Kiinan tavoitteet hälyttävät, Intia tarjoaa vastapainon: Anand Mahindra

Mahindra & Mahindra, Mahindra group, Kotak Mahindra Bank, Anand Mahindra, birthday, market cap, market share, joint ventures, expansion, sports utility vehicles

Intia voi korvata Kiinan ”tehtaana maailmalle”, Mahindra & Mahindran (M&M) puheenjohtaja Anand Mahindra sanoi samalla korostaen, että monet telttayhtiöt ovat jo siirtäneet tuotantonsa Intiaan.

Puhuessaan osakkeenomistajille virtuaalisesti M&M:n 77. yhtiökokouksessa Mahindra sanoi: ”Geopoliittiset jännitteet Kiinan kanssa työntävät monia valmistajia Intian suuntaan.”

”Ei ole yllättävää, että viime aikoina Applen, Samsungin, Boeingin ja Toshiban kaltaiset yritykset ovat siirtäneet huomattavan osan valmistustoiminnastaan ​​Intiaan. Olemme seiväshypyn etäisyydellä siitä, että voimme korvata Kiinan tehtaan maailmassa”, 68-vuotias teollisuusmies lisäsi.

Apple teki 7 miljardin dollarin arvosta iPhoneja 23. tilikauden aikana Intiassa sijaitsevasta tehtaasta, mikä vähensi riippuvuuttaan Kiinasta. Yhdysvaltalainen teknologiajätti oli ilmoittanut pyrkivänsä valmistamaan 25 prosenttia kaikista Intian iPhoneista.

Tesla, maailman arvokkain autoyhtiö, tulee olemaan valmistava läsnä maassa ja tuo mukanaan oman toimitusketjuverkostonsa. Raporttien mukaan Intia tulee isännöimään maailman edullisin Tesla, jonka hinnaksi odotetaan noin 20 lakh.

”Epäilyt Kiinan kunnianhimoista ja Covidin jälkeiset toimitusketjun häiriöt ovat myös auttaneet Intiaa. Ja meillä on hyvät mahdollisuudet hyödyntää tätä. Panostuksemme infrastruktuuriin kannattaa”, Mahindra lisäsi.

Hän mainitsi myös, että vaikka monet maat ovat menossa taantumaan, Intian talous kasvaa 7 prosenttia.

”Maailma on vaiheessa, jossa Kiinan poliittisia tavoitteita tarkastellaan huolestuneena, ja Intia nähdään ilmeisenä puskurina ja vastapainona Kiinalle. Monet maat houkuttelevat meitä tänään”, Mahindra lisäsi.

Samankaltaiset artikkelit