Fino Payments Bank lähestyy RBI:tä SFB-siirtymässä seuraavan kahden kuukauden aikana – Banking & Finance News

RBI

Fino Payments Bank, jonka hallitus hyväksyi heinäkuussa maksupankin muuttamisen pieneksi rahoituspankiksi (SFB), jättää kuukauden tai kahden kuluttua Intian keskuspankille (RBI) hakemuksen siirtymisestä, MD & toimitusjohtaja Rishi Gupta kertoi FE:lle vuorovaikutuksessa.

”Hallituksen keskustelun ja hallituksen hyväksynnän jälkeen hakutyö on alkanut, joten kuukauden sisällä tai tämän vuoden loppuun mennessä meidän pitäisi pystyä hakemaan RBI:lta”, Gupta sanoi ja lisäsi, että maksupankki täyttää kaikki säännökset. ohjeet omistusrakenteesta, nettovarallisuudesta ja sopivuudesta sekä asianmukaiset muuntamisen kriteerit.

Gupta sanoi, että jopa ehdotetun muuntamisen jälkeen maksuliiketoiminta tulee jatkossakin olemaan pankin yleisen liiketoiminnan päätekijä. Maksupankit voivat ottaa käyttöön talletuksia enintään 200 000 ruplaa ja harjoittaa maksuliiketoimintaa, mutta ne eivät saa lainata.

Hän sanoi, että muutaman ensimmäisen SFB-vuoden aikana Fino keskittyy pienten lippujen arvoisiin lainoihin asiakkaille ja käyttöpääomalainoihin kauppiaille. Lainakirjan koon kasvaessa maksupankki alkaa vähitellen tarjota korkeamman lipun kokoisia vakuudellisia lainoja, kuten asunto- ja ajoneuvolainoja.

”Maksuliiketoiminta voi toimia kuin luotijuna. Lainaustoimintaa tulisi hoitaa kuin tavarajunaa, Gupta sanoi.

Fino Payments Bank raportoi keskiviikkona toisen vuosineljänneksen nettotuloksesta 19,5 miljardia rupiaa, mikä on 42 % enemmän kuin vuotta aiemmin. Sen kokonaistulot nousivat 18 % vuotta aiemmasta 358,6 miljardiin rupiaan toisen vuosineljänneksen aikana, kun taas kokonaissyötön arvo nousi 43 % vuotta aiemmasta 86 568 rupjoonaan.

Gupta sanoi, että Finon kokonaiskapasiteetti voi nousta 1 biljoonaan rupiaan Q3FY24 tai Q4FY24. Sen tulot kasvavat todennäköisesti 20 prosenttia vuoden takaisesta verotuksen toisella puoliskolla, hän sanoi ja lisäsi, että nettotuottomarginaali kasvaa edelleen 33 prosentista vuoden 2024 toisella vuosineljänneksellä, kun lainanantaja keskittyy suorittamaan enemmän maksutapahtumia omilta alustoiltaan avoimen pankkitoiminnan sijaan. kanavia.

Maksupankin talletukset kasvoivat 45 prosenttia vuodentakaisesta 1 226 miljoonaan rupiaan toisen vuosineljänneksen aikana, ja talletusten kasvuvauhti pysyisi 40–50 prosentin välillä 24. vuosipuoliskon aikana, hän sanoi. Gupta kuitenkin myönsi, että talletusten mobilisoinnissa on tällä hetkellä haasteita, koska ihmiset valitsevat enemmän rahaa tai sijoittavat sijoitusrahastoihin talletusten sijaan.

Toisin kuin muut lainapankit, maksupankkien kyky nostaa talletuskorkoja on rajoitettu, kun ne sijoittavat kaikki säästöt valtion arvopapereihin, mikä lisää haasteita talletusten kerryttämisessä.

Fino Payments Bank on siksi enemmän tekemisissä kauppiaidensa ja asiakkaidensa kanssa kerätäkseen talletuksia, olipa kyse sitten useammista digitaalisista sovelluksista, parempien puhelinkeskusten ja UPI:n käyttöönoton lisäämisestä. Finon asiakkaista 40 prosentista on tullut digitaalisia käyttäjiä ja digiasiakkaat säilyttävät yleensä paremman tasapainon kuin ei-digitaaliset käyttäjät, Gupta sanoi. Lainanantajan tavoitteena on julkaista uudistettu IoS-mobiilisovellus ja uusi pankkisivusto 24. vuosineljänneksen aikana, hän sanoi.

Lopuksi, Fino aikoo lisätä 750 000–800 000 uutta talletustiliä ja noin 50 000 uutta kauppiasta joka vuosineljänneksen aikana. Sen kokonaistalletusten määrä oli syyskuun lopussa 90,6 lakh ja kauppiaskanta 15,1 lakh samana ajanjaksona.

Samankaltaiset artikkelit