Ensimmäiset hikkaukset vihreiden talletusten vastaanottamisessa; Asiantuntijat sanovat, että RBI:n ohjeiden toiminnalliset näkökohdat ovat epäselviä

rbi, banking

Pankit ottavat vastaan ​​vihreitä talletuksia hitaasti. Vaikka yksi tärkeimmistä syistä tähän on projektien niukkuus, asiantuntijat sanovat, että Intian keskuspankin (RBI) vihreiden talletusten ohjeiden toiminnalliset näkökohdat ovat epäselviä.

Rajallinen ymmärrys vihreään rahoitukseen liittyvistä riskeistä on myös pitänyt pankit sivussa.

”Mielestäni ensimmäinen haaste (vihreän rahoituksen osalta) on omaisuuserä itse, koska resurssien luomiseen on rajalliset keinot”, sanoi Kotak Mahindra Bankin varatoimitusjohtaja Dipak Gupta. Hän lisäsi, että ei voida luoda riskialtista omaisuutta, joka on vihreä, koska toivot saavansa lisää talletuksia. Vaikka uusin kehys kattaa laajan valikoiman sektoreita, pankit pitävät suurelta osin kiinni uusiutuvista energialähteistä, koska niillä ei tällä hetkellä ole vakuutusprosesseja lainatakseen muita sektoreita. Vihreän rahoituksen syventämiseksi Intiassa asiantuntijat katsovat, että pankkialan on tuotava esille suuntaviivat laajemman valikoiman hankkeiden takaamiseen.

”Vaikka pankkien vakuutustiimit ymmärtävät uusiutuvan energian hankkeisiin liittyvät riskit ja hyödyt, näillä muilla sektoreilla on epäselvyyttä siitä, kuinka taataan hankkeita”, sanoi Ajay Sirikonda, EY Intian rahoituspalvelujen riskienhallinnan johtaja, lisäten. Pankkien on kehitettävä paljon valmiuksiaan rahoittaakseen näitä hankkeita.

Vihreitä hankkeita rahoittaessaan lainanantajien on tehtävä loppukäyttöarviointi ja varmistettava, että kyseinen hanke todella on ”vihreä”. Lisäksi heidän on arvioitava myönnettyjen lainojen vaikutukset.

Vihreän rahoituksen kustannukset huomioon ottaen näiden talletusten alhaisempi korko kannustaa pankkeja rahoittamaan enemmän tällaisia ​​hankkeita. Tässä 10-20 korkoero vihreille talletuksille auttaisi, sanovat asiantuntijat.

”Vihreiden yritysten lainanottajat haluaisivat alhaisemman koron kuin mitä tavalliselle yritykselle tarjotaan”, Alvarez and Marsalin toimitusjohtaja Bhavik Hathi sanoi.

”Tämä tarkoittaisi, että lainanantajan olisi joko tarjottava alhaisempia korkoja tallettajalle tai valtion on tarjottava lainanantajalle tukea säilyttääkseen marginaalinsa”, hän lisäsi.

Vihreä talletus toimii aivan kuten normaali kiinteä talletus ja ansaitsee kiinteää korkoa koko toimiajalta. HDFC Bank tarjoaa 7,45 % 33 kuukauden vihreille talletuksille ja 7,55 % 66 kuukauden talletuksille.

Talletuksen käyttö on kuitenkin eroava tekijä. Pankkien on käytettävä sitä periaatteessa vihreiden hankkeiden ja toimintojen rahoittamiseen.

Huhtikuussa RBI julkaisi puitteet vihreiden talletusten hyväksymiselle, jonka tarkoituksena on kannustaa lainanantajia tarjoamaan asiakkaille vihreitä talletuksia ja auttaa lisäämään luotonantoa vihreisiin projekteihin.

Näistä esiintymistä saadut varat on käytettävä uusiutuvan energian hankkeisiin, kuten aurinko-, tuuli-, biomassa- ja vesivoimahankkeisiin.

Varoilla voidaan suunnitella ja rakentaa myös energiatehokkaita ja energiaa säästäviä järjestelmiä ja asennuksia, liikenteen sähköistämistä edistäviä hankkeita ja vesitehokkaita kastelujärjestelmiä.

Ohjeet tulivat voimaan 1. kesäkuuta alkaen. Ne tulivat aikaan, jolloin RBI on kehottanut lainanantajia tuomaan ympäristö-, sosiaali- ja hallintostandardit päätöksentekoprosesseihinsa.

Vihreän rahoituksen huuto on osunut samaan aikaan pääministeri Narendra Modin äskettäisen lupauksen kanssa pudottaa Intian päästöt netto-nollaan vuoteen 2070 mennessä. Vaikka vihreä talletuskehys herätti fanfaaria, siitä ei ole selvinnyt joistakin toiminnallisista näkökohdista.

Äskettäisessä tuloslaskelman jälkeisessä puhelinkonferenssissa Bank of Indian toimitusjohtaja Rajneesh Karnatak totesi, että pankki odottaa vihreitä talletuksia koskevia yksityiskohtaisia ​​ohjeita, joissa määritellään auditointi- ja sertifiointiprosessit.

Yleisesti ottaen vihreään rahoitukseen liittyy yleensä ”vihreän pesun” riski, mikä tuo esiin varojen käyttöön liittyviä haasteita.

Samankaltaiset artikkelit