Kuinka rakentaa ja ylläpitää vahva luotto edulliseen asuntolainaan

home loan credit score

Tunnettu amerikkalainen taloustoimittaja Jean Chatzky sanoi kerran: ”Jos laiminlyöt vakuudettoman velan, et menetä mitään (lukuun ottamatta pisteitä luottopisteistäsi).”

Tämä tiivistää luottopisteiden merkityksen. Se on luottohistoriasi ja luottokelpoisuutesi raportti, joka todistaa uskottavuutesi, kun otat yhteyttä lainanantajaan asuntolainaa varten. Se näyttää kokemuksesi lainan takaisinmaksusta tai luottokorttilaskun maksamisesta ja toimii passina helppoon lainaan tai luottojärjestelyyn.

Intian keskuspankin heinäkuussa 2023 julkaiseman rahoitusvakausraportin mukaan asuntolainojen osuus kaikista ennakkomaksuista viimeisen 11 vuoden aikana nousi 14,3 prosenttiin maaliskuussa 2023 maaliskuun 2022 8,6 prosentista.

Asuntolainakysynnän näin suuressa kasvussa ja ottaen huomioon, että asuntolainat ovat suuria summia ja pitkiä, on lainanantajien etuoikeus tarkistaa lainanhakijan luottohistoria. Mikään työkalu ei ole parempi kuin luottopisteet sen mittaamiseen.

Korkeampi luottopistemäärä auttaa sinua saamaan asuntolainaa nopeasti ja edulliseen korkoon. Luottopisteiden vaihteluväli on 300–900.

Luottopisteiden alle 600 katsotaan alhaiseksi; 650–699 on arvioitu tyydyttäväksi tai kohtuulliseksi; 700–749 on hyvä; ja 750-900 on erinomainen. Kun luottopistemäärä on 750 ja enemmän, sinulla on parhaat mahdollisuudet saada asuntolaina edullisin ehdoin.

Luottopistemäärä lasketaan takaisinmaksuhistoriasi perusteella, joka muodostaa siitä 35 prosenttia; luottosaldo ja käyttöaste muodostavat 30 prosenttia; luottojen käyttöaika on 15 prosenttia ja uusi luotto- ja luottoyhdistelmä 10 prosenttia pisteistäsi. Sinun on ylläpidettävä kaikki nämä parametrit hyvällä tasolla saavuttaaksesi terveen luottopisteen.

Luottoasteen seuranta, luottokorttien peruuttaminen ja kelpoisuuden tarkistaminen ennen lainan ottamista ovat tehokkaita välineitä hyvän luottopisteen ylläpitämiseksi.

Luottohistorian seuraaminen, yhden lainan ottaminen kerrallaan, lainan takaisinmaksu ajallaan ja luottokorttimaksujen viivyttelemättä jättäminen ovat yhtä tehokkaita keinoja hyvän luottopisteen saavuttamiseksi.

Luottohistoriaan keskittyen on myös luottojen käytön ylläpitäminen taidetta. Luoton käyttö on luottokorteillasi tarjottu uusiutuva luotto. Suositeltu luottojen käyttöaste on 30 prosenttia tai alle.

Se tarkoittaa, että jos luottokorttisi kokonaisraja on 1000 000 Rs, velkasi kokonaissumma ei missään vaiheessa saa ylittää 30 000 Rs. Näin alhainen luottojen käyttöaste saa luottolaitokset uskomaan, että hallitset menosi ja luottosi rajojen sisällä.

Se puolestaan ​​lisää luottopisteitäsi ja mahdollisuuksiasi saada asuntolainaa.

Lainojen takaisinmaksun laiminlyönti tai luottokorttilaskujen tai EMI-maksujen maksamatta jättäminen ajallaan pilaa luottotietosi, koska luottotoimisto alentaa luottoluokitustasi tällaisissa tapauksissa. Kirjallinen luottohistoria aiheuttaa ongelmia, kun otat yhteyttä lainanantajaan asuntolainaa tai luottokorttia hakeessasi.

Suosittelemme, että arvioit asuntolainasi takaisinmaksukykyä ennen sanktioiden saamista. Tarkista, voivatko nykyiset ja tulevat tulosi saada sinut maksamaan asuntolainaa takaisin ajallaan. Pidä myös luottorajasi paljon pienempi kuin kuukausipalkkaasi, koska et todennäköisesti maksa kuukausilaskua.

Kun puhumme terveiden luottopisteiden ylläpitämisestä, taloussuunnittelun merkitys tulee esiin. Pienet käytännöt, kuten kuukausibudjetin laatiminen kulujesi kattamiseksi, lainojen takaisinmaksu ja luottokorttilaskujen maksaminen, voivat olla hyödyllisiä.

Ne voivat auttaa sinua olemaan käyttämättä liikaa ja pitämään rahat varattuna kaikkiin tarpeellisiin menoihin. Toinen järjestely terveen luottopisteen saamiseksi voi olla hätärahasto. Se estää sinua luottamasta luottoon odottamattomien kulujen aikana.

Kuten he sanovat, hyvät tavat juurtuvat ajan myötä ja niitä vaalitaan asteittain. Terveiden luottopisteiden rakentaminen ja ylläpitäminen on yksi tällainen taide. Se säästää sinut vakuudettomien velkojen laiminlyönnistä, auttaa ylläpitämään tervettä luottotietoa ja tasoittaa tietäsi edulliseen asuntolainaan.

Samankaltaiset artikkelit