Yksityisten pankkien henkilökohtaisten lainojen määrä kasvoi toisella vuosineljänneksellä – Banking & Finance News

private banks, banking and finance, indusind, icici, axis, hdfc, personal loans

Yksityisen sektorin pankit ja muut rahoitusyhtiöt (NBFC:t) ovat laajentaneet merkittävästi henkilökohtaisia ​​lainasalkkujaan tilikauden toisella neljänneksellä Intian keskuspankin (RBI) esittämistä huolista huolimatta.

ICICI Bankin, Axis Bankin, Kotak Mahindra Bankin, IndusInd Bankin ja Bajaj Financen henkilökohtaiset lainasalkut ovat nousseet viimeisellä neljänneksellä 20-60 % vuodentakaisesta.

IndusInd Bankin henkilökohtainen lainakanta kasvoi 63 %, jota seurasivat ICICI Bank 40 %, Kotak Mahindra Bank 35 % ja Axis Bank 25 %. Bajaj Financen henkilökohtaiset lainat nousivat 22 %.

Henkilökohtaisissa lainoissa pankit myyvät vakuudettomia lainoja, kuten luottokortteja, kulutuslainoja, mikrorahoitusta ja muita pieniä lippulainoja, joilla ei ole vakuuksia.

Vakuudettomien henkilökohtaisten lainojen jyrkkä nousu johtuu RBI:n kuvernöörin viimeisimmän rahapoliittisen komitean kokouksen jälkeen antamasta lausunnosta, jonka mukaan pankkien tulee olla varovaisia ​​ja välttää kaikki vakuudettomien lainojen kriisit. ”On oltava varovainen, pitää vain silmät ja korvat auki. Ja nenä myös auki. Sinun täytyy haistaa, mistä kriisi todennäköisesti tulee”, hän oli sanonut.

Pankkiirit kertovat valvovansa tarkasti vakuudettomia lainasalkkujaan ja kasvua tukee tiukka seuranta ja valvonta.

”Riskien kasvu tapahtuu matalan lipun koon segmentillä, joka on alle 50 000 rupiaa. Mitä tulee ICICI Bankiin, meillä ei ole merkityksellistä läsnäoloa tällä segmentillä. Myönnämme lainoja vain asiakkaille, jotka jäävät riskirajamme alapuolelle”, sanoi Sandeep Batra, ICICI Bankin toiminnanjohtaja tulospuhelussa.

Ja he luottavat myös siihen, että heidän riskikehyksensä estää riskien kertymisen segmentissä.

”Jatkamme kasvua itsellemme asettamiemme riskisuojakaiteiden pohjalta. Tämän kasvun kustannuksella ei tehdä kompromisseja sen suhteen, mikä on mielestämme oikea riski. Tällä hetkellä salkussamme emme näe mitään, mikä kertoisi meille, että riskikehyksemme ei toimi”, sanoi Amitabh Chaudhry, MD & toimitusjohtaja, Axis Bank tulospyynnössä ja lisäsi, että pankki näkee kasvuvauhdin jatkuvan tässä vaiheessa. ajallaan.

Vaikka pankit luottavat vakuudettomiin lainasalkkuihinsa, riippumattomat asiantuntijat sanovat, että pankkien on nyt oltava erityisen varovaisia. Pankkijärjestelmä on tällä hetkellä hyvässä kunnossa, mutta jos talous hidastuu jonkin odottamattoman globaalin epävarmuuden vuoksi, se voi aiheuttaa stressiä pankkijärjestelmään.

”Kaikkien pankkien tulee olla varovaisia ​​kasvattaessaan henkilökohtaista lainasalkkuaan. Heidän tulee jatkuvasti tarkastella salkkujaan erittäin huolellisesti, varautua stressiin ennakoivasti ja ottaa mitattu kasvu lähestymistapa henkilökohtaisen ja vähittäiskaupan portfolionsa kasvattamiseen”, Grant Thornton Bharatin rahoituspalvelukumppanin Vivek Iyer sanoi FE:lle.

Samankaltaiset artikkelit