Kryptoystävällinen Wyomingin stablecoin-päällikkö ansaitsee enemmän kuin kuvernööri Mark Gordon

Experts believe that stablecoins are key for the crypto sector

Wyoming etsii johtajaa, joka valvoo osavaltion stablecoin-projektia ja ansaitsee suuremman palkan kuin kuvernööri Mark Gordon.

Nimitettävän henkilön on suunniteltava ja pantava täytäntöön liiketoimintasuunnitelma tokenille 150 000 dollarin vuosipalkalla 20. heinäkuuta päivätyn työpaikkailmoituksen mukaan. Se on enemmän kuin kuvernöörin rooliin liittyvä 140 000 dollarin palkka.

Valtio etsii ehdokasta, joka tuo ”yhteyksiä ja asiantuntemusta lohkoketjuteollisuuteen” ja ”tuntemuksen Wyomingin lainsäädäntöprosesseihin ja keskeisiin sidosryhmiin”, ilmoituksen mukaan.

Wyomingin republikaanien hallitsema lainsäätäjä hyväksyi aiemmin tänä vuonna lain, jolla perustettiin Wyoming Stable Token Commission. Ryhmään kuuluu tällä hetkellä kuvernööri, rahastonhoitaja ja tilintarkastaja sekä neljä aiheasiantuntijaa, mukaan lukien stablecoinin liikkeeseenlaskijan Circle Internet Financial Ltd:n entinen lakimies Flavia Naves.

”Koska lainsäädännössä on määräaika tunnuksen myöntämiselle vuoden loppuun mennessä, uskon, että he haluavat työskennellä ripeästi”, kuvernööri Gordonin viestintäjohtaja Michael Pearlman sanoi sähköpostitse. Tämä ajoitus antaisi Wyomingin tielle tulla ensimmäiseksi Yhdysvaltain osavaltioksi, joka laskee liikkeeseen oman vakaan kolikon.

Valtion johto suhtautuu projektiin jonkin verran skeptisesti. Gordon kielsi aiemman yrityksen hyväksyä laki, vedoten huoleen due diligencesta ja suunnittelusta. Vaikka hän antoi myöhemmän lakiesityksen hyväksyä lain ilman hänen nimenomaista allekirjoitustaan, hän ilmaisi epäilyksensä konkreettisen liiketoimintasuunnitelman puutteesta ja mahdollisista perustuslaillisista huolenaiheista.

”Minun on tunnustettava, että hallituksen liikkeeseen laskeman vakaan kolikon toteuttaminen on ironiaa edistämään ilmaistua tavoitetta edistää rahaliikennettä ilman valtiollinen asetus”, Gordon sanoi tarkistettuun lakiin liitetyssä kirjeessä.

”Lähihistorian pitäisi olla opas sille, mitä voi tapahtua huonosti ajateltulle rakenta-se-ja-he-tulevat -suunnitelmalle”, hän lisäsi.

Vakaat kolikot ovat keskeinen osa kryptosektoria, ja niillä on tarkoitus säilyttää vakaa arvo, ja niiden takana on useimmiten erittäin likvidejä varoja, kuten Yhdysvaltain dollareita ja valtion velkasitoumuksia. Wyomingin tapauksessa lainsäädännössä hahmotellaan, että jokainen sen ”vakaa tokeneista” olisi taattu yhdellä Yhdysvaltain dollarilla, joka on valtion luottamuksessa.

Stable Token Act on vain yksi joukko kryptoystävällisiä käytäntöjä Wyomingissa, mukaan lukien laki, joka estää aakkosnumeeristen koodien pakotetun paljastamisen, jotka toimivat salasanoina virtuaaliomaisuuteen pääsyä varten. Wyoming on yksi kahdesta Yhdysvaltain osavaltiosta, joilla on erityiset peruskirjat pankeille, jotka haluavat toimia krypton säilyttäjinä.

”On selvää, että digitaaliset varat ovat tärkeä ominaisuus nopeasti kehittyvässä rahoitusekosysteemissä ja että Wyomingin lainsäätäjä on edistänyt merkittävästi digitaalista maisemaa”, Gordonin kirjeessä todettiin. ”Ensimmäistyöntekijöitä ei silti aina palkita. Ne ovat kuitenkin tärkeitä edistymisen kannalta.”

Wyomingin lainsäätäjät ovat myös tehneet krypto-aaltoja kansallisella näyttämöllä. Republikaanien senaattori Cynthia Lummis on yksi harvoista suurista Yhdysvaltain poliitikoista, joka on paljastanut kryptovarojen omistajuuden. Vuosia 2020 ja 2021 koskevien taloudellisten tietojensa mukaan Lummis omisti 100 000–250 000 dollaria Bitcoinia. Hänen viimeisimmässä selvityslausunnossaan, joka jätettiin toukokuussa 2023 kalenterivuodelle 2022, ei mainita tunnuksesta.

Lummis ja New Yorkin demokraatti Kirsten Gillibrand tukivat molemminpuolista ehdotusta digitaalisen omaisuuden teollisuuden sääntelemiseksi. ”Jos Lummis-Gillibrandin laki hyväksytään, uskomme, että stabiilien kolikoiden käyttö lisääntyy lähivuosina”, Bloomberg Intelligencen vanhempi analyytikko Nathan R. Dean kirjoitti tuoreessa raportissa.

Samankaltaiset artikkelit