slice:stä tulee SFB yhdistymisen jälkeen NESFB:n kanssa

fimntech

Ensimmäisessä tapauksessa fintech-yrityksestä tulee pieni rahoituspankki, Bengalurussa sijaitseva luotto- ja maksusuoritussektori ja Guwahatilainen North East Small Finance Bank (NESFB) ovat ilmoittaneet yhdistyvänsä. Intian keskuspankki on hyväksynyt kaupan.

RBI:n virkamiehet ovat aiemmin sanoneet, etteivät he kannattaneet sitä, että fintech-yritykset saavat lisenssit takaoven kautta hankkimalla lisenssejä säänneltyjä yhteisöjä, kuten pankkeja ja NBFC:itä. Sääntelyviranomainen oli aiemmin hyväksynyt Centrum Capitalin ja fintech-maksuyrityksen BharatPen sijoittamaan Unity SFB:hen.

Rajan Bajajin vuonna 2016 perustama slice (aiemmin Slicepay) nousi tunnetuksi tarjoamalla luottokorttimaista prepaid-maksuvälinettä (PPI) ilman vuosimaksuja, korkoja tai viivästysmaksuja, ja se toimii ”osta nyt maksana” -periaatteena. myöhemmin (BNPL) alusta.

Yhdessä vaiheessa se myönsi 300 000–400 000 korttia kuukaudessa, enemmän kuin mikään muu luottokorttien tarjoaja 22:een asti.

Joulukuussa 2022 se siirtyi määräaikaisiin lainoihin lanseeraamalla Slice Minin (prepaid-lompakot), Slice Borrowin (vakuudettomat lainat 12 kuukauden laina-ajalle) ja digitaaliset maksut UPI:ssä.

Yritys ei ole vielä ilmoittanut 23:n tilikauden lukuja, mutta lähteiden mukaan sen liikevaihto kasvoi lähes kolminkertaiseksi ja oli noin 870 miljardia 23:lla tilikaudella. TheKrediblen mukaan yhtiön liikevoitto kasvoi 4,18-kertaisesti 283,08 miljardiin tilikauden 22 aikana 67,7 miljardista tilikaudella 21, kun taas tappiot kasvoivat 2,52-kertaisesti 253,67 miljardiin tilikaudella 22. Sen kokonaistalletukset kasvoivat 33 prosenttia 2 039 miljardiin (245 miljoonaa dollaria) vuoden aikana hakemusten mukaan.

Yhdistymisen taloudellisia yksityiskohtia ei ole vielä julkistettu.

Ilmoituksessaan RBI oli selventänyt, että prepaid-instrumenttien (lompakko) tarjoajat, kuten slice, eivät saa tarjota luottolimiittejä. Yrityksen arvoksi arvioitiin viimeksi 1,5 miljardia dollaria, kun taas North East Small Finance Bankin arvoksi on arvioitu 60-70 miljoonaa dollaria. Aiemmin se oli hankkinut noin 5 prosentin osuuden pankista 3,4 miljoonalla dollarilla 68 miljoonan dollarin arvosta.

Slicen toimitusjohtaja Rajan Bajaj kommentoi fuusiota: ”Tämä lähestymistapa antaa meille mahdollisuuden palvella laajempaa yleisöä, myös niitä, jotka usein jäävät huomiotta, ja samalla rakentaa syvää emotionaalista yhteyttä asiakkaidemme kanssa. Vahvistamme edelleen riskinottoamme teknologian ja datan avulla ja pidämme asiakkaat aina päätöstemme keskiössä.”

North East Small Finance Bank sen sijaan kirjasi 314 miljoonan tulon 22:lla tilikaudella 75,96 miljoonan tappiolla. Yritys ei myöskään ole jättänyt viimeisintä taloudellista tulostaan ​​(FY23).

NESFB:n toimitusjohtaja Rupali Kalita sanoi: ”Tämä liittoutuma viipaleen kanssa merkitsee jännittävää ulottuvuuden laajentamista ja palveluidemme parantamista.”

NESFB jatkaa omistautunutta palveluaan Koillis-Intialle yhdistämällä teknologian syvään yhteisön ymmärrykseen tarjotakseen huipputason rahoituspalveluita alueelle.

TheKrediblen mukaan Gunosy Capital on lohkon suurin sidosryhmä 14,84 prosentin osuudella. Yhtiön toinen perustaja Bajaj omistaa 8,21 prosenttia.

”RBI suhtautuu rakentavasti fintechin panokseen koko rahoituspalvelutaloudessa. He ovat havainneet, että tällä 600 miljardin älypuhelimen käyttäjän väestöllä on tällä hetkellä kiireellinen tarve digitaaliselle ensipankkitoiminnalle”, sanoi Vikram Chachra, 8i venturesin perustajaosakas.

”Perinteiset pankit ovat edistyneet suurilla harppauksilla digitaalisten laboratorioiden ja kokemusten toimittamisessa. Mutta he eivät ilmeisesti ole vielä siellä. Muutos on osoitus siitä, että RBI tunnustaa fintech-yritysten ratkaisevan roolin tuoda digitaalinen ensimmäinen lähestymistapa pankkitoimintaan samalla, kun se siirtyy pois fyysisistä konttoreista”, Vikram lisäsi.

Samankaltaiset artikkelit