Coinbase-osakkeet kolminkertaistuivat vuonna 2023 yrityksen selvittyä kryptokaoksesta – Digital Transformation News

Last week, Binance settled a major dispute with the US Department of Justice

Coinbase Global Inc.:n osakkeiden 62 %:n nousu tässä kuussa valaisee Wall Streetin euforiaa Yhdysvaltain suurimman kryptopörssin ympärillä.

FTX:n Sam Bankman-Friedin petostuomion ja Binance Holdings Ltd.:n paljastusten varjossa kauppiaat ryntäävät nappaamaan osakkeita Coinbasesta toivoen, että se näkee liiketoiminnan tulvan – varsinkin jos viranomaiset hyväksyvät pörssiyhtiöiden rahastot Bitcoin. Tämä auttoi osaketta yli kolminkertaistumaan vuonna 2023, ja marraskuun voitot – jotka erottuvat jopa tämän kuun yleisestä rallista – lisäsivät vielä 12 miljardia dollaria yhtiön markkina-arvoon. Osakkeet ovat nousseet tässä kuussa eniten sitten tammikuun, kukin yli 120 dollaria ylittäen analyytikkotavoitteen eli noin 84 dollaria.

”Coinbase on nykyään paremmassa asemassa kuin todellisuudessa mikään muu kohta julkisena yhtiönä”, sanoi Needham & Co:n analyytikko John Todaro ja lisäsi, että vuodet 2022 ja 2023 ovat olleet alalle ”shakeout-vuosia”. ”Ne, jotka selvisivät, selviävät siitä vahvempina. Ja Coinbase on yksi, joka selvisi.” Momentum on rakentanut tänä vuonna Coinbasen taakse kilpailijoiden laillisten laskelmien tuoman selkeyden ansiosta. Yhdysvaltain arvopaperi- ja pörssikomitea on myös lähestymässä vihreää valoa yhdysvaltalaisten listattujen Bitcoin-ETF:ien luomiseen, ja Bloomberg Intelligence odottaa hyväksyntöjä jo tammikuun alussa. Bitcoin on noussut lähes 130 % tähän mennessä vuonna 2023, mukaan lukien noin 9 % marraskuussa.

Kauppiaille nämä kaikki ovat syitä optimismiin sen jälkeen, kun yhtiö teki seitsemän tappiota peräkkäin. Sijoittajat, jotka ovat lyöneet vetoa Coinbasen osakkeita vastaan, ovat sen sijaan keränneet 1,3 miljardin dollarin paperitappioita viimeisen 30 päivän aikana S3 Partners LLC:n tietojen mukaan. Kuukauden alussa New Yorkin valamiehistö totesi Bankman-Friedin syylliseksi massiiviseen petokseen, joka liittyi hänen FTX-salauspörssin romahtamiseen. Sitten viime viikolla Binance ratkaisi suuren kiistan Yhdysvaltain oikeusministeriön kanssa ja suostui maksamaan 4,3 miljardin dollarin sakon, kun toimitusjohtaja Changpeng Zhao erosi.

Oppenheimer & Co:n analyytikko Owen Laun mukaan Binance pystyy jatkamaan toimintaansa poistamalla krypton ylityksen ja tarjoamalla positiivisen siunauksen Coinbaselle. ”Teollisuuden terve kehitys on positiivista Coinbaselle, ja suurten toimijoiden äkillinen poistuminen ei ole”, hän kirjoitti tuoreessa muistiossa. ”Tämä sovinto todennäköisesti ylläpitää korkeaa vaatimustenmukaisuusstandardia kryptopörsseille ja pakottaa suuret toimijat investoimaan sisäiseen valvontaan ja antamaan parempia ilmoituksia.” Tästä eteenpäin on kysymys siitä, pystyvätkö härät säilyttämään vauhtinsa. Bloombergin keräämien tietojen mukaan yli 40 prosentilla yrityksen kattavista Wall Streetin analyytikoista on luokitusta vastaava luokitus.

Cathie Woodin Ark Investment Management LLC myi yli 30 000 Coinbasen osaketta viime kuussa ja yli 1,5 miljoonaa osaketta 30. syyskuuta päättyneellä vuosineljänneksellä hakemusten mukaan. Ark on edelleen neljänneksi suurin Coinbasen osakkeiden omistaja. ”En olisi yllättynyt, jos krypto saa hieman hengähdystaukoa”, sanoi Needham’s Todaro, jolla on Coinbasen ostoluokitus ja 120 dollarin hintatavoite. ”Mutta kaiken kaikkiaan olemme vielä varhaisessa vaiheessa uudelta härkäkierrolta.”

Samankaltaiset artikkelit