Centerin ITC-osuuden myyntisuunnitelma keskeytyy – Market News

ITC share outlook

Keskus on päättänyt olla investoimatta arvokasta omistustaan ​​ITC:stä, Intian suurimmasta savukkeista hotelliin -ryhmittymään, lähivuosina ”strategisista syistä”, lähteet kertoivat FE:lle. Osuus on Intian sijoitusrahaston (SUUTI) kautta.

ITC:n 7,87 %:n SUUTI-osakkeen arvo nykyisellä markkinahinnalla on 42 000 miljoonaa rupiaa. Tämän osuuden arvo on noussut lähes neljänneksellä viimeisen yhdentoista kuukauden aikana ja yli kaksinkertaistunut alle kahdessa vuodessa.

Julkisen pörssiosakkeen kehitys on johtunut ITC:n viime aikojen loistavasta taloudellisesta tuloksesta ja hotelliliiketoiminnan jakautumisesta.

”Hallitus pitää ITC:tä strategisesti. Tietyssä vaiheessa pitkällä aikavälillä se poistuu pienissä erissä”, virkamies sanoi. ”Mutta ei tänä vuonna, ei edes lähitulevaisuudessa”, virkamies lisäsi.

Keskus saa vuosittain noin 1 000 miljoonan rupiaa osinkoa ITC:ltä 7,87 prosentin osuudestaan, mikä on enemmän kuin se, mitä se voisi saada ehdotetusta muutamien pienten valtionyhtiöiden yksityistämisestä.

– Osakkeella menee hyvin jakautumisen ansiosta. Keskuksen varallisuus kasvaa”, virkamies sanoi ja lisäsi, että mahdollisuudet ovat hyvät myös jatkossa.

Vaikka pieni osakkeiden myynti ITC:stä toisi keskukselle kohtuullisen määrän tuloja, jotta se saavuttaisi 51 000 rupian investoinneista vähennetyn tulotavoitteen 24:lle tilikaudelle, hallituksella, jolla ei ole tällaista suunnitelmaa, osoittaa, että se on tyytyväinen finanssiasemaan odotettua paremman tuloksen vuoksi. verotulojen ja muiden kuin verotulojen kasvu.

Keskus on viime vuosina myynyt valtaosan SUUTIN kautta omistamistaan ​​Axis Bankin ja L&T:n osakkeista.

ITC:n hallitus hyväksyi 14. elokuuta hotelliliiketoimintansa jakautumisen, jonka alustavan aikataulun mukaan uusi kokonaisuus listataan noin 15 kuukauden kuluttua.

Helmikuussa 2017 hallitus myi 2 %:n osuuden SUUTIn omistuksesta ITC:ssä saadakseen liikkeelle noin 6 700 miljoonaa rupiaa. Sen jälkeen se ei ole juurikaan vähentänyt osuutta yhtiöstä.

ITC:n osuuden myynti ei vuoden 2017 jälkeen voi johtua ryhmittymän todennäköisestä jakautumisesta useiksi erillisiksi kokonaisuuksiksi, mikä voisi auttaa hallitusta saamaan enemmän arvoa osakkeelleen.

Koska FMCG:ssä, hotelleissa, pakkauksissa, kartongissa ja erikoispapereissa sekä maatalousliiketoiminnassa on monipuolinen läsnäolo, sijoittajat ovat vaatineet, että FMCG-suuryhtiö jakaa liiketoimintasegmentit. Sen tupakkaliiketoiminta rajoittaa suurten sijoittajien sijoituksia ESG:n (Environmental, Social and Governance) vuoksi.

ITC:llä ei ole promoottoria, ja sen osakkeet omistavat laaja joukko julkisia osakkeenomistajia. Yhtiötä johtaa ammattimaisesti sen hallitus. Tällä hetkellä valtion ylläpitämät vakuutusyhtiöt, mukaan lukien Life Insurance Corporation, omistavat 20,32 prosenttia ITC:stä, kun taas ulkomaisten suorien sijoitusten osuus on 29,04 prosenttia (Rothmans International Enterprises Limited, Myddleton Investment Company Limited ja Tobacco Manufacturers (India) Limited).

ITC:n osakkeen kurssi päättyi tiistaina 428,4:ssä, mikä on 0,46 % vähemmän kuin edellisessä BSE:n päätöskurssissa.

ITC omistaa 40 % jakautuneesta hotellikokonaisuudesta, ja ITC:n nykyiset osakkeenomistajat, mukaan lukien valtio, omistavat loput 60 %. ITC:llä on tällä hetkellä yli 120 hotellia ja lomakeskusta yli 70 paikkakunnalla Intiassa.

Yrityksen jokainen segmentti raportoi 23. tilikaudella suurimmat tulonsa viimeisten viiden vuoden aikana. Savukkeiden ja FMCG:n liikevaihto kasvoi kumpikin 19,5 % ja hotellit 99,5 % edellisvuodesta.

ITC:n nettovoitto kasvoi 17,6 % vuoden 2010 ensimmäisellä vuosineljänneksellä ja 10 % vuoden 2024 toisella neljänneksellä.

Samankaltaiset artikkelit