Globaalit markkinat: Nikkei veloittaa kaikkien aikojen huippuunsa, dollarilla paineita – Market News

Global market

Japanin Nikkei nousi perjantaina kaikkien aikojen ennätyslukemiin. Nouseva Wall Street auttoi nousemaan sen jälkeen, kun Yhdysvaltain vähittäismyynnin suuri pudotus herätti mahdollisuuden kesäkuun koronlaskuun, mikä puolestaan ​​painoi dollaria. Nikkei nousi 1,4 prosenttia 38 678 pisteeseen, mikä on vain hieman alle kaikkien aikojen ennätyksen, 38 957 pistettä, joka saavutettiin vuonna 1989, mikä merkitsi Japanin niin kutsutun ”kuplatalouden” huippua.

Indeksi on noussut 4,8 % tällä viikolla, joka on kolmas nousuviikko peräkkäin, mikä nostaa vuoden tähän mennessä huikeat 15,6 % nousut. Muualla Aasian osakkeet nousivat enimmäkseen Wall Streetillä. MSCI:n laajin Aasian ja Tyynenmeren osakkeiden indeksi Japanin ulkopuolella nousi 0,3 % ja suuntasi 1,4 % viikoittaiseen nousuun.

Torstain luvut osoittivat, että Japani ja Britannia luisuivat taantumaan viime vuoden lopulla, ja Yhdysvaltojen vähittäismyynti laski viime kuussa paljon odotettua enemmän. Mutta lopputulos voisi olla suhteellisen löysempi rahapolitiikka. ”Uskon, että kysyntäkuva alkaa varmasti murtua joissakin kehittyneissä markkinatalouksissa”, sanoi Tony Sycamore, IG:n markkina-analyytikko. ”Joten se tuo esiin ajatuksen koronlaskuista.”

”Dominot alkavat pudota yksi kerrallaan. Iso-Britannia ja Japani putosivat eilen. On selvää, että USA:lla on pitkä matka taantumaan, koska niiden määrä on ollut melko hyvä. Eurooppa, jonka tiedät, voi olla seuraava. Ja Kiina ei ole loistava.” Nomura ennusti torstaina Nikkein nousevan 40 000 pisteeseen vuoden loppuun mennessä. Syitä ovat muun muassa Japanin deflaation loppuminen, globaalien investointien siirtyminen pois riippuvuudesta kiinalaisista osakkeista ja Japanin yrityshallinnon paraneminen.

Yön aikana tiedot osoittivat, että Yhdysvaltojen vähittäismyynti laski 0,8 % tammikuussa, mikä on jyrkin pudotus 10 kuukauteen, mikä hämmensi odotuksia pienestä 0,1 %:n laskusta. Markkinat siirtyivät täysin hinnoittelemaan Yhdysvaltain keskuspankin koronlaskua kesäkuussa, mikä kumosi jonkin verran. hintakehitys sen jälkeen, kun Yhdysvaltain odotettua voimakkaampi inflaatioraportti sai kauppiaat luopumaan vedoista varhaisen koron helpottamiseksi. Tämä ilahdutti Wall Streetiä, kun S&P 500 nousi 0,6 %, Nasdaq Composite 0,30 % ja Dow Jones Industrial Average vahvistui 0,91 %.

Korko-odotusten uudelleensijoittuminen painoi dollaria, joka laski yössä 0,4 % verrokkiaan vastaan ​​ja oli viimeksi 104,36:ssa. Kauppiaat odottavat tuotteiden hintatietoja myöhemmin päivällä saadakseen lisää vihjeitä Fedin politiikasta. Jeni sai jonkin verran hengähdystaukoa dollarin vetäytymisestä ja oli viimeksi 149,9 dollaria kohden. Se nousi 0,4 % yhdessä yössä siirtyäkseen pois kriittisesti katsotulta 150:n tasolta, joka voisi kutsua Japanin mahdollisen väliintulon.

Treasuries sai osan tappioista takaisin odotettua kuumemmista kuluttajahintaindeksiluvuista aiemmin tällä viikolla. 10 vuoden viitelainojen tuotto ei juurikaan muuttunut 4,2496 prosenttiin, kun se putosi 3 peruspistettä yössä. Se nousi edelleen 6 peruspistettä viikolla. Kahden vuoden valtion velkasitoumusten tuotot nousivat 2 peruspistettä 4,5930 prosenttiin ja nousivat viikolla 10 peruspistettä.

Öljyn hinta vaihteli perjantaina edellisen istunnon hypyn jälkeen. Kansainvälinen energiajärjestö IEA ilmoitti torstaina kysynnän kasvun hidastuvan tänä vuonna. Brent laski 0,2 % 82,73 dollariin, kun taas Yhdysvaltain raakaöljyn hinta laski 0,1 % 77,98 dollariin tynnyriltä. Kullan spot-hinta pysyi ennallaan 2 003,09 dollarissa.

Samankaltaiset artikkelit