Vodafone Idean 18 000 miljoonan rupian FPO käynnistyy tänään: Tässä on kaikki mitä sinun tarvitsee tietää – Market News

Vodafone Idea's FPO starts from today

Vodafone Idean 18 000 miljoonan ruplaa arvoinen FPO-tarjous avataan tilaukselle tänään torstaina 18. huhtikuuta ja päättyy maanantaina 22. huhtikuuta.

FPO:n hintaraja on asetettu välille 10–11 rupiaa osakkeelta, ja vähimmäistarjousraja on 1 298 oman pääoman ehtoista osaketta ja myöhemmät tarjoukset sen kerrannaisina.

Markkinaasiantuntijat ovat ilmaisseet optimismia FPO:n suhteen, ja kaikki merkit viittaavat nousuun. Tarjouksen kokonaismäärä on 18 000 miljoonaa rupiaa, joka koostuu uusista osakeosakkeista.

Red Herring Prospektusin (RHP) mukaan uudesta liikkeeseenlaskusta saatavalla tuotolla rahoitetaan ensisijaisesti yhtiön verkkoinfrastruktuurin laajentaminen, mukaan lukien uusien 4G- ja 5G-toimipaikkojen perustaminen, 12 750 miljoonalla rupialla.

Lisäksi osoitetaan varoja lykättyjen taajuusmaksujen maksamiseen Telekommunikaatioministeriölle (DoT) ja yleisiin yritystarkoituksiin.

Maaliskuussa päättyneen vuosineljänneksen (Q4FY24) osakeomistusmallin mukaan valtio omistaa 32,19 % Vodafone Ideasta, mikä tekee siitä suurimman sidosryhmän. Tämä osuus hankittiin vuonna 2022, kun Vodafone Idea muutti maksamattomat velkansa valtiolle 36 prosentin osuuteen.

Tämän päivän kaupankäyntiistunnossa Vodafone Idean osakekurssi nousi NSE:ssä päivän korkeimmalle tasolle 12,50 Rs kappaleelta, mikä merkitsee yli 3 % nousua tiistain sulkemisesta.

Samaan aikaan Vodafone Idea FPO:n Gray Market Premium (GMP) on 1,50 Rs. Sijoitusasiantuntijat arvioivat listautumishinnan olevan noin 12,5 Rs, mikä viittaa noin 13,64 prosentin mahdolliseen voittoon, kuten investorgain.com raportoi.

Vodafone Idea FPO:n asiantuntijat

”Lukemieni mukaan Vodafone Idea (Vi) tavoittelee yhteensä 45 000 miljoonan rupian rahastonkeräystä oman pääoman ja velan yhdistelmällä. Rs. 18 000 miljoonaa maksettaisiin FPO:n kautta (seurantajulkinen) ja 2 000 miljardia etuoikeutettujen osakkeiden kautta yhdelle sen promoottoriyksiköistä (14,87 Rs kappaleelta, 40 prosenttia enemmän kuin FPO:n pohjahinta). Loput uskomme, että Vi käy keskusteluja pankkeja turvatakseen velkarahoituksen”, sanoi Prashanth Tapse Sr VP tutkimusanalyytikko Mehta equitiesilta.

Tapse lisää myös, että jos FPO siirtyy kokonaan merkityksi, se antaisi yritykselle valtavan taloudellisen helpotuksen ja mahdollistaisi sen, että se voi investoida ja laajentaa nopeammin 4G-infrastruktuuriinsa ja 5G-infrastruktuurin perustamiseen, mikä on tunnin tarve vertaisiin verrattuna. Saapuvat rahat auttaisivat yritystä voittamaan esteet, ottamaan käyttöön 5g:n ja parantamaan operatiivista suorituskykyään, mikä voi johtaa parempaan kasvumahdollisuuteen kilpailuympäristössä. Jos suunnitelma toteutuu hyvin, voi olla mahdollista palata kasvuuralle, mutta kestää vielä vuosia, ennen kuin se pääsee takaisin tiukassa kilpailuympäristössä.

Sijoittajan näkökulmasta kommentoiden Tapse lisää, että tämä varainhankinta johtaisi osakkeenomistajille valtavaan pääoman laimennukseen. Ottaen huomioon lähiajan synkän riskin menettää jatkuvasti rahaa sekä tilaajien poistuminen, koska 4G/-palveluja ei ole laajennettu Jion ja Airtelin kaltaisille yrityksille, emme ole niin innokkaita neuvomaan konservatiivisia sijoittajiamme sijoittamaan rahaa jatkotarjoukseen. vain riskialttiit sijoittajat voivat harkita rahastojen sijoittamista Intian televiestinnän kasvutarinaan pitkällä aikavälillä.

Samankaltaiset artikkelit