Hallitus peruutti tarjouksen omaisuuden arvioijan nimittämisestä IDBI Bankiin, uusi tarjouspyyntö julkaistaan ​​- Banking & Finance News

IDBI Bank, disinvestment, LIC, top news, top business news, latest news, latest business news, News on IDBI,

Hallitus peruutti tiistaina tarjousprosessin omaisuuden arvioijan nimittämiseksi strategiseen myyntiin sitoutuneeseen IDBI Bankiin alhaisen tarjouksen korolla.

Uusi tarjouspyyntö (RFP) kutsuttaisiin pian joidenkin tarjouskriteerien tarkastelun jälkeen, jotta tarjoajien kiinnostus lisääntyisi.

”Toimivaltaisen viranomaisen suostumuksella on päätetty peruuttaa nykyinen tarjouspyyntö ja antaa uusi tarjouspyyntö omaisuuden arvioijan valitsemiseksi IDBI Bank Ltd:n strategista purkamista varten”, DIPAM sanoi oikaisussa.

”Meillä oli vain yksi tarjous. Uusi tarjouspyyntö julkaistaan ​​pian sen jälkeen, kun olemme tarkistaneet joitain kriteereitä, jotta tarjoajien kiinnostus lisääntyisi”, hallituksen virkamies sanoi. Hallitus myy yhdessä LIC:n kanssa lähes 61 prosentin osuuden IDBI Bankista ja sai tammikuussa useita kiinnostuksenilmaisuja (EoI) samasta.

Sijoitustoiminnan ja julkisen omaisuudenhoidon osaston (DIPAM) sihteeri Tuhin Kanta Pandey sanoi viime viikolla, että IDBI Bankin strateginen myyntikauppa on ”kurssilla”, mutta kauppaa ei saada päätökseen nykyisen verotuksen aikana.

”Emme käytännössä usko, että voimme saada sen päätökseen ennen maaliskuuta (IDBI Bankin osakkeiden myynti),” Pandey oli sanonut.

Osana strategista myyntiprosessia DIPAM pyysi 1. syyskuuta tarjouksia omaisuuden arvioijan nimittämiseksi ja tarjousten viimeinen jättöpäivä oli 9. lokakuuta. Määräaikaa jatkettiin myöhemmin 30. lokakuuta asti.

Omaisuuden arvioija valtuutettiin tunnistamaan aineettomat hyödykkeet, jotka eivät ole IDBI Pankin taseessa, kuten tuotenimi, konttoriverkosto ja arvostamaan ne. Omaisuuden arvioijien toimeksiantoon sisältyi kaikkien kiinteistöjen ja omaisuuserien kuvaus ja luettelointi, mukaan lukien aineettomat hyödykkeet, kuten tavaramerkit, arvostettavien omistusoikeuksien omistusoikeus pankin toimittaman mukaisesti.

Aineettomien hyödykkeiden arvostus oli ilmoitettava erikseen. DIPAM oli aiemmin kertonut, että pankilla on 120 kiinteistöä seitsemän parhaan kaupungin joukossa. Näistä 68 kiinteistöä Mumbaissa, 20 Punessa, yhdeksän Chennaissa ja seitsemän Ahmedabadissa. Lisäksi sillä on kuusi kiinteistöä Kolkatassa ja viisi Delhissä ja Hyderabadissa.

Seitsemän kaupungin omaisuuskiinteistöt muodostavat 94 prosenttia IDBI Pankin käyttöomaisuuden kokonaisarvosta (poistojen huomioimisen jälkeen).

Valtio ja LIC omistavat yhdessä 94,72 prosentin osuuden IDBI Bankista.

Strategisen myyntikaupan mukaan valtio omistaa 15 prosenttia ja LIC 19 prosenttia IDBI Pankin osakkeista, mikä nostaa heidän omistusosuutensa 34 prosenttiin.

Samankaltaiset artikkelit