Bitcoin nousee hetkeksi ennätyskorkeaksi yli 70 000 dollariin – Digital Transformation News

The approval of 11 spot Bitcoin ETFs by the US SEC in late January marked a watershed moment for the industry

Bitcoin nousi perjantaina hetkeksi ennätyskorkealle epävakaassa kaupankäynnissä, kun kryptomania jatkui sijoitusyhteisön läpi. Johtava kryptovaluutta ylitti 70 000 dollarin rajan ensimmäistä kertaa, mikä vauhditti sijoittajien kysyntää uusille Yhdysvaltain spot-pörssissä myytäville kryptotuotteille ja odotukset globaalien korkojen laskemisesta. Se nousi jopa 70 105 dollariin ennen kuin se putosi nopeasti, ja viimeksi kaupankäynti oli 68 317,72 dollaria.

Miljardeja dollareita on virtannut ETF:iin viime viikkoina, ja markkinat saavat lisätukea tulevaisuudennäkymistä, jotka sisältävät päivityksen ethereum-lohkoketjualustaan, joka on toiseksi suurimman kryptovaluuttaeetterin kotipaikka, ja bitcoinin ”puolittamistapahtuman”. joka hidastaa bitcoinin lyönnin kulkua huhtikuussa. Jotkut kuitenkin sanovat, että on vaikea päästä eroon näiden omaisuuserien spekulatiivisesta luonteesta. Tiistaina saavutettuaan ennätyskorkeuden bitcoin käänsi jyrkästi kurssin ja putosi yli 10 % takaisin alle 60 000 dollarin tason. ”Vanhoilla huipuilla navigoiminen on tunnetusti hankalaa, eikä bitcoin-patolla ole tapana räjähtää ensimmäisellä kysynnällä”, sanoi Antoni Trenchev, yksi kryptolainausalustan Nexon perustajista. ”Volatiliteetti määrittelee bitcoin-härkämarkkinat, ja vuosi 2024 tulee olemaan täynnä äkillisiä ja jyrkkiä 10–20 prosentin romahduksia.”

US Securities and Exchange Commissionin tammikuun lopulla hyväksymä 11 spot-bitcoin-ETF:n hyväksyntä merkitsi alalle vedenjakajaa 18 kuukautta kestäneen kryptotalven jälkeen, jota vaivasi joukko korkean profiilin yritysten konkursseja ja skandaaleja. Jopa institutionaaliset sijoittajat, jotka kerran välttelivät kryptoa sen terävien, villeiden liikkeiden vuoksi, ovat alkaneet sijoittaa pitkäaikaista rahaa, mikä analyytikkojen mukaan voisi auttaa ylläpitämään tämän rallin viimeisintä osuutta. Nettovirrat Yhdysvaltain 10 suurimman spot-bitcoin-rahastoon saavuttivat 2,2 miljardia dollaria maaliskuun 1. päivänä päättyneellä viikolla, josta yli 2 miljardia dollaria meni BlackRockin iShares Bitcoin Trustiin LSEG:n tietojen mukaan.

Viimeaikainen optimismi bitcoinia kohtaan on levinnyt myös muihin digitaalisiin rahakkeisiin, erityisesti eetteriin, joka on toisella sijalla bitcoinin jälkeen kokonaismarkkina-arvolla mitattuna, yli 60 % nousua vuoden alusta. Ether nousi viimeksi 1,62 % 3 939,84 dollariin. Kryptoosakkeet nousivat myös perjantaina, kun Coinbasen osakkeet nousivat 8,2 prosentissa ja krypto-kaivosyhtiöt Riot Platforms ja Marathon Digital 5,1 prosenttia ja 9,6 prosenttia.

Samankaltaiset artikkelit