Danske Bankin intialaiset varat maksavat Infosysille alle 10 miljoonaa dollaria – Banking & Finance News

banking

IT-jätti Infosysin äskettäin hankkiman Danske Bankin intialaisen IT-keskuksen arvo oli 9,2 miljoonaa dollaria (77 miljoonaa rupiaa), Infosys paljasti Yhdysvaltain arvopaperi- ja pörssiviranomaiselle (SEC) tekemässään hakemuksessa.

Infosys solmi kesäkuussa 454 miljoonan dollarin (3 780 Kr) digitaalisen muutossopimuksen pohjoismaisen Danske Bankin kanssa ja osti sen IT-keskuksen Intiasta. Yhtiö osti myös Danske Bankin Intiasta IT-keskuksen, jossa työskentelee yli 1 400 ammattilaista.

Infosys totesi: ”Infosys teki 1.9.2023 osakkeiden ostosopimuksen hankkiakseen 100 % ääniosuudesta Danske IT and Support Services India Private Limitedissä, joka on Danske Bankin IT-keskus Intiassa. Arvioitu vastike on noin 63 miljoonaa Tanskan kruunua (noin 77 miljoonaa rupiaa), johon voidaan tehdä lisäoikaisu, kun nettovarallisuuden avaava arvo saadaan päätökseen osakkeiden ostosopimuksen mukaisesti.

Danske Bank -sopimus on voimassa viisi vuotta ja se voidaan uusia yhdeksi lisävuodeksi enintään kolme kertaa.

Analyytikot sanovat, että Danske Bank aloitti ulkoistamisen Intiaan vuonna 2004. Yksitoista vuotta myöhemmin, vuonna 2015, se siirsi strategiansa ulkoistamiseen. Danske Bank on nyt jälleen kahdeksan vuoden jälkeen kääntynyt ulkoistamisen puolelle.

Infosys – Danske Bank -sopimus oli yksi IT-yritysten äskettäin solmimista vaihtokaupoista. Rebadging tarkoittaa työntekijöiden siirtoa asiakkailta IT-toimittajille, ja se on usein osa IT-yritysten asiakkailta saamia sopimuksia.

Analyytikot sanovat, että tällaiset monivuotiset uudelleenmerkintäsopimukset ovat todennäköisesti marginaalia laimentavia muutaman ensimmäisen vuoden aikana IT-yritysten tekemien etukäteissijoitusten vuoksi kaupan alussa. Mutta he myös odottavat, että pitkällä aikavälillä IT-yritykset hallitsevat katteet kohtuullisen hyvin.

Samankaltaiset artikkelit