Sebi rapsuttaa ICICI-pankkia I-Sec-sijoittajille

Sebi has come down hard on ICICI Bank’s ‘outreach programme’

Intian arvopaperi- ja pörssilautakunta (Sebi) on vastustanut ankarasti ICICI Bankin ICICI Securitiesin (I-sec) osakkeenomistajille suunnattua ”tukiohjelmaa” vedoten pankin työntekijöiden yrityksiin saada osakkeenomistajia äänestämään listalta poistamisen puolesta. ”Vaikka pankkinne on ilmoittanut, että ”lähetysohjelma” toteutettiin vain järjestelmän selittämiseksi ja osakkeenomistajien osallistumisen maksimoimiseksi, sijoittajien valitusten tarkastelun perusteella havaittiin, että jotkut pankinne virkamiehistä ovat menneet pidemmälle. tiedotusohjelma soittamalla toistuvasti, pyytämällä kuvakaappauksia äänestämisestä jne.”, Sebi sanoi kirjeessään ICICI Bankille.

Yhdessä jaetuista puhelutallenteista, kirjeessä kerrottiin, pankin virkailijan havaittiin kertovan osakkeenomistajalle, että järjestelmän valitseminen olisi hyödyllistä. Tämä oli ”selvästi lähetysohjelman ulkopuolella. Sellaisenaan valituksista käy ilmi, että pankkiviranomaisenne ylittivät tiedotusohjelman toimivallan”, kirje lisäsi. Sebin kirje asettaa ICICI Bankin tarttuvan tien päälle, koska yli 100 I-Secin vähemmistöosakkeenomistajaa on nostanut ryhmäkanne kanteen National Company Law Tribunalille (NCLT) listalta poistamissuunnitelmia vastaan. He väittävät, että pankki aliarvioi yrityksen liiketoimintaa. Asian seuraava istunto on odotettavissa heinäkuussa. Sääntelyviranomainen vastusti myös pankin väitteitä, joiden mukaan se olisi ottanut yhteyttä julkisiin osakkeenomistajiin varmistaakseen, että heillä on tasapainoinen tosiasiallinen tilanne, ja sanoi, että se ei ollut oikein, koska pankki oli asianosainen ja omisti 74 prosenttia. osuuden yhtiöstä.

Myös viimeisenä äänestyspäivänä lomien ja viikonlopun vuoksi tehostettu tiedotusohjelma näyttää sopimattomalta, Sebi sanoi. Markkinasäätäjä ei myöskään yhtynyt ICICI Bankin väitteisiin, joiden mukaan osakkeenomistajat eivät olleet tietoisia sähköisestä äänestyksestä. Se sanoi, että koko sähköinen äänestysprosessi on jo selitetty yksityiskohtaisesti osakkeenomistajille lähetetyssä ilmoituksen perusteluissa sekä NSDL:n ja CDSL:n omat neuvontanumerot. ”Tämä on otettu vakavasti. Siksi sinua varoitetaan olemaan varovainen jatkossa ja parantamaan vaatimustenmukaisuusstandardejasi tällaisten tapausten toistumisen välttämiseksi. Muussa tapauksessa voidaan ryhtyä toimiin vuoden 1992 Sebi-lain ja sen alaisten sääntöjen ja määräysten mukaisesti”, kirjeessä kerrotaan. sanoi. I-Secin hallitus hyväksyi 29.6.2023 yhtiön osakkeiden poistamisen, jotta siitä tulee ICICI Bankin kokonaan omistama tytäryhtiö. Ehdotetun kaupan mukaan jokaista 100 ICICI Securitiesin osaketta kohden jaetaan 67 ICICI Bankin osaketta, mikä tarkoittaa 0,67:n osakevaihtosuhdetta.

ICICI Securitiesin vähemmistösijoittajan Manu Rishi Gupthan mukaan ICICI Securitiesin listautumisannin aikana maaliskuussa 2018 ICICI Bank myi lähes 25 prosenttia välityksen osakkeista vähemmistöosakkaille hintaan 520 rupiaa osakkeelta. Välitys tuotti 340 miljoonan ruplan voittoa tilikaudella 17, hän sanoi. Tällä hetkellä ICICI Securitiesin liiketoiminta on kuitenkin kasvanut paljon suuremmaksi ja yritys teki 465 miljoonan rupiaa nettovoiton 24. vuoden syys-joulukuussa. ”Pisteytysjärjestelmän mukaan I-Secin osakkeenomistajat ovat velvollisia luopumaan osakkeistaan ​​ja saavat vastineeksi ICICI Bankin osakkeita suhteessa kahteen ICICI Bankin osakkeeseen jokaista kolmea I-Secin osaketta kohden – eli tosiasialliseen hintaan noin 730 rupiaa osakkeelta – vain 40 % korkeampi kuin listautumishinta, kun taas voitot ovat moninkertaistuneet listautumisannin jälkeen”, hän kirjoitti mikroblogisivustolle X. ICICI Bank sanoi, että Sebin kirjeellä ei ole mitään vaikutusta taloudellisiin, pankin toimintaan tai muuhun toimintaan. ICICI Bankin osakkeet nousivat torstaina 0,2 % 1 110,70 rupiaan BSE:ssä, kun taas I-Secin osakkeet nousivat 0,8 % 713,80 rupiaan osakkeelta.

Samankaltaiset artikkelit