RBI laajentaa on-tap-lisenssejä SFB:lle – Banking & Finance News

rbi, reserve bank of india, sfb, npa, banking

Intian keskuspankki (RBI) sanoi perjantaina, että tukikelpoiset pienet rahoituspankit (SFB) voivat hakea sääntelyviranomaiselta yleispankeiksi hankkeiden lisenssinormien mukaisesti.

SFB:t voivat hakea yleispankkitoimilupaa viiden vuoden toiminnan onnistuneen päätökseen jälkeen, mutta edellyttäen, että ne täyttävät vähintään maksetun äänioikeutetun oman pääoman, nettovarallisuusvaatimuksen yleispankkien mukaisesti.

RBI:n ohjeiden mukaan, jotta SFB voi siirtyä yleispankkiin, sen on oltava listattuna tunnustetussa pörssissä, niiden on oltava vähintään 1 000 miljoonan rupiaa edellisen vuosineljänneksen lopussa, täytettävä SFB:n vähimmäispääomavaatimukset ja nettotulos kahdelta viimeiseltä tilikaudelta.

SFB:n brutto- ja netto-omaisuusasteen (GNPA, NNPA) on oltava enintään 3 prosenttia ja 1 prosenttia kahden viimeisen tilikauden aikana.

”Kelpoisella SFB:llä ei ole pakollista vaatimusta, että sillä on tunnistettu promoottori. Kuitenkin nykyiset tukikelpoisen SFB:n promoottorit, jos sellaisia ​​on, jatkavat edistäjinä siirtyessään Universal Bankiin”, RBI sanoi ja lisäsi, että kelpoisia SFB:itä, joilla on hajautettu lainasalkku, suositaan yleispankkilisenssissä.

Intiassa on tällä hetkellä yhteensä 11 SFB:tä sen jälkeen, kun Fincare SFB sulautui äskettäin AU SFB:hen. Capitalinen hankittujen tietojen mukaan vain AU SFB on ilmoittanut GNPA- ja netto-NPA-suhteensa alle vaaditun kynnyksen kahdella viimeisellä tilikaudella, ja se on tehnyt nettovoittoa samalla ajanjaksolla.

Fincare SFB:n ja AU SFB:n yhdistämisen jälkeen pankin nettovarallisuus on noussut maaliskuun lopussa 14 981 miljoonaan rupiaan, kun taas sen GNPA- ja NNPA-suhde oli 1,67 % ja 0,55 % maaliskuun lopussa. Lainanantajan tilikauden 24 vuotuinen voitto oli 1 592 miljardia rupiaa, mikä on suurempi kuin 1 428 miljardia Rs 23:lla.

AU SFB ja Ujjivan SFB ovat jo ilmoittaneet aikomuksestaan ​​hakea yleispankkilisenssiä.

Samankaltaiset artikkelit