Markkinoiden sekasorto: Sijoittajat menettävät 15 trn 5:ssä istunnossa – Market News

sensex

D-Street jatkoi verenvuotoaan maailmanlaajuisten tapahtumien ja sijoittajapanikin vuoksi, ja 15 biljoonaa rupiaa sijoittajien omaisuudesta on pyyhitty pois viimeisen viiden kaupankäyntisession aikana. Viimeinen suuri pudotus tapahtui toukokuussa 2022, jolloin sijoittajien varallisuus putosi 18,8 biljoonalla rupialla viidessä istunnossa.

Sensexin vertailuindeksi on menettänyt 2 379 pistettä eli 3,58 % viimeisen viiden istunnon aikana. Keskiviikkona se putosi yli 500 pisteen eli 0,8 % ja päätyi 64 049,06:een. Samoin laajempi Nifty on pudonnut 689 pistettä eli 3,48 % viime viikon tiistain päättymisen jälkeen.

Vertailuindeksit ovat laskeneet kahdeksassa viimeisestä yhdeksästä istunnosta.

Keskiviikkona 10 vuoden G-Sec-tuotto oli 7,34 %, eli 4 pistettä alempi maanantain 7,38 %:sta. Tiistaina Yhdysvaltain 10 vuoden joukkolainojen tuotto oli 4,83 %.

”Maailmanlaajuiset tapahtumat, kuten Yhdysvaltain joukkolainojen tuottojen nousu usean vuoden huipulle ja Lähi-idässä käynnissä oleva sota, ovat ravistaneet sijoittajien mielialaa. Pienten ja keskisuurten yhtiöiden yliostettujen ja yliarvostettujen sijoittajat odottivat irtautumista, ja parin viime viikon tapahtumat ovat tarjonneet sen”, sanoi Anshul Arzare, YES Securitiesin toimitusjohtaja ja toimitusjohtaja.

Vuoden alusta pienten ja keskisuurten yhtiöiden indeksit ovat tuottaneet yli 25 % ja 22 %, kun taas vertailuindeksi on tuottanut hieman yli 5 %.

BSE-listattujen yritysten markkina-arvo, joka oli saavuttanut kaikkien aikojen ennätyksen, yli 324 biljoonaa rupiaa tämän vuoden syyskuun 11. päivänä, on nyt pudonnut 309 biljoonaan ruplaan.

FPI:t olivat myyneet nettomääräisesti 849 miljoonaa dollaria (7 067 miljardia rupiaa) lokakuussa maanantaihin asti, kun taas DII:t olivat investoineet jopa 16 144 miljardia rupiaa. Keskiviikkona FPI:t jatkoivat lentoaan vetämällä ulos 4 236,60 miljoonaa rupiaa, kun taas DII:t pysyivät investoinneina ja ostivat 3 569,36 miljardia, osoittivat pörssien alustavat tiedot.

”FPI:t ovat olleet nettomyyjiä yli kuukauden, mutta se ei ole häirinnyt markkinoita liikaa. Tämä näyttää maalliselta tarinalta, jossa on useita maailmanlaajuisia tapahtumia, jotka vaikuttavat tunteisiin. Keskisuurten ja pienten yhtiöiden korjaus on vaikuttanut enemmän, koska sijoittajat varaavat voittoja”, sanoi Alphaniti Fintechin perustaja ja johtaja UR Bhat.

Hän huomautti, että koska toisen vuosineljänneksen tulos on ollut kohtuullisen odotusten mukainen, markkina-arvot eivät ole huolenaihe ulkomaisille sijoittajille.

Analyytikot ovat kuitenkin olleet sitä mieltä, että Israelin ja Palestiinan välisen konfliktin kärjistyminen lisää painetta raakaöljyn hintoihin, joiden hinta on vain alle 90 dollaria tynnyriltä.

Myös rahoitusmarkkinoilla on ollut pettymys, kun Bankex ja Bank Nifty ovat melkein heijastaneet vertailuindeksissä havaittua trendiä. Edellinen on pudonnut 3,57 % viimeisten viiden istunnon aikana, laskeen lähelle 1 781 pistettä, kun taas jälkimmäinen on pudonnut 3,55 %, laskua 1 578 pistettä.

Tilanne on ollut huonompi valtion omistamille lainanantajille, kun Nifty PSU -pankkiindeksi on pudonnut 6,7 prosenttia viidessä istunnossa, kun taas yksityinen pankkiindeksi on pudonnut 3,7 prosenttia.

Toimialaindekseistä BSE Metal oli ainoa, joka sulkeutui marginaalisesti vihreässä keskiviikkona. BSE Tech, Industrials ja Telecommunication olivat suurimmat jälkeenjääneet, kaikki pudottivat yli 1,3 %. Viimeisen viiden päivän aikana BSE Teck on kuitenkin menettänyt yli 7 %, kun taas Power and Utilities -indeksi on menettänyt yli 6 %.

Samankaltaiset artikkelit