Fitch säilyttää viiden muun julkisen sektorin pankin SBI-luokituksen BBB- ja näkymät vakaat.

Fitch ratings, Fitch Indian banks, Fitch retains SBI, Fitch rating bbb-, banking news, banking financial express'

Fitch Ratings vahvisti torstaina maan kuuden julkisen sektorin lainanantajan, mukaan lukien State Bank of Indian (SBI) ja Bank of Barodan (BoB), luokituksen BBB- ja näkymät vakaat.

Muut pankit, joille virasto antoi BBB-luokituksen vakailla näkymillä, ovat Punjab National Bank, Canara Bank, Bank of India ja Union Bank of India.

Luokittaja on myös vahvistanut näiden pankkien elinkelpoisuusluokituksen BB:ksi ja valtion tukiluokituksen BBB-.

SBI:n pitkäaikaisen liikkeeseenlaskijan oletusluokituksen säilyttämisestä virasto sanoi, että luokitus on tukivetoinen, ja valtion tukiluokitus (GSR) ylittää elinkelpoisuusluokituksen (VR). SBI:n GSR on sama kuin valtion luokitus BBB- vakaalla näkymällä, mikä kuvastaa viraston näkemystä, että SBI:llä on pankeista suurin todennäköisyys saada ylimääräistä valtion tukea. Vakaat näkymät heijastelevat valtion omaa luokitusta, se lisäsi.

Pankin toimintaympäristön pistemäärän muuttaminen BB+:ksi BB+:sta virasto sanoi, että se kuvastaa näkemystä rakenteellisesta parannuksesta Covid-pandemian puhkeamisen jälkeen.

Luokituksen tarkistus heijastaa myös viraston näkemystä pankin kyvystä luoda liiketoimintaa johdonmukaisesti läpi syklin ja hallita riskejä paremmin kuin muut.

Virasto tarkisti myös näkymät SBI:n omaisuuden laatupisteestä BB- positiivisiksi, vakaasta, koska se odottaa neljän vuoden keskimääräisen alentuneiden lainojen suhteen paranevan edelleen lähitulevaisuudessa.

Samaan aikaan luokituslaitos vahvisti myös toiseksi suurimman valtion lainanantajan Bank of Barodan ja sen Uuden-Seelannin tytäryhtiön BBB- pitkän aikavälin luokituksen vakaalla näkymällä.

Singaporesta antamassaan lausunnossa virasto on vahvistanut BoB:n ja sen kokonaan omistaman tytäryhtiön Bank of Baroda New Zealandin pitkän aikavälin luottoluokitukset BBB- ja säilyttäen molempien vakaat näkymät.

Virasto on myös vahvistanut pankin elinkelpoisuusluokituksen (VR) tasolle BB- sekä valtion tukiluokituksen BBB- ja osakkeenomistajien tukiluokituksen BBB-.

Lisäksi Fitch vahvisti Punjab National Bankin, Canara Bankin, Union Bank of Indian, Bank of Indian ja sen Uuden-Seelannin tytäryhtiön luokituksen BBB- vakailla näkymillä sekä säilytti elinkelpoisuusluokituksen BB- ja valtion tukiluokituksen BBB:ssä. -.

Samalla kun Punjab National Bank säilytti BBB-luokituksen, virasto nosti elinkelpoisuusluokituksen tasolle B+, vaikka se pitikin näkymät vakaana.

Samankaltaiset artikkelit