ANALYYSI – Osakkeista Bitcoiniin USA:n huimat tuotot varjostavat riskiomaisuusrallia

Investor equity positioning, as measured by Deutsche Bank, dropped for a fourth straight week to a two-month low

USA:n valtiovarainministeriön nousevat tuotot aiheuttavat vapinaa markkinoiden riskialttiimmilla alueilla, mikä jättää sijoittajat ihmettelemään, kuinka pahasti se painaa rallia, joka on nostanut kaiken osakkeista bitcoineihin tänä vuonna.

Voimakas talouskasvu on lisännyt odotuksia, että Federal Reserve jättää korot korkeammalle pidempään, mikä nostaa valtionkassan tuotot tässä kuussa korkeimmilleen sitten vuoden 2007. Tämä nousu on vaikeuttanut niiden huomiotta jättämistä osakkeiden ja muiden spekulatiivisten omaisuuserien omistajille, jotka ovat nousseet suurimman osan vuodesta, vaikka tuotot nousivat tasaisesti.

S&P 500 on pudonnut 4 % tässä kuussa, kun Yhdysvaltain 10 vuoden valtionlainan viitetuotto nousi maanantaina yli 15 vuoden korkeimmalle tasolle 4,35 %. Samaan aikaan S&P 500 -teknologiasektori on pudonnut 5,7 %, bitcoin yli 10 % ja ARK Innovation ETF – monien nopeasti kasvavien nimien linnake – on pudonnut 18,5 %. Osakkeet olivat yleisesti korkeammalla maanantaina, ja S&P 500 nousi 0,7 % päivän aikana. Treasury:n korkeammat tuotot – jotka vaihtelevat käänteisesti joukkovelkakirjojen hintoihin nähden – voivat poistaa spekulatiivisten omaisuuserien loisteen tarjoamalla sijoittajille houkuttelevia maksuja sijoituksesta, jota pidetään periaatteessa riskittömänä, koska sitä tukee Yhdysvaltain hallitus. Nousevat korot lisäävät myös pääoman kustannuksia koko taloudessa, mikä vaikeuttaa kaikkien henkilöiden ja yritysten velkojen hoitamista.

”Laskennan päivä on täällä” sellaisille omaisuuserille, kuten kryptovaluutat ja pienemmät kasvuyritykset, jotka polttivat käteistä, sanoi Sameer Samana, Wells Fargo Investment Instituten johtava globaali markkinastrategi. ”Suurin ja selkein markkinateema ainakin seuraavan kuuden kuukauden aikana on suosia niitä markkinoiden osia, jotka ovat vähiten riippuvaisia ​​lainasta ja luotosta”, lisäsi Samana, jolla on epäsuotuisat luokitukset pienissä yhtiöissä, kehittyvissä markkinoilla, REITSissä ja kuluttajien harkinnanvaraiset varastot.

Ratkaiseva testi markkinoille tulee myöhemmin tällä viikolla, kun keskuspankkiirit järjestetään vuosittain Jackson Holessa, Wyomingissa. Fedin puheenjohtaja Jerome Powell pitää perjantaina keskustelun talousnäkymistä. Sijoittajat ymmärtävät, että ”korot eivät aio laskea takaisin niin nopeasti kuin he luulivat”, sanoi Matt Maley, Miller Tabakin päämarkkinastrategi. ”Se saa heidät ajattelemaan strategioitaan uudelleen.”

Refinitiv Lipperin viimeisimpien viikoittaisten tietojen mukaan yhdysvaltalaiset sijoittajat olivat osakerahastojen nettomyyjiä kolmatta peräkkäistä viikkoa elokuun 16. päivään päättyneiden seitsemän päivän aikana. Samaan aikaan niitä ovat vetäneet rahamarkkinarahastojen korkeat tuotot, jotka ovat vuotaneet noin 32,5 miljardia dollaria viimeisen viikon aikana, mikä on suurin sijoitus sitten heinäkuun 5. päivän. Deutsche Bankin mittaama sijoittajien osakesijoitus laski neljättä viikkoa peräkkäin kahden kuukauden alimmilleen.

Mutta vedonlyönti osakkeita vastaan ​​on ollut tappiollinen kauppa tänä vuonna. Monet sijoittajat uskovat, että osakkeet pysyvät vahvana vuoden kuluttua, jolloin ne ovat toipuneet laajalle levinneistä taantuman peloista ja pankkisektorin mullistuksesta. S&P 500 on noussut 14,6 % vuoden alusta. Goldman Sachsin strategit sanoivat maanantaina, että vähittäis- ja institutionaalisten sijoittajien osakeomistukset jäävät historiallisten normien alapuolelle, mikä viittaa siihen, että härkämarkkinoilla voi olla lisää polttoainetta, jos talous pysyy vahvana. ”Jos Yhdysvaltain talous jatkaa pehmeän laskun tiellään, uskomme, että (osakesijoitusten) viimeaikainen lasku on lyhytaikaista”, yhtiön strategit kirjoittivat.

Randy Frederick, Schwab Center for Financial Researchin kaupankäynnistä ja johdannaisista vastaava johtaja, uskoo, että S&P 500 -tulokset saavuttavat pohjansa toisella neljänneksellä ja kasvavat kolmannella neljänneksellä nostaen indeksin ennätyskorkealle vuoden loppuun mennessä. S&P 500 on yli 8 % alle tammikuun 2022 huippulukeman. ”Mataloiden korkojen aikakausi on mennyt, ja uudet yritykset, jotka hoitavat paljon velkaa, joka on siirrettävä korkeammalla korolla, kamppailevat”, Frederick sanoi. ”Mutta uskomme, että tämä on väliaikainen tyyny koko markkinoille.

Samankaltaiset artikkelit