Globaalit markkinat: Nikkein uudet ennätykset, Hong Kong ontumassa lomalle – Market News

asian shares

Japanin osakkeet nousivat perjantaina 34 vuoden huipulle, ja vahva tulos sai S&P 500:n ennätyslähelle, kun taas öljyn hinnan oli asetettu viikoittain jyrkälle nousulle, koska Israel hylkäsi Hamasin tulitaukotarjouksen. Aasiassa kauppaa kevensi Kiinan markkinoiden sulkeminen Kuukauden tauon vuoksi ja lyhentynyt istunto Hongkongissa.

Hang Seng kuitenkin putosi 2 % aamulla, ja kauppiaat turhautuivat pitkään ja toistaiseksi turhaan odottamaan Pekingiä vapauttaakseen virikkeitä tai tukea Kiinan liukuville markkinoille. Nikkei nousi 1 % jenin perääntyessä, joka oli lähellä heikointaan kahteen kuukauteen, 149,37 dollaria kohti Aasian aamuna. MSCI:n laajin Aasian ja Tyynenmeren osakkeiden indeksi Japanin ulkopuolella pysyi ennallaan ja suuntasi kohti 0,7 %:n viikoittaista nousua ja nousi pisimpään viikoittaiseen voittoputkeen kesäkuun jälkeen. S&P 500 osui 5 000:n rajaan ja teki ennätyslukeman torstaina.

Brent-raakaöljyn futuurit hyppäsivät 3 % torstaina ja ovat yli 5,5 % nousseet viikkoon huolien vuoksi, että Lähi-idän pitkittynyt konflikti häiritsee laivaliikennettä ja uhkaa saattaa USA:n ja Iranin suoraan yhteenottoon. tulipalo ja Yhdysvaltain drone-isku korkea-arvoiseen Kataib Hizbollahin virkailijaan Bagdadissa ovat lisänneet näitä riskejä”, sanoi National Australia Bankin hyödykestrategiapäällikkö Robert Rennie.

Iranin tukeman aseellisen ryhmän Kataib Hizbollahin komentaja kuoli Yhdysvaltain iskussa keskiviikkona, Yhdysvaltain armeija sanoi. Israelin pääministeri Benjamin Netanyahu sanoi, että Hamasin ehdottamat tulitauon ehdot olivat ”harhaanjohtavia”, ja vannoi taistelevansa. Joukkovelkakirjamarkkinoilla tällä viikolla Yhdysvaltain tuotot ovat nousseet vahvan työllisyysraportin ja keskuspankkien monien kommenttien seurauksena. pidättymään koronlaskuista.

Kahden vuoden tuotot ovat tällä viikolla nousseet noin kahdeksan peruspistettä (bps) 4,45 prosenttiin. Kymmenen vuoden tuotot näyttävät asettuneen 4 %:n yläpuolelle ja pysyivät tasaisesti 4,14 %:ssa perjantaina, mikä on 11 peruspistettä tällä viikolla nousussa. Fed-rahastojen futuurit merkitsevät alle 20 %:n todennäköisyyttä koronlaskulle maaliskuussa, ja vedot Federal Reserven ensimmäisen koronleikkauksen ajoituksesta ovat nyt hitaasti ajautumassa kohti kesäkuuta toukokuusta alkaen.

Myöhemmin perjantaina USA:n inflaation tarkistuksia seurataan tiiviisti mahdollisten muutosten varalta jompaankumpaan suuntaan. Valuuttamarkkinat ovat seuranneet joukkovelkakirjamarkkinoiden esimerkkiä korkeammalla tuotolla ja tukemalla Yhdysvaltain dollaria. Dollariindeksi on asetettu kirjautumaan kuudennen viikon ilman tappiota peräkkäin.

Euro pysyi vakaana 1,0777 dollarissa. Jeni, joka laski noin 0,6 % viikosta, on menestynyt heikommin, kun markkinat tarttuivat Japanin keskuspankin (BOJ) apulaisjohtajan Shinichi Uchidan kommentteihin, joiden mukaan nopeat koronnosoitukset olivat epätodennäköisiä. vahvistavat BOJ:n rakenteellisen röyhkeyden ja massiivisen majoitusharhan”, sanoi Brent Donnelly. ”Heillä ei yksinkertaisesti ole kiirettä.”

Nikkei, jolla on taipumus liikkua vastakkaiseen suuntaan kuin jeni, ylitti 37 000:n tason ensimmäistä kertaa sitten vuoden 1990, ja SoftBankin osakkeet nousivat 10 % sen jälkeen, kun sen enemmistöomisteisen siruteknologiayrityksen Armin osakkeet nousivat lähes 50 %. .Uuden-Seelannin kahden vuoden swap-korot ja kiividollari tikkuivat korkeammalle sen jälkeen, kun ANZ Bank yllätti ennusteensa koronnostoista helmi- ja huhtikuussa odotettua kuumempien talousindikaattoreiden seurauksena. Bitcoinin viikko on paras kahteen kuukauteen, 6,6 % nousuun 45 367 dollariin.

Samankaltaiset artikkelit