Freo suunnittelee vakuutuksia, varallisuudenhoitoa – Pankki- ja rahoitusuutisia

Freo Pay includes offers products like bill payments and co-branded credit card (Image/Freo)

Digitaalinen pankkialusta Freo aikoo lanseerata vakuutus- ja varallisuudenhoitoalan toimialojen lähikuukausina.

”Myymme vakuutusta, jossa teemme yhteistyötä Ackon kaltaisten kumppaneiden kanssa. Meillä on näytelmä erillisenä teemana lähikuukausina. Varallisuuden osalta aloitamme FD:llä ja RD:llä, ja ne lanseerataan hyvin pian”, Freon perustaja Anuj Kacker sanoi ja lisäsi, että yritys voi myös helpottaa sijoituksia sijoitusrahastoihin ja kultaan.

Yhtiö suunnittelee myös oman yhtenäisen maksurajapinnan (UPI) lanseeraamista ja UPI-luottojen tarjoamista kuluvalla tilikaudella.

Tällä hetkellä yrityksellä on kolme päätoimialaa – Freo Pay, Freo Save ja Freo Credit.

Freo Pay sisältää tuotteita, kuten laskujen maksuja ja yhteisbrändättyjä luottokortteja, kun taas Freo Save tarjoaa asiakkaille säästötilejä yhteistyössä Equitas Small Finance Bankin kanssa. Samaan aikaan Freo Credit, joka tunnettiin aiemmin nimellä MoneyTap, tarjoaa lainoja palkatuille ja itsenäisille ammatinharjoittajille.

Yhtiön bruttotulot olivat 350 miljoonaa euroa vuosina 2023-24 (huhti-maaliskuu), mikä on viisinkertainen nousu viimeisen viiden vuoden aikana. Yhtiö on ollut voitollinen viimeiset neljä kuukautta joulukuusta 2023 lähtien.

Palkkiopohjaiset tulot muodostavat yli 45 % Freon kokonaistuloista, kun taas loput 55 % tulee korollisista tuotteista.

Yhtiön maksumarginaalit nousivat 31. maaliskuuta 40 prosenttiin vuoden takaisesta 16 prosentista halpojen asiakashankinnan, yli 1 200 kaupunkiin laajentumisen, uusien kuluttajien arvolupausten, vankan riskinhallintakehyksen ja tiukkojen kustannusten hallintatoimenpiteiden ansiosta. Yrityksen käyttäjäkunta kasvoi 31. maaliskuuta 25 miljoonaan kahden vuoden takaisesta 15 miljoonasta.

Jatkossa yhtiö odottaa bruttoliikevaihtonsa kasvavan kuluvalla tilikaudella 30-50 %. Sen on tarkoitus olla kannattava koko vuoden.

”Pidämme marginaalimme noin 40 prosentissa. Panostamme kasvuun ja pysymme positiivisena lopputuloksessa”, Kacker sanoi.

Helmikuussa Freoa operoiva Mwyn Tech nosti velkarahoitusta Small Industries Development Bank of Indialta (SIDBI). Vaikka määrä on vielä julkistamatta, yhtiö käyttää varat kasvuun uudempiin kategorioihin ja segmentteihin sekä laajentumiseen uusille pan-Intian maantieteellisille alueille.

Samankaltaiset artikkelit