RBI:n kultavarasto koskettaa 800 tonnia – Banking & Finance News

rbi, central banks, gold holdings. SGB, banking and finance

Intian keskuspankin (RBI) kultavarannot, osa sen valuuttavarantoa, ovat saavuttaneet lähes 800 tonnin tason. Merkittävä luku tulee aikaan, jolloin ensimmäinen erä vuonna 2015 liikkeeseen lasketuista valtion kultalainoista (SGB) on lunastettava marraskuussa.

Vaikka keskuspankki ei ole sanonut mitään virallisesti, asiantuntijat uskovat, että osa viimeaikaisista ostoista saattaa tapahtua suojauksena sen SGB-sijoituksille.

RBI alkoi ostaa kultaa kalenterivuodesta 2018. Sitä ennen se oli ostanut 200 tonnia vuonna 2009 maailmanlaajuisen finanssikriisin aikana. Vuodesta 2018 lähtien se on lisännyt lähes 242 tonnia kultaa. Tänä vuonna elokuuhun asti RBI on lisännyt 12,2 tonnia kultaa.

Hallitus otti SGB:t käyttöön vuonna 2015 palvellakseen henkilöitä, jotka ostivat fyysistä kultaa sijoitustarkoituksiin. Sen lisäksi, että alkusijoitukselle tarjotaan 2,5 % korkoa, joka hyvitetään kahdesti vuodessa, keltaisen metallin hinnannousu on toinen tärkeä syy tuotteeseen investoida. Lanseerauksen jälkeen SGB:t ovat keränneet jopa 120 tonnia.

Hallitus on toistaiseksi sanonut, että SGB:t ovat osa niiden markkinalainaohjelmaa ja kustannukset eivät ole kovin suuret verrattuna markkinoiden kokonaislainaan.

Viimeisten 4–5 vuoden aikana keskuspankit eri puolilla maailmaa ovat lisänneet aggressiivisesti kultaa valuuttavarantoinsa suojatakseen valuuttariskinsä. Myös Intia on tehnyt samoin.

Maailman kultaneuvoston Intian aluejohtaja Somasundaram PR sanoi: ”Emme voi kommentoida minkään keskuspankin yksittäisiä toimia, mutta tarkasteltaessa viime vuosien kehitystä keskuspankkiostojen voidaan odottaa jatkuvan vahvana. On selvää, että kullan viime vuosien kehitystä osana mitä tahansa salkkua sekä hajauttajaa ja turvasatamaa likviditeetin, turvallisuuden ja riskisopeutetun tuoton parantamiseksi ei voida jättää huomiotta. ”

WGC:n keräämien tietojen mukaan kullan osuus Intian valuuttavarannoista oli elokuun lopussa 8,3 prosenttia 45 miljardin dollarin arvosta.

Yhdysvaltalainen analyytikko sanoi nimettömänä, että koska kotimaisten sijoittajien kulta on saanut hyvän vastaanoton, RBI haluaisi lisätä kultaa, koska lunastukset alkavat marraskuussa 2023. Lunastukset tulevat tästä eteenpäin joka vuosi. olisi järkevää lisätä kultaa nykyhinnoilla, koska kullan hinta on noussut merkittävästi viimeisten 8 vuoden aikana. Esimerkki: Vaikka ensimmäinen erä SGB:tä myytiin hintaan 2 684 Rs/gramma, viimeinen erä syyskuussa 5 923 Rs/gramma – yli kaksinkertainen hinta kahdeksassa vuodessa kasvaen CAGR:llä 10,4 %.

Ja jos SGB:n kysyntä jatkuu vahvempana, RBI:tä voidaan rohkaista lisäämään kultaa. Tietenkin, kuten muutkin maat, RBI jatkaa kullan lisäämistä varantoon, kun salkku hajauttaa ja suojautuu valuuttariskeiltä.

Maailmanlaajuisesti keskuspankit ovat lisänneet elokuussa peräti 77 tonnia kultaa maailmanlaajuisiin varoihin. Ja vahvaa ostoa odotetaan myös kalenterivuoden viimeisellä neljänneksellä.

Samankaltaiset artikkelit