:hen, olemme olleet varhainen aloittaja tekoälyn käyttöönotossa eri liiketoimintalinjoilla”, Chand sanoi.

Myös yksityisen sektorin lainanantaja Axis Bank käyttää pilvipalvelua ja Gen AI:tä tarjotakseen eriytettyä palvelua kumppaneille laajassa mittakaavassa ja keskittyy talon sisäisten tuotteiden rakentamiseen kilpailuedun saavuttamiseksi, sen johto kertoi analyytikoille aiemmin tällä viikolla.

Lainanantajalla on yli 3 000 tietopistettä yli 40 miljoonasta asiakkaasta, jotka voivat luoda oivalluksia, antaa henkilökohtaisia ​​tarjouksia ja parantaa asiakkaiden sitoutumista, ja se käyttää myös vaihtoehtoisia tietoja parantaakseen vakuutusprosessia, johto sanoi.

Vaikka tekoälyn ja muiden kehittyneiden teknologian muotojen käyttö pankkitoiminnassa on välttämätöntä, lainanantajien ei myöskään pitäisi tulla liiaksi lainanantoalgoritmeihin, Intian keskuspankin pääjohtaja Shaktikanta Das sanoi puheessaan FIBACissa.

Shah oli samaa mieltä Dasin kanssa sanoen, että intialaisten lainanantajien riskienhallintakehyksen on oltava vankempi. ”Raporttimme mukaan vain 10 % intialaisista pankeista on johtavia parempien riskienhallintakäytäntöjen suhteen. Tämän on parannettava, jolloin pankit päättävät, minkä tuotteen ja lipun koon tarvitsemme täysin algoritmisen lainauksen tai algoritmin ja inhimillisen vakuutuksenantajan yhdistelmän”, hän sanoi.

Samalla lainanantajien on myös kehitettävä talon sisäistä osaamistaan ​​varmistaakseen terveelliset riskinhallintakäytännöt. LOPPUU

Laatikolle:

1 – Intian pankkikonttorit kasvoivat 60 000:sta vuonna 1991 yli 150 000:een vuonna 2021

2- AI, Gen AI voisi auttaa lainanantajia löytämään uusia liiketoimintamalleja

3- Axis Bank, Bank of Baroda käyttää tekoälyä erilaisiin käyttötapauksiin

Samankaltaiset artikkelit