IDBI Bank lanseeraa luottokorttien teknisen alustan 3 kuukaudessa – Banking & Finance News

idbi bank

IDBI Bank käynnistää luottokorttien teknologiaalustan seuraavien kolmen kuukauden aikana, varatoimitusjohtaja Suresh Khatanhar on sanonut.

”Tulemme markkinoille luottokorttien päästä päähän digitalisoinnissa käyttöönotosta vakuutusten myöntämiseen liikkeeseenlaskuun. Tätä matkaa testataan”, hän sanoi ja lisäsi, että pankki laittaa ensin infrastruktuurin paikoilleen ennen palvelun käynnistämistä. Palvelu toimii suoralla prosessilla.

Vaikka pankki sitoutuu aluksi Mastercard- ja Visa-verkkoihin, se integroituu myös RuPayn kanssa.

Pankki on laskenut liikkeeseen 33 451 luottokorttia syyskuun 30. päivänä. Sen markkinaosuus on mitätön, 0,03 %.

Bruttoennakot kasvoivat 16 % vuodentakaisesta (yoy) 1,7 biljoonaan syyskuun 30. päivänä. Vähittäiskaupan segmentin osuus kokonaissalkusta nousi 70 prosenttiin aiemmasta 65 prosentista.

Pankki pyrkii säilyttämään 3,75-4 prosentin ydinkorkomarginaalin kuluvalla tilikaudella. Sen ydinkorkomarginaali oli 3,94 % syyskuun neljänneksellä.

”Talletuskuluni on vain 4,23 % ja varojen hinta 4,49 %. Nämä ovat hallittavissa ja pitävät marginaalimme vakaina”, hän sanoi ja lisäsi, että pankki saattaa saada takaisin hieman enemmän kuin ennustettu 4 000 miljardia tänä vuonna, mikä myös auttaa marginaaleja.

Lisäksi pankille on nähty vetovoimaa yrityslainojen segmentissä, jota tukee sekä suuryritysten että mikro-, pien- ja keskisuurten yritysten (MSME) kysyntä.

”Suurissa yrityksissä on kysyntää ei-rahastotyyppisille vaatimuksille. Keskisuurissa yrityksissä on rahastopohjaisia ​​vaatimuksia, hän sanoi.

Pankin CASA-suhde laski 30. syyskuuta 51,5 prosenttiin vuoden takaisesta 56,2 prosentista. Tämä tarkoittaa, että edullisia käyttötilisäästötilien (CASA) talletuksia on nyt 51,5 % kaikista talletuksista.

”Covidin aikana likviditeetti on lisääntynyt huomattavasti taloudessa, joten se näyttää laskeneen viime aikoina. Mutta jos näet viimeisten 4-5 vuoden keskiarvon, se on itse asiassa korjautunut”, Khatanhar sanoi.

Hän lisäsi, että vaikka harkinnanvaraiset menot tyyntyivät Covid-19:n aikana, se on jälleen piristynyt. Tämän seurauksena sijoittajien riskinottohalu on parantunut, sijoitusmahdollisuuksia on syntynyt lisää ja määräaikaistalletusten korot ovat nousseet. Siksi CASA-suhteisiin on jonkin verran vaikutusta koko pankkialalla.
Pankki aikoo jatkossakin pitää CASA-suhteensa yli 50 prosentissa.

Samankaltaiset artikkelit