Bitcoin-futuurien kysyntä viilenee, kun spot-ETF-aikakausi saa päätökseen avainkaupan – Digital Transformation News

CME derivatives gained popularity because they offer a regulated venue for Bitcoin exposure

Bitcoin-futuurien kysyntä on heikentynyt sen jälkeen, kun Yhdysvalloissa debytoivat pörssilistatut rahastot, jotka omistavat suoraan suurimman digitaalisen omaisuuden, mikä on ensimmäinen osoitus siitä, kuinka tuotteet voivat vaikuttaa kryptokaupan trendeihin.

Erinomaiset sopimukset – tai avoin korko – CME Groupin Bitcoin-futuureille putosivat noin 24 % 20 679:ään tammikuun 30. päivään mennessä sen jälkeen, kun 10 spot-ETF:llä alkoi käydä kauppaa kolme viikkoa sitten, Bloombergin keräämät tiedot osoittavat. Avoin kiinnostus oli ollut ennätyksellisen korkea Bitcoinin 157 prosentin nousun jälkeen viime vuonna ETF-rahastoja odotettaessa.

CME-johdannaiset saivat suosiota osittain siksi, että ne tarjoavat säädellyn paikan Bitcoin-altistukselle, roolin, jonka myös spot-ETF:t voivat nyt täyttää. Futuureja käytettiin myös arbitraasipelissä, jossa oli mukana 21 miljardin dollarin harmaasävyinen Bitcoin Trust tai GBTC, mutta tämä kauppa on sujunut, kryptovarainhoitaja DACM sanoi.

Sijoittajien siirtyminen Yhdysvaltain ETF-rahastoihin ja Bitcoinin jäähtymisralli voivat johtaa CME Bitcoin -futuurien ”aktiivisuuden vähenemiseen”, mutta ne ovat edelleen erittäin likvidejä kryptomarkkinoiden tukijoukkoja, sanoi Vetle Lunde, K33 Researchin vanhempi analyytikko. Hän mainitsi niiden mahdollisen roolin suojaustyökaluna valtuutetuille osallistujille, jotka hallinnoivat ETF-osuuksien luomista ja lunastusta.

Samankaltaiset artikkelit