”Tavoite 1 %:n järjestämättömien nettovarojen suhde 24 vuoden loppuun mennessä” – Pankki- ja rahoitusuutiset

uco bank

Kolkatassa pääkonttoriltaan toimiva UCO Bank aikoo laskea järjestämättömien nettovarojen (NNPA) -suhdetta 11 peruspisteellä (bps) 1 prosenttiin 24 vuoden loppuun mennessä. MD ja toimitusjohtaja Ashwani Kumar kertoo Piyush Shuklalle, että pankki tavoittelee myös 2 000 rupian palautuksia ja päivityksiä 24. vuoden aikana. Otteita:

Neljännes-neljänneksellä (QoQ) nettotulos on noussut 223 miljoonasta 402 miljoonaan, mutta vuositasolla (yoY) tulos on 20 % pienempi. Siihen on kaksi syytä. Treasury-tuloni 23. vuosineljänneksen aikana olivat 163 miljardia rupiaa ja 24. vuosineljänneksellä noin 57 miljoonaa rupiaa. Samoin poistettujen tilien takaisinperinnät olivat noin 408 miljoonaa rupiaa vuoden 2023 toisella vuosineljänneksellä, koska meillä oli tili, jolla saimme hyvän takaisinperinnön. Tänä vuonna myös poistettujen tilien takaisinperintä oli 290 miljoonaa. Joten molemmat nämä tekijät vaikuttivat alhaisempaan PAT:iin.

Kirjattujen tilien takaisinsaamiset paranevat toisella vuosipuoliskolla (H2FY24). Meillä on jo vireillä NCLT-päätös suuren NBFC:n kahdella tilillä, ja näiltä tileiltä on jo saatu tällä vuosineljänneksellä noin 80 miljoonan rupiaa, ja odotamme noin 400 rupioita lisää milloin tahansa kolmannella tai neljännellä vuosineljänneksellä. Toiseksi odotamme, että jo uudelleenjärjestetystä tilistä tehdään päivitys, joka on noin 170 miljoonaa rupiaa.

On todennäköistä, että uusi noin 175 miljoonan rupian alaskirjaus palautuu päivityksen kautta. Näillä neljällä tilillä odotan, että noin 800 miljoonaa palautusta ja päivitystä seuraavan puolen vuoden aikana. Muitakin normaaleja päivityksiä ja palautuksia tapahtuu myös 24. vuosipuoliskon aikana, ja jos kaikki nämä tilit, joihin kohdistamme, ovat oikeilla jäljillä, uskon, että toipuminen loppuvuodesta on noin 1 800 – 2 000 miljoonaa rupiaa.

Laskemme BKT:t alle 4 prosenttiin kolmannella vuosineljänneksellä (syyskuun 4,14 prosentista), ja toivottavasti neljännellä vuosineljänneksellä meidän pitäisi nähdä maltillisempaa. Net NPA:n osalta ohjeemme on 1 % (verrattuna 1,11 %:iin Q2FY24), se ei ehkä tapahdu kolmannella neljänneksellä, mutta maaliskuun neljänneksellä sen pitäisi ehdottomasti olla siellä.

Jos tarkastellaan varojamme ja talletuskulujamme, ne ovat nousseet myös tällä vuosineljänneksellä. On tiettyjä kalliita talletuksia, jotka ovat siellä pankissa maaliskuuhun asti. Syynä on se, että viime vuonna maaliskuun neljänneksellä oli koronnosto, joten pankki oli tuolloin ottanut massatalletuksia hieman korkeammalla korolla.

Mutta seuraamme jatkuvasti talletustasoamme päivittäin… yritämme varmistaa, että tuoreen talletukseni on alhaisempi kuin talletuskustannukset… siksi meidän pitäisi ainakin säilyttää tämä NIM-taso, mutta ajaja on, että Jos talletuskustannuksiin kohdistuu paineita, se voi olla 5–10 peruspistettä (bps) siellä täällä.

Toisella vuosineljänneksellä olemme sanktioineet yrityslainoja noin 14 000 miljoonaa ruplaa. Siitä maksettiin noin 9 000 miljoonaa rupiaa ja tiettyjä takaisinmaksuja, ja tästä syystä yrityskirjanpitomme pysyi vakiona. Pakotteiden osalta teemme luottopäätöksiä, mutta ainoa asia on yritysluottojen laatu kannattavan kasvun pohjalta. Mitä tahansa, joka tuottaa minulle vain huipputason kasvua, ei marginaalin nousua, yritämme nähdä, kuinka tehdä siitä kannattavampaa.

Olemme jo avanneet kuusi Vostro-tiliä – viisi venäläistä pankkia ja yksi Valko-Venäjältä – ja kahdeksan muuta tiliä olemme jo saaneet hyväksynnän Reserve Bank of Indialta, ja ulkomaisten pankkien on suoritettava dokumentointimuodollisuudet.

Gazprom, Venäjän aluekehityspankki, Venäjän yleispankki, Exobank, Moscow Bank ja Belarus Bank.

Tällä hetkellä näitä tilejä käytetään eurooppalaisten tapahtumien selvittämiseen. Mutta kaupat eivät ole tällä hetkellä niin suuria. Kaikki sallitut transaktiot suoritetaan ja volyymi ei ole vielä nousussa.

Samankaltaiset artikkelit