Aloitamme toiminnallisen tytäryhtiömme kuuden kuukauden kuluttua: Indian Bank MD – Banking & Finance News

Indian Bank MD, Indian Bank MD interview, RBi, Indian Bank RBI, banking news, S L Jain, S L Jain Indian Bank

Julkisen sektorin lainanantaja Indian Bank, joka saavutti kaiken kaikkiaan vahvan tuloksen nykyisen finanssipolitiikan toisella neljänneksellä, sanoi pystyvänsä ylläpitämään vauhtia jatkossakin, ja sitä tukee sen salkun kasvu, joka palvelee molempien vähittäiskaupan eri segmenttejä. ja yrityssektorit. Indian Bankin toimitusjohtaja ja toimitusjohtaja SL Jain kertoi Sajan C Kumarille, että pankin perustulot olivat kasvaneet merkittävästi ja se on valmis toistamaan suuntauksen tulevina vuosineljänneksinä. Pankki aloittaa ehdotetun toiminnallisen tytäryhtiönsä vielä kuuden kuukauden kuluttua, koska se on valmis uuden yhtiön puitteisiin ja odottaa RBI:n hyväksyntää. Muokatut otteet:

Miten aiot säilyttää toisella neljänneksellä saavutetun vauhdin?

Toisella vuosineljänneksellä saavuttamamme tulokset perustuvat liiketoiminnan kasvuun – sekä ennakko- että talletusrintamiin. Kasvamme ennakot 12 %, mikä on tärkein vähittäiskaupan segmentti, jota seuraa maatalous, MSME ja yritykset. Jos otamme tuloksemme viimeisen viiden vuosineljänneksen aikana, olemme kasvaneet 10–13 prosentin välillä. Vähittäiskaupassa suurin kasvun veturi on asuntolaina, jonka osuus lainakannasta on noin 60 %. Kasvatakseen kakkua pankki on jatkuvasti keskittynyt lisäämään suoramyyntiagenttien (DSA) sitoumuksia sen lisäksi, että sillä on hyvä määrä asuntoprojekteja, jotka pankki on hyväksynyt yhdessä rakentajien kanssa. Autolainojen osalta pankki on sitoutunut enimmäismäärään alkuperäisiä laitevalmistajia (OEM). Lisäksi korkomme ovat kilpailukykyiset ja meillä on hyvä toimituskanava. Yritysten edistymisen edistämiseksi pankki on avannut yhdeksän suurta konttoria (LCB) ja 26 keskikokoista konttoria (MCB).

Mitkä ovat kasvun edistämisen painopistealueet?

Olemme kannattavassa kasvuvaiheessa, eli emme kasva sen vuoksi ja toimimme erittäin harkiten. Suuri pointti tässä on, että Indian Bank on vähittäispankki. Jos vähittäiskauppa kasvaa, se tarkoittaa, että kaikki alat pystyvät tuottamaan omaisuutta. Vähittäiskaupassa meillä on hyvät marginaalit, riski on hajautunut ja myös asiakaskunta kasvaa edelleen. Toisella vuosineljänneksellä vähittäiskaupan, maatalous- ja MSME-ennakot (RAM) kasvoivat yhteensä 12 %. Siitä vähittäiskaupan, maatalouden ja MSME-ennakot kasvoivat vastaavasti 14 %, 16 % ja 5 %. RAM:n osuus kotimaan ennakkomaksuista oli 62 % ja loput yritysten osuus. Pankki jatkaa samassa suhteessa jatkossakin. Voidaan todeta, että pankin korkokate oli kasvanut 23 %, kun taas sen palkkiotuotot kasvoivat 11 % toisella vuosineljänneksellä vahvan ennakkokasvun ansiosta.

Mikä on päivitys suunnitelmassasi perustaa toimiva tytäryhtiö?

RBI oli antanut meille periaatteellisen hyväksynnän. Meillä on mukana konsultti ja hallitukseltamme viime kokouksessa jo viimeistelty yhtiöjärjestys ja perustamiskirja. Olemme nyt lähestymässä RBI:tä hakemassa lupaa toiminnan aloittamiseen. Tämä on uusi yritys, joka hoitaa back office -toiminnot, ja odotamme tämän käynnistyvän vielä kuuden kuukauden kuluttua. Aluksi saatamme rekrytoida 100-200 henkilöä ja tämä organisaatio tarvitsee erillisen puheenjohtajan ja toimitusjohtajan. Kun RBI:n vihreä signaali on varmistettu, menemme RoC:hen saadaksemme yrityksen nimen hyväksynnän. Olemme ehdottaneet kolmesta neljään nimeä ehdotetulle operatiiviselle tytäryhtiölle.

Mitkä ovat tavoitteesi palautumisrintamalla?

Tilikaudella 23 olimme saaneet takaisin 8 500 000 000 000 000 000 000 000 000 euroa ja 24 24 vuoden ensimmäisellä puoliskolla olimme takaisin 4 200 000 000 000 300 000:aa. Meillä on ollut käytäntö toipumista enemmän kuin lipsumista, vuosineljänneksestä toiseen, ja voimme jatkaa trendiä myös tulevilla vuosineljänneksillä. Toisella vuosineljänneksellä 1 976 miljoonan tuoreesta lipsumasta noin 570 miljoonaa oli peräisin kahdesta suuresta tilistä. Tätä lukuun ottamatta muut huonokuntoiset yritys- ja MSME-tilit olivat mitättömiä, mikä tarkoittaa, että tätä voidaan pitää kertaluonteisena tapauksena, eikä sitä tapahdu seuraavan vuosineljänneksen aikana. Meillä on myös 23 000 miljoonan arvoisia NPA-tilejä, jotka erääntyvät NCLT:ssä ratkaisuprosessin eri vaiheissa. Pankki oli saanut NCLT-päätöksellä 1 029 miljoonaa euroa vuonna 23, ja vuoden 24 ensimmäisellä puoliskolla saimme 600 miljoonaa euroa.

Onko suunnitelmia pääoman hankintaan?

Olemme saaneet hallitukseltamme ja osakkeenomistajiltamme luvan nostaa tätä veroa jopa 4 000 miljoonaan euroon. Lähestymme markkinoita milloin tahansa tästä lähtien. Tällä hetkellä meillä on riittävästi pääomaa 15,49 %:n CRAR:lla, mutta pääomaa tarvitaan aina kasvuun ja olemme kasvava organisaatio. Tarkastellaan muun muassa instrumentteja, kuten QIP jne. Pankin on myös noudatettava valtion 75 prosentin osakeosuutta vuoden 2024 puoliväliin mennessä. Meidän on laimennettava valtion 5 prosentin omaa pääomaa

Samankaltaiset artikkelit