IBC-uudistukset voivat parantaa NPA:n elpymistä, sanoo Ind-Ra – Banking & Finance News

Ind-Ra, Ind-Ra news, Insolvency and Bankruptcy Code(IBC), Insolvency and Bankruptcy Code, Insolvency and Bankruptcy Code news, IBC news

Insolvenssi- ja konkurssisäännöstön (IBC) ehdotetut uudistukset auttavat todennäköisesti parantamaan tehokkuutta, parantamaan kriisinratkaisun arvoa ja lyhentämään kriisinratkaisun aikatauluja, mikä johtaa suurempiin varojen takaisinperintään keskipitkällä ja pitkällä aikavälillä, sanoo India Ratings and Research.

Luottoluokituslaitos totesi, että vaikka IBC:llä on ollut syvällinen myönteinen vaikutus maan maksukyvyttömyystilanteeseen, kriisinratkaisuprosessissa on havaittu poikkeamista sen lainsäädännöllisestä tavoitteesta, joka koskee stressaantuneiden varojen nopeampaa ja korkeampaa takaisinperintää, eri vaiheissa olevien oikeudenkäyntien ja oikeudellisten viivästysten vuoksi.

Intian maksukyvyttömyys- ja konkurssilautakunnan heinä-syyskuun tietojen analyysi osoitti, että kiinteistösektori on toisella sijalla vastaanotettujen tapausten kokonaismäärässä 21 prosentin osuudella.

Yritysten maksukyvyttömyyden ratkaisuprosessi on kuitenkin tuottanut ratkaisun vain 15 prosentissa kriisinratkaisusuunnitelmien kautta, kun taas 18 prosenttia tapauksista on selvitystilassa.

”Nämä luvut korostavat IBC:n rajallista tehokkuutta kiinteistöalalle ominaisten monimutkaisten ongelmien ratkaisemisessa. Tämän ohella pidennetyt aikajanat ja rajoitettu kaistanleveys National Company Law Tribunalin tuomioistuimissa lisäävät viivästyksiä”, yhtiö sanoi lehdistötiedotteessa.

Amitabh Kant -komitea perustettiin ja julkaisi suosituksensa heinäkuussa 2023. Komitea on suositellut, että IBC:tä käytetään viimeisenä keinona, koska se on uudistettava vastaamaan paremmin kiinteistöalan monimutkaisuuteen. Tämän jälkeen Intian maksukyvyttömyys- ja konkurssilautakunnan hallitus on ehdottanut joitakin muutoksia IBC:lle koskien pysähtyneiden kiinteistöprojektien ratkaisemista.

”Näillä toimenpiteillä on tarkoitus parantaa merkittävästi tehokkuutta, nostaa resoluutioarvoa ja lyhentää kiinteistöjen ilmoittamattomien ilmoitusten käsittelyn aikatauluja”, sanoo Jatin Nanaware, Intian luokituksista ja tutkimuksesta vastaava johtaja.

Samankaltaiset artikkelit