Ylivertaisen omaisuudenlaadun omaavat NBFC:t jatkavat kasvuaan: Sanjiv Bajaj

NBFC, Banking

Bajaj Financen puheenjohtaja Sanjiv Bajaj sanoi keskiviikkona, että NBFC:t, joilla on ylivertainen omaisuuslaatu, jatkavat menestymistä finanssipalvelusektorin lisääntyvän kilpailun keskellä, vaikka yrityksen osakkeenomistajat ilmaisivat huolensa Jio Financial Servicesin tulosta tilaan, jossa on syvät taskut.

Osakkeenomistajat 36th Bajaj Financen vuosikokous sanoi, että Jio Financial Servicesin kaltaiset suuret toimijat voivat häiritä rahoituspalveluliiketoimintaa, kuten Jio teki televiestintäalalla.

He kysyivät Bajajilta ja yrityksen MD Rajeev Jainilta, kuinka he aikovat vastata haasteeseen, joka saattaa lyödä sen kasvua ja marginaaleja.

Jain vastasi heille ottamatta mitään kilpailijan nimeä, ja sanoi, että he toimivat jo erittäin hajanaisella ja suurella sektorilla, joka todistaa lisääntynyttä kilpailua olemassa olevien pelaajien ja uusien tulokkaiden kanssa.

”Intia tarjoaa erittäin suuren mahdollisuuden pitkän aikavälin rahoituspalveluille. Keskitymme toteuttamaan tavoitteemme saada 100-120 miljoonaa kuluttajaa ja ottaa suhteettoman osuuden heidän lompakostaan, oli kyse maksuista, lainoista tai kaikista tarjotuista rahoituspalveluista”, Jain sanoi.

Bajaj korosti, että pankkien ulkopuoliset rahoitusyhtiöt (NBFC:t), joilla on ylivoimainen vakavaraisuus, parempi kate, säästävä kustannusten hallinta ja varovaiset riskinhallintamenettelyt, jatkavat kilpailua myös lähitulevaisuudessa.

Bajaj sanoi olevansa yksi Intian suurimmista ja monipuolisimmista NBFC-yhtiöistä, jotka tarjoavat maksu- ja lainaratkaisuja asiakkailleen.

Hän sanoi, että he olivat käyttäneet viimeiset kaksi vuotta muuttaakseen täysin yrityksen DNA:ta ja ottaneet käyttöön täysin digitalisoidun monikanavaisen strategian, joka yhdistää yrityksen koko tuote- ja palveluvalikoiman.

Tarpeeton kitka poistettiin, käyttökustannukset pienenivät, ja tämä auttoi Bajaj Financea luomaan yhden pisteen käyttöliittymän, jonka avulla asiakkaat voivat siirtyä online- ja offline-tilan välillä, Bajaj sanoi.

Jain vastasi osakkeenomistajille edelleen: ”Rahoituspalveluissa on kyse lahjakkuudesta, riskienhallinnasta, liiketoiminnan johtamisesta suhdannevaihteluiden yli ja virheettömästä toteutuksesta. Se on ollut yhtiön tärkein kilpailuetu. Haluamme jatkaa tätä ja teroittaa vallihautaa, eikä se muuttuisi.

Jain sanoi olevansa varma yrityksen kilpailuedusta ja pysyi innoissaan keskipitkän aikavälin näkymistä ja tulevaisuuden näkymistä kasvavan markkinaosuuden keskellä.

Heille ero on 73 miljoonaa asiakasta, joilla on KYC, ja yrityksen läsnäolo 3 733 toimipaikassa, hän sanoi ja lisäsi, että heidän mobiilisovelluksessaan on 40 miljoonaa kuluttajaa.

Hän lisäsi, että hallinnoitavien varojen arvo on 2,7 biljoonaa rupiaa, joka on edelleen vain 1,7 prosenttia Intian luottojen kokonaismäärästä.

Jain sanoi olevansa sitoutunut 20-23 prosentin tuottoon osakkeenomistajille. NBFC oli nostanut AUM:n kasvuohjetta 28-29 prosentista 29-30 prosenttiin, ja tämä johtaisi korkeampaan voiton kasvuun, hän sanoi.

Punessa toimiva NBFC on ilmoittanut aloittavansa traktorirahoituksen ja mikrorahoituksen osana strategiaansa kasvattaa maaseutuliiketoimintaansa.

Maaseutuliiketoiminnan osuus yhtiön kokonaissalkusta oli 10 %. Mikrorahoitusliiketoiminta käynnistetään kolmannella vuosineljänneksellä ja traktorirahoitus käynnistetään tämän verotuksen neljännellä vuosineljänneksellä, Jain sanoi. ”Maaseudun liiketoiminta on valtava mahdollisuus, jota on rakennettava tasaisesti”, hän lisäsi.

Jain sanoi, että mikrorahoitusalan AUM on 4,8 biljoonaa rupiaa ja jatkaa kasvuaan syklisistä vastatuulesta joka kolmas vuosi.

Bajaj Finance on läsnä 3 800 kaupungissa ja heillä on 10 vuoden kokemus maaseutuyritysten rakentamisesta, joten on looginen askel päästä mikrorahoitukseen, Jain sanoi.

Tänä vuonna yhtiö aloittaa myös uuden autorahoitustoiminnan. Se tarjoaa tällä hetkellä vain kaksi- ja kolmipyöräisten autojen rahoitusta. Viisi vuotta vanha kultalainaliiketoiminta, jonka osuus salkusta oli noin 1 %, on yhtiön mukaan kasvussa ja on 1,5-1,8 % salkusta 24. vuoden loppuun mennessä.

Bajaj Finance on raportoinut huhti-kesäkuun vuosineljänneksellä konsernin tuloksen verojen jälkeen 32 prosentin vuosikasvun 3 437 miljardilla. Sen hallinnoimat varat kasvoivat 32 prosenttia 2,70 biljoonaan rupiaan.

Yhtiö kertoi raportoineensa kaikkien aikojen korkeimman uuden lainansa, 9,94 miljoonaa euroa, kesäkuun vuosineljänneksen aikana, mikä oli 34 prosentin kasvua edelliseen vuoteen verrattuna. Vuosineljänneksellä nähtiin myös kaikkien aikojen suurin neljännesvuosittainen asiakas franchising-lisäys, 3,84 miljoonaa, jolloin kokonaisasiakasfranchise oli 72,98 miljoonaa.

Vuosineljänneksen korkokate kasvoi 26 prosenttia 8 398 miljoonaan ruplaan. Liikekulut suhteessa korkokatteeseen olivat 34,0 % vuoden 2024 ensimmäisellä vuosineljänneksellä verrattuna 35,9 %:iin vuoden 2023 ensimmäisellä neljänneksellä. Lainatappiot ja varaukset vuosineljänneksellä olivat 995 miljoonaa rupiaa, kun ne vuoden 2010 ensimmäisellä vuosineljänneksellä olivat 755 miljoonaa rupiaa.

Samankaltaiset artikkelit