Kryptovaluuttapetos: Navi Mumbain kyberpoliisi jäädyttää pankkitilit 32,66 biljoonan arvosta – Digital Transformation News

Efforts are on to nab the others involved in the crime, the police added

Kryptovaluuttapetoksen tutkintaa suorittava Navi Mumbain kyberpoliisi on jäädyttänyt useita pankkitilejä, joiden arvo on 32,66 miljardia rupiaa, virkamies sanoi keskiviikkona. Vanhempi poliisitarkastaja Gajanan Kadam Navi Mumbain kyberpoliisiasemalta kertoi, että he saivat elokuussa huijausvalituksen mieheltä, joka väitti sijoittaneensa yli 6,6 miljoonaa rupiaa kryptovaluuttakauppaan.

Mies totesi valituksessaan, että soittaja nainen ystävystyi hänen kanssaan ja pyysi häntä myöhemmin sijoittamaan kryptovaluuttakauppaan ja samalla varmistamaan hyvän tuoton. Kun kantelija alkoi sijoittaa valtavia summia, hän sai yhteensä 75 000 rupiaa palautuksia useaan otteeseen, mutta myöhemmin lakkasi saamasta samaa, virkamies sanoi. Kyberpoliisi on rekisteröinyt tähän liittyvän rikoksen Intian rikoslain ja tietotekniikkalain eri kohtien perusteella.

Poliisitutkintaryhmä tiedusteli useilta pankeilta, missä kantelija maksoi rahat, ja ensimmäisenä askeleena jäädytettiin tilit, joiden arvo oli 32 66 12 091 rupiaa viime viikkoina, virkamies sanoi. Useiden vihjeiden perusteella luotainryhmä nollasi syyskuun viimeisellä viikolla kaksi henkilöä Ghatkoparista naapurimaalaisesta Mumbaista. Poliisi pidätti myöhemmin kaksi henkilöä, jotka tunnettiin nimellä Balu Sakharam Khandagale (42) ja Rajendra Ramkhilavan Patel (52), virkamies sanoi.

Esitutkinnan aikana paljastui, että kiinniotetut olivat luovuttaneet eri henkilöiden matkapuhelinnumeroita, pankkitilitietoja, sekkikirjoja ja pankkiautomaattikortteja muille rikokseen osallistuneille. Poliisi lisäsi, että muita rikokseen osallistuneita pyritään saamaan kiinni.

Samankaltaiset artikkelit