Mumbaissa on elokuun paras vuosikymmen kiinteistöjen rekisteröinnit

real estate

Mumbai kirjasi parhaan vuosikymmenen kiinteistöjen rekisteröinnissä elokuussa, kun yli miljoonan ruplaa hinnoiteltujen yksiköiden osuus kasvoi, todettiin torstaina julkaistussa raportissa. Kaupungissa myytiin yli 10 550 kiinteistöä kuukaudessa, mikä on 23 % enemmän kuin vuotta aiemmin, ja se keräsi yli 790 miljardia rupiaa leimaveroa, joka nousi 22 % eli yhteensä 7 242 miljoonaa rupiaa vuoden 2023 kahdeksan ensimmäisen kuukauden aikana. sanoi Knight Frank India -raportti.

Rekisteröityjen kiinteistöjen kokonaismäärästä asunnot muodostavat 80 %, loput 20 % on ei-asunto-omaisuutta, raportin mukaan.

Tammi-elokuussa 2023 yli 1 miljoonan rupian kiinteistöjen osuus kaikista rekisteröinneistä oli 57 %.

Shishir Baijal, Knight Frank Indian puheenjohtaja ja toimitusjohtaja, sanoi: ”Mumbain asuntomarkkinat pysyvät edelleen vahvoina, kun pyrkivät asunnonostajat omaksuvat trendin. Huomattavaa on, että yli miljoonan ruplan arvoisten kiinteistöjen rekisteröintiosuus jatkaa nousuaan johtuen kiinteistöjen hintojen noususta ja asunnon ostajien yhä suuremmasta suosimisesta tilavampaan asuntoon.

Toisessa tänään julkaistussa raportissa Anarock Property Consultants kuitenkin sanoi, että Mumbai rekisteröi 10 455 asuntoa elokuussa 2023 – kolmantena peräkkäisenä kuukautena yli 10 000 kiinteistörekisteröinnin aikana. Osavaltion hallituksen tässä kuussa keräämät tulot olivat 776 miljoonaa rupiaa, mikä on 7 prosenttia vähemmän kuin heinäkuussa 2023, mutta 21 prosenttia enemmän kuin elokuussa 2022.

Mumbaissa huhtikuusta kesäkuuhun 2023 lanseeratun uuden yksikön nopea arvio osoittaa, että 500–1 000 neliömetrin kiinteistöt hallitsivat suurimmalla osuudella, 51 %. Tämä on kuitenkin laskenut 61 prosentista huhti-kesäkuussa 2022, Anarock sanoi.

Anarock-konsernin puheenjohtaja Anuj Puri sanoi: ”Alle 500 neliömetrin kiinteistöjen osuus kaikista lanseerauksista huhti-kesäkuussa 2023 oli 35 prosenttia, mikä on merkittävä kasvu huhti-kesäkuun 2022 27 prosentista. Tämä suuntaus osoittaa, että Asuntojen hintojen nousun myötä asunnon ostajat etsivät nyt jälleen pienempiä asuntoja kokonaisbudjettinsa hallintaan.

Tämän vuoden heinäkuussa rekisteröitiin noin 10 200 yksikköä, mikä on 10 % vähemmän kuin vuositasolla ja 1 % edelliseen vuosineljännekseen verrattuna. Rekisteröidyistä yli 80 % oli asuinkiinteistöjä.

Anarock sanoi, että arvokkaammilla kiinteistöillä on enemmän ostajia markkinoilla.

Anarockin mukaan 1,5–2,5 miljoonan rupia -segmentin osuus kaikista uusista lanseerauksista huhti-kesäkuussa 2023 oli 27 %, mikä laski 35 %:sta vuoden 2023 ensimmäisellä neljänneksellä. 21 % kaikista uusista lanseerauksista huhti-kesäkuussa 2023, mikä osoittaa huomattavan osuuden ja kasvun huhti-kesäkuun 2022 vuosineljänneksen 16 %:sta”, se sanoi.

Yllä olevat trendit osoittavat, että asunnonostotoiminta Mumbaissa on vinossa kohti huippuluokan ja erittäin luksusta. Huippuluokan segmenttiin kuuluu luultavasti asunnonostajat, jotka haluavat päivittää tai joutuvat tänne asuntojen hintojen nousun vuoksi. Ultra-luxus-segmentti sisältää korkean nettovarallisuuden ja erittäin korkean nettovarallisuuden henkilöitä, jotka haluavat tehdä edullisia sopimuksia hyödyntämällä muiden sijoitusten, pääasiassa kukoistavien osakemarkkinoiden, kautta saatuja voittoja, se lisäsi.

Samankaltaiset artikkelit