Lok Sabha -vaalit 2024: BJP todennäköisesti julkaisee toisen ehdokaslistan tällä viikolla – Intian uutiset

Lok Sabha elections 2024: BJP to release second list of candidates likely this week

BJP:n parlamentaarisen hallituksen jäsen ja entinen Karnatakan pääministeri BS Yediyurappa ilmoitti maanantaina, että puolueen toinen ehdokaslista tuleviin Lok Sabhan vaaleihin todennäköisesti viimeistellään ja julkaistaan ​​tällä viikolla.

BJP julkaisi ensimmäisen 195 ehdokkaan listansa 16 osavaltiossa ja unionin alueella 2. maaliskuuta.

Yediyurappa sanoi olevansa menossa kansalliseen pääkaupunkiin keskiviikkona.

”Päivän ylihuomenna on kokous Delhissä. Olen menossa sinne. Todennäköisesti toinen lista (Lok Sabha -ehdokkaista) (myös), joka sisältää Karnatakan, saattaa valmistua. Tämän vuoksi olen menossa Delhiin. Uskon, että lista valmistuu ylihuomenna. Kansalliset johtajat tekevät lopullisen päätöksen listasta”, hän sanoi.

Lok Sabha Election 2024: täydellinen luettelo BJP:n ehdokkaista ja heidän vaalipiirteistään

Kysyttäessä, onko toisella ehdokaslistalla ehdokkaiden nimet kaikissa Karnatakan 28 vaalipiirissä, Yediyurappa vastasi: ”Todennäköisesti ei tule mitään viivettä. Kaikki paikat voidaan ilmoittaa.”

Todennäköisyydestä, että Karnatakaan tulee uusia kasvoja, hän sanoi, ettei hänellä ole aavistustakaan siitä, mitä puolueen kansallisten johtajien mielessä on. ”Lopullisen päätöksen tekevät Delhin johtajat”, hän lisäsi.

Puolueen kannattaja ei myöskään kertonut, kuinka monta paikkaa osavaltion NDA-kumppanille JD(S) jaetaan, mutta lisäsi, että sopimukseen päästään entisen pääministerin HD Deve Gowdan johtaman porukan kanssa.

”Kokoontuu voiton jälkeen”: ministerineuvoston pääministeri Modi valmistelee 100 päivän toimintasuunnitelmaa Lok Sabhan vaalien jälkeen

BJP julkisti lauantaina ensimmäisen 195 ehdokkaan listan tuleviin Lok Sabhan vaaleihin. BJP:n kansallinen pääsihteeri Vinod Tawade ilmoitti ehdokkaat 51 paikkaa Uttar Pradeshista, 20 paikkaa Länsi-Bengalista, 24 Madhya Pradeshista, 15 paikkaa Gujaratista ja Rajasthanista, 12 Keralasta, 9 paikkaa Telanganasta, 11 Assamista ja 11 Jharkhandista. ja Chhattisgarh, viisi Delhistä, kaksi Jammusta ja Kashmirista, kolme Uttarakhandista, kaksi Arunachal Pradeshista ja yksi Goasta, Tripurasta, Andamanista ja Nicobarista sekä Damanista ja Diusta.

Ehdokkaita ovat muun muassa PM Modi Varanasista, Smriti Irani Amethista, Ravi Kishan Gorakhpurista ja Shivraj Singh Chouhan Vidishasta.

Samankaltaiset artikkelit